گفته میشود که هکرهای چین و روسیه با هدف سرقت اطلاعات مربوط به واکسن کرونا حمله به آژانس دارویی اروپا را ترتیب دادهاند.
به نظر میرسد که تلاشهای هکرهای مورد حمایت دولتها برای سرقت اطلاعات مربوط به واکنش کووید-19 فراتر از آنچه که تصور میشود، باشد. طبق گزارشی که رویترز به نقل از یک روزنامه هلندی منتشر کرده، ظاهراً روسیه و چین هر دو در ماه دسامبر حملات سایبری علیه آژانس دارویی اروپایی (EMA) انجام دادهاند تا به اطلاعاتی در خصوص واکسن و روشهای درمانی در این دوره دست پیدا کنند. به گفته این نشریه هلندی هکرهای روسی برای مدت بیش از یک ماه به این سیستم دسترسی داشتند و به دنبال کسب اطلاعات در خصوص این موضوع بودند که چه کشورهایی چه میزان از واکسن فایزر/BioNTech را خریداری کردهاند.
چینیها پیشرو در حمله به آژانس دارویی اروپا
گفته شده که چینیها در نیمه اول سال 2020 و در مراحل ابتدایی شیوع ویروس کرونا به این مرکز دارویی حمله کردند، در حالیکه روسیه در اواخر سال 2020با حمله هکری امکان دسترسی به اطلاعات این آژانس را بدست آورد.
EMA در ماه دسامبر سال گذشته خبر وجود نقض امنیتی و حمله به سیستمهایشان علنی کرد، اما نامی از مجرمین یا انگیزه آنها برای این سرقت اطلاعاتی به میان نیاورد. آژانس تنها اعلام کرد که تحقیقات همچنان در حال انجام است، اما از اظهار نظر در خصوص اینکه چه افرادی ممکن است در این هکها دست داشته باشند خودداری کرد. روسیه و چین در طول تاریخ هر چند با وجود مدرک، دست داشتن در هر گونه حمله هکری را انکار کردهاند.
جای تعجب نیست اگر دولتهای روسیه و چین در پشت این ماجرا باشند. جدا از اینکه هر دو کشور ید طولایی در زمینه هک سازمانی دارند، با در دست داشتن این اطلاعات میتوانند از واکسنهای خود، یعنی Sputnik-V و SinoVac برای نفوذ سیاسی و اقتصادی استفاده کنند. باوجود آنکه هنوز انگیزه این دو کشور برای سرقت اطلاعات EMA مشخص نشده، اما میتوان هدف این باشد که با کشف کشورهای ناامید از تهیه واکسن، محصولات خود را به آنها ارائه کنند.
با این مقالات ، از چین و روسیه یک قدرت مطلق نسازید. همه میدونن که در زمینه هک و فنون جاسوسی ، کسی به گرد پای آمریکا نمیرسه. فقط دارید چین و روسیه رو بولد میکنین. اونها شرکت های غولی همچون آی بی ام و مایکروسافت ندارن.
Just USA
چی-نی قه-رمان
چی-نی په-لوان
چین ای وطنهههههه من!
[تشویق ایستاده حضار]