اگر چه اینتل سودای همکاری دوباره با اپل را در سر دارد، اما به نظر میرسد کوپرتینوییها علاقهای به این کار ندارند و بر روی توسعه تراشههای سفارشی خود تمرکز کردهاند. اپل نیمی از مسیر مهاجرت از پردازندههای x86 به چیپستهای مبتنی بر Arm را با موفقیت طی کرده، هر چند این بدین معنا نیست که اپل هیچوقت دیگر با اینتل یا AMD همکاری نخواهد کرد. اگر چه اپل سیلیکون در ابتدای مسیر قرار دارد، چیپستهای سفارشی کمپانی همین حالا هم توانستهاند از نظر کارایی در مقابل مصرف در مقایسه با راهکارهای همرده CPU به اضافه GPU معماری x86 فوق العاده ظاهر شوند. چیپستهای سفارشی نسل جدید M1 Pro و M1X عملکرد چشمگیری داشتهاند. حال خبر رسیده که چیپست 3 نانومتری اپل برای مک بوک پروهای سال 2023 در حال توسعه هستند.
بر اساس گزارشی که توسط The Information منتشر شده، غول کوپرتینو به شدت در حال کار بر روی دومین و سومین نسل از چیپست های سری M خود با کد رمزهای Ibiza، Lobos و Palma می باشد. Ibiza جایگزینی برای چیپست M1 خواهد بود و اپل از آن در مک بوک ایر، مک بوک پرو 13 اینچی و مک مینی استفاده خواهد کرد.
چیپست M2 اپل با استفاده از فناوری ارتقا یافته 5 نانومتری TSMC ساخته خواهد شد و به همین دلیل در مقایسه با M1، پیشرفت چشمگیری را از لحاظ کارایی و مصرف انرژی در این چیپست شاهد نخواهیم بود. اپل قصد دارد M2 را با دو سطح دای معرفی کند که در مکهای دسکتاپ کارایی بیشتری ارائه خواهند داد. گفته میشود که اپل کار طراحی چیپست M2 را در آوریل 2021 به اتمام رسانده، پس میتوانیم انتظار داشته باشیم که مک بوک ایر سال آینده با برخورداری از این چیپست معرفی شود.
چیپست 3 نانومتری اپل برای مک پرو 2023
اما موضوع جالب در مورد نسل دوم اپل سیلیکون است که حدودا دو سال دیگر و در سال 2023 در دستگاه های اپل مورد استفاده قرار خواهد گرفت. برخی از این تراشههای جدید احتمالا با فناوری ساخت 3 نانومتری TSMC و حداکثر 4 سطح دایبه تولید برسند. به عبارت دیگر، چیپستهای نسل سوم اپل میتوانند به 40 هسته پردازشی بر روی یک بسته بندی مجهز شوند. این در حالیست که نسل فعلی مک پرو صرفا میتواند با یک پردازنده 28 هستهای Xeon اینتل همراه شود.
گزارشاتی که طی سال گذشته منتشر شده اند بر این باورند که اپل یک مک پرو دیگر بر پایه پردازنده های اینتل را در سال 2022 وارد بازار خواهد کرد که احتمالا به پردازنده Xeon W-3300 مجهز باشند. احتمال وقوع این اتفاق از آنجایی منطقیست که مک بوک پرو M1 به مدت چند ماه با نسخه مجهز به پردازنده اینتل همزمان در بازار حضور داشتند. به طور کلی به نظر میرسد که رابط اینتل با اپل همچنان پابرجاست. رابطهای که بعید است با توسعه سخت افزار سطح سرور توسط کوپرتینوییها که قادر باشد پردازشات گرافیکی و عمومی را پوشش دهد مدت زمان زیادی دوام بیاورد. اپل تا اینجای کار هم به لطف رها کردن سخت افزارهای اینتل و AMD موفق شده میلیاردها دلار صرفه جویی کند و به نظر میرسد طی سالهای آینده، در بخش راندمان پردازنده در بازار پیشتازی کند.
فقط امیدوارم پردازندههای آرمی پرقدرت به ویژه برای لپتابها که قیمت معقول داشته باشند هم به زودی بیایند. البته الان کروم بوکها هستند ولی قدرت بالایی ندارند. ولی مطمئناً با خبرهایی که از تولید پردازندهای آرمی توسط مایکروسافت و دیگران میرسد این امر در یکی دو سال آینده اتفاق خواهد افتاد.