ژاپن در حال راه اندازی یک ابرکامپیوتر برای تحقیقات هسته ای پیشرفته است که تا سال جاری تولید آن آغاز خواهد شد. این ابرکامپیوتر از تمام کامپیوتر های قدرتمند این سیاره نیز قدرتمند تر است و فاصله ی زیادی با قدرتمندان جهان دارد.
موسسات ملی علوم فناوری کوانتومی و رادیولوژیکی کامپیوتر این ابر کامپیوتر را برای تحقیقات راه اندازی کردند و آن را در یکی از مراکر پژوهشی موسسات تحقیقاتی هسته ای نصب خواهند کرد. این پروژه برای آزمایشات علمی هسته ای مورد استفاده قرار خواهد گرفت و همچنین در حمایت از ITER، یک پروژه جامع چندجانبه هسته ای به رهبری اتحادیه اروپا، نقش مهمی را ایفا خواهد کرد. بیش از هزار محقق از ژاپن و دیگر کشورها قادر به استفاده از این سیستم برای فیزیک پلاسما و محاسبات انرژی هسته ای هستند.
این ابرکامپیوتر هنوز نام گذاری نشده است و بسیار قدرتمند است. بر اساس گزارش ها سوئیس سومین ابر کامپیوتر دنیا را دارد. از سوی دیگر ایالات متحده نیز در رقابت ساخت ابرکامپيوترها به رقابت پرداخته است و سرمایه گذاری هایی را انجام داده است. باید بگوییم که آمریکا در سال گذشته 258 میلیون دلار در شرکت هایی از جمله Cray، AMD، Intel، Nvidia و دیگران برای ساخت کامپیوترهای انحصاری که قادر به انجام یک میلیارد محاسبه در ثانیه می باشند، سرمایه گذاری کرده است. در نتیجه رقابت در این زمینه میان کشورهای پیشرفته بسیار داغ است و اقدامات جدی در این زمینه صورت می گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید