محققین دانشگاه استنفورد موفق به ساخت چیپستی شدند که هزینه ساخت آن تنها 1 سنت (در حدود 400 ریال) می باشد و قادر است به پزشکان در تشخیص بیماری های مرگباری مانند مالاریا، HIV ایدز و سل کمک کند.
این چیپ (یا به عبارت بهتر “Lab on a Chip”) از دو بخش کلیدی تشکیل شده است. یک محفظه میکروفلوسید سیلیکونی شفاف که از آن به منظور نگهداری سلول ها استفاده می شود و یک نوار الکترونیکی قابل بازیافت. همچنین از پرینترهای Ink Jet برای پرینت کردن نوارهای الکترونیکی بر روی ورقه های انعطاف پذیر پلی استر به وسیله نانوذرات رسانای جوهر استفاده خواهد شد. به گفته محققین پرینت کردن مدارهای مورد نیاز تنها در مدت 20 دقیقه انجام خواهد شد. این چیپ ها قادرند به وسیله اعمال یک میدان الکتریکی، نوع سلول ها را بر اساس چگونگی حرکت آنها در محفظه میکروفلوسیدی تشخیص دهند. سپس محققین می توانند با استفاده از این داده ها، سلول ها را جداسازی نمایند. جالب است بدانید انجام فرآیند مشابهی در آزمایشگاه های مجهز هزینه ای در حدود 100.000 دلار خواهد داشت که حالا به کمک این چیپ های 1 سنتی امکان پذیر شده است.
رحیم اسفندیارپور، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد، در توضیح فرآیند ابداعی معتقد است “تشخیص زودهنگام بیماری بهترین راهکار و اصلی ترین فرص برای توسعه روش های درمانی و مشخص کردن استراتژی های پزشکی برای جلوگیری از توسعه آن به حساب می آید”. در نتیجه ابداع روشی کم هزینه برای انجام این کار می توان جان انسان های بسیار زیادی را که در کشورهای کمتر توسعه یافته درگیر بیماری هایی نظیر سل، مالاریا و HIV هستند از خطر مرگ نجات دهد. به گفته اسفندیارپور، چیپ های جدید در مراحل تست های آزمایشگاهی قرار دارند و در آینده ای نزدیک به صورت گسترده تولید شده و در اختیار پزشکان قرار خواهند گرفت.
لایک داشت فراوون :-bd
مخترعش ایرانیه ؟ :o:o:o:-bd:-bd:-bd:-bd