تصمیم کوالکام نسبت به عرضه جدای مودم Snapdragon X55 5G از جدیدترین و قدرتمندترین چیپست خود یعنی Snapdragon 865 ممکن است کمی با مخالفت روبرو شود اما شرکای این کمپانی از سیاستهای آن در قبال Snapdragon 765 بی شک خوشحال خواهند شد. با توجه به این که به عنوان یک چیپست میان رده تبلیغ میشود تا در اسمارت فونهای غیر پرچمدار استفاده شود، مشخصات و لیست قابلیتهای تقریبا پایان ناپذیر آن ممکن است شما را به این فکر بیاندازد که تفاوت چندانی بین این مدل و نسخههای قدرتمند نخواهد بود. اجازه دهید کمی وارد جزئیات شویم تا بفهمیم چرا این سیستم روی چیپ برای تولید کنندگان تلفنهای هوشمند در سال 2020 بسیار مهم است.
به مانند مدل بالا رده Snapdragon 865 چیپ Snapdragon 765 نیز از پردازندهای با سه خوشه پردازشی بهره میبرد اما پیکربندی در اینجا متفاوت است.
- یک هسته Kryo 475 Prime در فرکانس 2.30 گیگاهرتز (بر پایه ARM Cortex A76)
- یک هسته Kryo 475 Performance با فرکانس 2.20 گیگاهرتز (بر پایه ARM Cortex A76)
- شش هسته کم مصرف با فرکانس 1.80 گیگاهرتز (بر پایه ARM Cortex A55)
گرافیک حاضر در این سیستم روی چیپ Adreno 620 میباشد که 20 درصد افزایش کارایی در مقایسه با Adreno 618 حاضر در Snapdragon 730 خواهد داشت. یکی از مزیتهای اصلی Snapdragon 765 بدون شک فناوری ساخت 7 نانومتری EUV شرکت سامسونگ است که خیال همه را از بحث بهره وری انرژی راحت میکند. حالا باید بگوییم چرا این چیپست برای تولید کنندگان تلفن همراه در سال آینده بسیار حائز اهمیت خواهد بود؟ این اهمیت شامل مشتریان نیز میشود زیرا آنها میتوانند بدون خرید یک تلفن هوشمند پرچمدار به ارتباط نسل پنجم یا 5G دسترسی پیدا کنند.
Snapdragon 765 اولین سیستم روی چیپ کوالکام با مودم مجتمع 5G خواهد بود. این مودم با نام Snapdragon X52 شناخته شده و با نسلهای قبلی شبکه موبایل نیز سازگاری کامل دارد، به علاوه از فرکانسهای زیر 6 گیگاهرتز و باندهای mmWave پشتیبانی خواهد کرد. در عین حال ضعیفتر از مدل Snapdragon X55 است. Snapdragon X52 به شکل تئوری سرعت دانلود 3.7 گیگابیت بر ثانیه و آپلود 1.6 گیگابیت بر ثانیه را فراهم میکند.
با این که کاهش سرعت موضوعیست که کاربران باید با آن کنار بیایند، اما چند سالی طول میکشد تا کاربران بتوانند چنین سرعتی را در امور معمول خود تجربه کند. همچنین با این که Snapdragon 765 یک میان رده است اما از همان تکنولوژیهای بالا رده مانند Dynamic Spectrum Sharing، رومینگ 5G بین الملل، چند سیم کارت 5G، تکنولوژی 5G PowerSave و غیره پشتیبانی میکند.
Snapdragon 765 و امکاناتی در حد یک پرچمدار
قابلیتهای بی شمار از جمله پشتیبانی نمایشگرهای FHD+ با نرخ نوسازی 120 هرتز تا پشتیبانی از سنسور 192 مگاپیکسلی به لطف Spectra 355 ISP، چیپست Snapdragon 765 را به مانند یک پرچمدار واقعی نشان میدهد. این چیپ یک نمونه باهوش نیز به شمار میرود، به لطف نسل پنجم انجین هوش مصنوعی و یک شتاب دهنده جدیدتر Hexagon Tensor که نتیجه آن 5.5TOPS (تریلیون عملیات) میباشد. این عملکرد نزدیک به قابلیتهای Snapdragon 855 با 7TOPS است.
به علاوه Snapdragon 765 پشتیبانی از GNSS به شکل Dual Frequency را به همراه دارد که ردیابی دقیقتر مکان اسمارت فون را وعده میدهد. فراتر از اینها Snapdragon 765 میتواند تا 12 گیگابایت حافظه رم در فرکانس 2133 مگاهرتز را پشتیبانی کند، از فناوری شارژ سریع کوالکام نسخه 4 پلاس بهره میبرد که در نهایت 27 وات خروجی را وعده خواهد داد.
به هر حال در سال آینده میتوانیم شاهد اسمارت فونهای 5G بیشتری باشیم که هزینهای به مراتب پایینتر از یک تلفن پرچمدار خواهند داشت.
دیدگاهتان را بنویسید