قهرمان که این روزها به طور مداوم در سر تیتر اخبار است،سال 2016 را بر خلاف سال گذشته بسیار توانمند و با اعتماد به نفس آغاز کرده است.AMD در کنار کارت گرافیک های Duall Fiji خود دست از ادامه تلاش نکشیده و به زودی در فکر یک رقیب احتمالی برای مکسول های میان قیمت است.اولین اطلاعات توسط VideoCardz تائید شده است.
هر چند که احتمال تولید چنین محصولی 100% نیست،اما آخرین اطلاعات از مرکز طراحی AMD نشان از نهایی شدن پروژه ایی با نام F است.پروژه F به واقع نام دیگری به مانند Baffin،Greenland،Vega و Polaris برای تراشه های سری Readon 400 هستند که باز هم صد البته تشخیص نام واقعی همچنان امکان پذیر نیست. VideoCardzمعتقد است که تجربه نشان داده،این نام گذاری ها به منزله پایان طراحی یک محصول است اما ادامه کار برای بررسی ها همچنان ادامه دارد اما این به معنی تولید یک محصول کاملا نهایی شده برای عرضه نیست.هر چند که با توجه به روند سریع بخش GPU در AMD،امکان معرفی کارت گرافیک های سطح متوسط برای رقابت با مکسول ها وجود دارد.این نظریه بر اساس عملکرد و الگوی رفتاری این برند کاملا قابل تشخیص است.
با توجه به مشخصاتی که یکی از کارمندان سابق AMD در اختیار خبرگزاری ها گذاشته است،پروژه F به منظور دستیابی به یک کارت گرافیک مجزا طراحی شده است در لیتوگرافی 14 نانومتری خواهد بود.تراشه های اصلی توسط برندهای سامسونگ و Foundaries تولید می گردد.تا به اینجای کار نیز اطلاعات دریافتی به واقعیت بسیار شباهت دارد،چرا که AMD از ماه های گذشته به طور جدی و بیشتر از پیش وارد همکاری با غول کره ایی شده است.تراشه های مورد نظر در فرایند 14LPP به مرز تولید خواهند رسید.LPP نشان از کاهش مصرف انرژی و بهره وری تا 15% درصد بیشتر از نمونه های گذشته است.این تراشه در پوشش کاربردهای مد نظر بسیار مناسب عمل خواهد کرد و این کارمند سابق به سهولت دسترسی به کتابخانه ها اشاره کوتاهی داشته است که منظور وی به طور دقیق روشن نیست.
این مجموعه در ادامه به نمایشگاه CES 2016 اشاره کرده و معتقد است که GPU مورد نظر می تواند دقیقا همانی باشد که AMD در CES 2016 به نمایش گذاشته و آن را رقیبی برای GTX 950 تیم رقیب معرفی کرده است.از سوی دیگر پروژه F می تواند پردازنده ی گرافیکی برای کارت گرافیک هایی مانند Radeon R9/R7 470(X) باشد.هر چه که هست،احتمال عرضه یک کارت گرافیک در سطح متوسط کاملا وجود دارد.مانور AMD بر روی GPU و حافظه های کم مصرف،نشان از اهمیت انتقادات به توان حرارتی و مصرفی بالا است.اگر این نقص از AMD نیز برطرف گردد،پتانسیل لازم برای برابری آن با انویدیا وجود دارد.شاید هم بیشتر از برابری!
خداییش ای ام دی همیشه بدنبال پیشرفت بوده ولی نمی دوم چرا موفق نمیشه اگر ای ام دی برگرده واقعا بازار جهت دهیش عوض میشه
تشکر از راهنمایی شما دوست گلم شما هم پاینده باشید.
فقط امیدوارم همینقدر که amd داره در زمینه کارت گرافیک خوب کار میکنه،در زمان عرضه cpu هاش هم با دست پربیاد به بازار:-bd
اره واسه همینه amd زیاد پیشرفت نمیکنه.
با سلام مجدد خدمت دوستان و خیلی ممنون از لطفی که به من داشتین
در جواب دوست عزیزم اقا اسماعیل باید بگم
این پروسه ای رو که میگین به Under Clock معروفه Core Clock و Memory Clock خیلی مهمن ولی از اونا مهمتر هم توی کارت گرافیک هست
شما اگه بتونی توی کارت گرافیک10% فرکانس ها رو زیاد کنی چیزی در حدود فقط 1-2 % (تقریبی با توجه به تجربه و دیدن مقالات بزرگان) بازده تون زیاد میشه(توی رم هم تقریبا همینطوره) پس Over/Under clock کردن کارت گرافیک تاثیر بسزایی روی بازده نداره (ولی توی پردازنده شرایط خیلی بهتره )
خطر هم همیشه توی بازی کردن با قطعات الکترونیکی در کمینه(البته به صورت حرفه ای) ولی برای UNder Clock با نرم افزار برند های متفاوت کارت گرافیک ها (اگر پشتیبانی کنن) بعید میدونم مشکلی پیش بیاد
پاینده باشین .
آفرین.به نظر شما با پایین آوردن فرکانس کلاک GPU که طبیعتا دمای کلی هم پایین میاد مشکلی در کارکرد کلی کارت گرافیک پیش نمیاد؟این کار خطر آنچنانی ایجاد میکنه؟
سلام.سپاسگزارم از مطلب مفید و مستدل شما.ایکاش غالب ما کاربران یاد بگیریم که بجای جنگیدن با پشتوانه علمی،با منطق ونیز با احترام به دیگران کامنت بگذاریم.ممنون.
کجاش بازده زیاد داره؟!
محصولات AMD همش همینطوره ولتاژ بالایی در مصرف برق داره برخلاف اینتل و انویدیا
اگر می خواست مصرف زیادش به خاطر بازده باشه cpu amd 9590 هشت هسته ای هم هر ساعت 220وات برق مصرف می کنه ولی قدرتش مثل یک i7 چهارهسته ای هست که هر ساعت 88وات مصرف می کنه
کلا مصرف بالای برق یکی از معایب محصولات amd هست متأسفانه.
سلام.از مطالب آموزنده شما بسیار سپاسگزارم.ایکاش غالب ما کاربران بیاموزیم که بجای جنگیدن، منطقی و مستدل صحبت کنیم.با تشکر.
zogis وleadtekخیلی وقته در بازار ایران نیست چراااا؟:o:o:o:o
سلام خدمت همه دوستان گرامی
باید بگم که رقابت بین ای ام دی و انویدیا و حتی ای ام دی و اینتل جز برخی موارد جزئی ربطی پرفرمنس و توان مصرفی و توان حرارتی نداره و بیشتر بحث تبلیغاته
در جواب دوست خوبمون اقا farzad که میگه :تو کارت های amd بیش از 30% توان محاسباتی کارت به جای افزایش پرفورمنس انگار به صورت گرما دفع میشه.
که پرفرمنس به صورت علمی به صورت گرما دفع نمیشه ولی گرما بازده رو پایین میاره
و حرارت بالای کارت های ای ام دی تاثیر بسزایی روی بازده (اگه کولر نرمالی داشته باشن) نداره چون دمای کاری اونها تقریبا همین قدره .
و در ادامه میگین که : 390x با این مشخصت باید به راحتی 980 رو پشت سر میگذاشت. 30% بیشتر تو float point که ناشی از واحدهای محاسباتی بیشتر هست باید بهتر از اینا خودشو نشون میداد ولی متاسفانه مثل اینکه به صورت گرما دفع میشه.
اول باید بگم که floating point به معنای واحد محاسباتی صرف نیست و به معنی واحد محاسباتی اعداد اعشاری که به صورت 8,16,32,64و در مواقع خیلی نادر 128بیت هستن که متاسفانه لینکی که گذاشتین ضریب نسبی اینها رو نسبت به هم مشخص نکرده . چون این نرخ بیت ها کاربرد های خیلی متفاوتی دارن
و معمولا توان مصرفی و توان حرارتی معمولا از نرخ 64 بیت شروع میشن
نرخ 32 بیت معمولا توی بازی های سنگین استفاده میشه و 64 بیت برای رندر گرفتن(میکس طراحی و …)
نسبت نرخ 32/64 در کارت های سری GTX700 1/24 و این در حالیه که توی سری GTX900 به 1/32 کاهش پیدا کرده و این برای کار من (گیم و رندر ) یه فاجعه به تمام معناست(و فقط برای گیم بهینه شده با قیمت چیزی حدود 2,300,000) در حالی که این نرخ توی کارت های R9 چه 200 و چه 300 معادل سری تایتان انویدیا یعنی 1/2 و 1/3 و 1/4 و 1/8
و چون کارت های ای ام دی توی نرخ 64 واحد های همیشه روشنی داره باعث میشه توی لیتوگرافی مشابه 28nm مصرف بیشتری نسبت به همرده ها (اگه بشه گفت همرده طبق استانداردهای متفاوت) در انویدیا داشته باشه
اینم بگم که تقریبا توی تمامی بنچ مارک ها 390x به راحتی 980 رو جا گذاشته(توی API DX11 یی که چنگی به دل نمیزنه) این در حالی که قیمتی حدود 400 هزار تومان ارزونتری نسبت به اون داره
پس همونطور که در اول گفتم خرید این کارت یا اون کارت و یان برند و اون برند در بیشتر مواقع چیزی جز تبلیغات نیست .
مشکل مصرف زیادش بخاطر اینه که بازده زیادی داره.اگر قرار باشه بخوایم به مشکل گرمای زیادش فائق بیایم باید واترکولینگ نصب کنیم به کارتهاش چون تجربه خود ای ام دی و شرکت گیگابایت ثابت کرده که فن جوابگوی این شدت گرما نیست
اونا تازه به فکر رقیب واسه 950 افتادن.
amd هیچوقت در رقابت مستقیم مشکلی با انویدیا نداشته ، ضعف این شرکت بیشتر بازاریابی ضعیفه .. نوآوری خیلی بیشتری نسبت به انویدیا داره و قدرت کارتهاش در بازی هایی که انویدیا اسپانسرشون نبوده کمتر از رقیبش نیست اما برای برنده شدن تو بازار کار مهندسی خوب کافی نیست
واقعا مشکل فقط مصرف هست و حرارت.
درسته دوست عزیز اما این رو اضافه کنم که الگوریتم از دست دادن float point به هیچ وجه ثابت نیست و در پردازش های مختلف فرق می کند.اما خوب راندمان کارت های قدیمی تر (به غیر از fiji) تقریبا از فرمایشات شما پیروی می کنند.اما اینبار ظاهرا amd میخواد پرفرومنس رو از طریق کاهش جریان پایین بیاره.
تو کارت های amd بیش از 30% توان محاسباتی کارت به جای افزایش پرفورمنس انگار به صورت گرما دفع میشه.
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-390X-vs-GeForce-GTX-980
390x با این مشخصت باید به راحتی 980 رو پشت سر میگذاشت. 30% بیشتر تو float point که ناشی از واحدهای محاسباتی بیشتر هست باید بهتر از اینا خودشو نشون میداد ولی متاسفانه مثل اینکه به صورت گرما دفع میشه.
از یه طرف خوبه که انویدیا وجود داره تا ما شاهد این ضعف باشیم. از یه طرف بده که ادامه این ضعف باعث میشه انویدیا یکه تاز بازار بشه و نبود رقیب باعث کند شدن پیشرفت و گرون فروشی میشه.
امیدوارم تو این نسل جدید رقابت نزدیکتر بشه البته اگه پاسکال فاصله رو بیشتر نکنه.
:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd
خدایی اگر AMD مشکل مصرفشو برطرف کنه و همچنین در کنارش قیمتشم حفظ کنه من مطمئنم میتونه طی سالیان آینده بشدت خطرناک ظاهر بشه برای انویدیا، چون یکی از معضلات AMDدر گرافیک مصرف بالای اونه که قدرت اوورکلاکو به مراتب کمتر میکنه نسبت به رقیب سبزپوشش.
امیدوارم این کارت میان رده ای که احتمال عرضه اش هست قیمتی کمتر از 950 داشته باشه اما عملکردی برابر و اگه بشه بیشتر که عالی میشه و میتونه بازیو برای AMD عوضکنه حداقل در میانرده که بازاری بشدت با پتانسیل است.