مشخصا بعد از معرفی معماری Zen یکی از آرزوهای اینتل ایجاد فاصلهای زیاد با AMD بوده که البته نه تنها در این موفق نشده بلکه حالا حداقل در برخی قسمتها از تیم سرخ نیز عقبتر قرار دارد. حالا اما چیپ Phoenix تا 50 درصد بهتر از Zen 2 ظاهر شده اما این سیستم روی چیپ متعلق به NUVIA میباشد و نه اینتل.
سال گذشته در نوامبر 2019 بود که یک استارت آپ با نام NUVIA Inc از حالت مخفی خارج شده و تصمیم گرفت خود را به جهانیان معرفی نماید. این استارت آپ روی توسعه “تصوری دوباره از سیلیکون” فعالیت کرده و برخی از خبرهترین افراد حاضر در صنعت نیمه هادی در این کمپانی حاضر هستند. افرادی مانند Gerard Williams III مدیر عامل کمپانی که قبلا به عنوان طراحی ارشد پردازنده در اپل مشغول بوده و قبل از آن نیز 10 سال در ARM فعالیت کرده است. افراد دیگری مانند Manu Gulati و John Bruno نیز به عنوان مدیران کمپانی فعالیت میکنند. در کنار هم شاهد افرادی هستیم که یک کمپانی پُر از نامهای شناخته شده را تشکیل میدهند.
چیپ Phoenix تا 50 درصد بهتر از Zen 2
NUVIA قول داده تنها بهترین کارایی و “تصوری دوباره از سیلیکون” همانطور که اشاره شد را ارائه دهد. امروز اما ما شاهد ادعاهای بزرگی از سوی کمپانی هستیم که به عملکرد سیستم روی چیپ آینده آنها یعنی Phoenix اشاره میکند. با استفاده از Geekbench 5 این شرکت به نوعی نتایج شبیه سازی شده سیستم روی چیپ Phoenix را به اشتراک گذاشته است. با توجه به این که شاهد مدلی بر پایه ARM ISA هستیم این سیستم روی چیپ قادر بوده تا در توان مصرفی بسیار پایین فعالیت کند اما کارایی فوق العاده را ارائه دهد.
NUVIA در شبیه سازیهای خود انتظار دارد تا چیپ Phoenix بین 40 الی 50 درصد عملکرد تک هسته سریعتری از Zen 2 / Sunny Cove در یک سوم توان مصرفی یا به شکل دقیقتر تنها با 33 درصد از توان آنها به همراه داشته باشد. در گراف پایین شما شاهد هستید که NUVIA سیستم روی چیپ خود را در محدوده 5 وات قرار داده، با این حال شرکت اعلام کرده که آنها درباره قسمتهای دیگر بعدا توضیح خواهند داد و این یعنی احتمالا چیپ آنها قرار است در بازار بالا رده با توان حرارتی بسیار بیشتر حضور یابد. در حالی که ادعاهای چنین استارت آپی بسیار بلند پروازانه بوده و نباید به راحتی آن را قبول کرد اما زمان به ما نشان خواهد داد که برنامههای NUVIA تا چه حد به واقعیت نزدیک هستند.
بیشتر بخوانید: AMD به دنبال معماری Hybrid – راهکاری مشابه big.LITTLE
دیدگاهتان را بنویسید