نسل آینده کارت گرافیک های AMD قرار است به فناوری جدیدی برای افزایش پهنای باند حافظه مجهز شود. در چنین شرایطی ای ام دی می توانید کارت گرافیکی تولید کند که بالاترین پهنای باند حافظه را در اختیار داشته و از این حیث می تواند پیش از ورود به بازار، یک رکورد از خود به جای گذارد. قدرتمندترین کارت گرافیک این شرکت با نام R9 390X با در اختیار گرفتن پردازنده گرافیکی Fiji و بهره مندی از فناوری HBM می تواند در مقابل کمپانی رقیب به رقابت بپردازد. البته فناوری HBM در نسل دوم خود نیز قصد ارائه عملکرد بی نظیری دارد و از این جیث، انویدیا برای ارائه کارت گرافیک های نسل آینده خود با مشکلات فراوانی روبرو می گردد. فناوری نسل اول HBM قادر به ارائه پهنای باند 256 گیگابایت در ثانیه خواهد بود و برای ارائه پهنای باند بالا، قابلیت های دیگری نیز در نظر گرفته شده است. فضای برد کارت گرافیک، 68 درصد کوچکتر شده و در ادامه نیز توان مصرفی چیپ ست های حافظه به میزان 65 درصد کمتر از نسل گذشته خواهد بود.
برای دستیبای به پهنای باند بالاتر، دیگر نیاز به افزایش فرکانس چیپ ست حافظ وجود ندارد و با توجه به کوچکتر شدن ابعاد چیپ ست حافظه، AMD می تواند حجم بسیار بالاتری از حافظه را در اختیار کاربران قرار دهد. همچنین هر کدام از چیپ ست ها با استفاده از فناوری HBM قادر به ارائه ظرفیت 1 و 2 گیگابایتی خواهند بود و تنها با استفاده از چهار چیپ ست، می توان به فضای 8 گیگابایتی دست پیدا کرد و این مسئله نوید دهنده تولید کارت گرافیک هایی با حجم حافظه بسیار بالاتر نسبت به گذشته را می دهد. در نسل دوم فناوری HBM می توان به پهنای باند قابل توجه 1 ترابایت در ثانیه دست یافت که به طور حتم می تواند تاثیر فراوانی در عملکرد کارت گرافیک ایجاد کند. تعداد پردازنده های جریانی در کارت گرافیک R9 390X به 4096 هسته خواهد رسید و رابط حافظه به 4096 بیت افزایش می یابد. در مجموع این تغییرات شاهد دستیابی به قدرت پردازشی 8.5 ترافلاپ خواهیم بود که در مقایسه با قدرت 5.6 ترافلاپی R9 290X، می توان انتظار عملکرد قابل توجهی را از پرچمدار جدید AMD داشت. قیمت احتمالی برای R9 390X معادل 699 دلار است که با توجه به چنین قیمتی، انویدیا باید کارت گرافیک ها خود را به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار دهد!
دوست خوبم ایکاش کمی تحقیق و بررسی می کردید و بعد دیگران رو متهم به بلاهت می نمودید…
هسته های سایه زن در کارت های انویدیا به گونه ای باز طراحی شدن که بتونن در پایپلاین های متفاوت و به گونه ای متفاوت عملکردهای دیگری غیر از گرافیک ریلتایم (یعنی غیر از پردازشهای مربوط به بازیها و ویوپورت ها) را نیز پشتیبانی کنند و علاوه بر این نکته شرکت انویدیا در درایورهای نرم افزاری خودش کتابخانه هایی رو برای تبدیل محاسبات غیر گرافیکی به محاسبات گرافیکی فراهم کرده که به مجموع تکنولوژی سخت افزاری و نرم افزاری یاد شده اسم CUDA رو گذاشته و این تکنولوژی در اصل برای انجام هر نوع محاسباتی (اعم از گرافیک ریلتایم و غیر گرافیک ریلتایم) دست کاربر رو برای استفاده از قدرت پردازشی واحدهای سایه زن که در این فرض حکم هسته های پردازشی رو ایفا می کنند باز می گذاره ….
نکته مثبت این قضیه مچ بودن بخش نرم افزاری به طور کامل با بخش سخت افزاری این تکنولوژی هست که باعث کارایی بی نظیر اون در مقایسه با OpenCL شده چرا که OpenCL در اصل یک کتابخانه عمومی است که از OpenGL برای تفسیر پردازشهای معمول به پردازش های گرافیکی برای استفاده از کارت گرافیک استفاده می کنه که از همین جا میشه فهمید که این تکنولوژی بیشتر (تاکید می کنم بیشتر و نه کاملا) جنبه نرم افزاری پیدا می کنه و مثل CUDA به طور کامل و یکپارچه و بدون واسطه عمل نمی کنه و همین طور که گفتم باز هم با وساطت API این کار رو انجام میده.
در ضمن همین میزان مارکت شیرینگ نشان دهنده میزان موفقیت هر کدام از این کمپانی ها بوده و اگر به قول شما این فقط یک نام گذاری تبلیغاتی بود هرگز شرکت های نرم افزاری بزرگ گول این تبلیغات بچگانه را نخورده و نرم افزارهایشان را اختصاصی بر روی CUDA پیاده سازی نمی کردند….
حتی شرکت هایی که از هر دو تکنولوژی CUDA و OpenCL پشتیبانی می کنند اغلب در راهنمای خود مورد اول را توصیه می کنند. مثال آن شرکت Chaos Group خالق VrayRT هست که خود این شرکت استفاده از CUDA رو توصیه کرده….
لطفا مطالعاتتون رو بیشتر کنید و تخصصی تر نظر بدید تا بلکه بار علمی سایت هم بالاتر بره ….
با این حال به پای کارتهای انویدیا نمیرسه همیشه یک قدم از انویدیا عقبترند.
من چند هفته ی پیش سیستم برپایه gtx 970 ام رو فروختم الان فقط منتظر r9 390x هستم ولی بر طبق شایعات این کارت مثل r9 290x پر مصرفه و 300وات برق مصرف میکنه!
gtx 980 قیمتش 550 دلار هست نه 700 دلار کجاشون هم قیمتند 😮
من هلاک اون جمله آخرم 😀 😀 😀
خوشبختانه با وجود AMD و قیمتهای مناسبش هنوز افرادی هستند که نسبت قیمت و کارایی این کارتهای گرافیک را به nvidia ترجیح میدهند.امیدوارمAMD با شرکتهای بازیساز هم تعامل بیشتری داشته باشه.
بسیار عالی . در واقع AMD با تولید مموری های HBM یه جهش فوق العاده عزیم رو به سمت نسل آینده کارت ها گرافیک انجام داده . و فقط میتونم این کمپانی کهنه کار رو ستایش کنم بابت این کار .
البته صنعت آلمانی همیشه پیشرو بوده و بقیه از صنعت آلمانی پی برداری میکنن . که نمونش همن انویدیا هست .
فقط امیدوارم که ارت های سری 300 مثل نسل قبل از نظر دما زیاد دچار مشکل دفع حرارت نباشن .
ترکیب 2 تا ازین 390X ها در کنار پردازنده های XEON یه سرور مالتی مدیا محشر میسازه . وای خدا ای اش پول داشتم میخریدم .
بابا پیر شدیم این کارت های amd عرضه نشد. nvidia کم کم داره نسل بعدی رو آماده میکنه و میده تو بازار . amd هنوز نسل 300 رو عرضه نکرده
دوستان این هسته های کودا در کارتهای انویدیا در واقع همون هسته های سایه زن (Shader Units) هستند مثلا در کارت r9 290x AMD تعدادش 2816 عدد هست فقط اینجا مردم را اسکول کردن، هسته کودا = هسته سایه زن ، در ضمن من شنیدم هسته ای سایه زن را اولین بار AMD ازش استفاده کرده بعد انویدیا از روش کپی زده مثل فناوری HBM اگر خدا بخواد انویدیا سال دیگه ازش استفاده میکنه یا همین gddr5 را اول AMD استفاده کرده بعد انویدیا . انویدیا متغلب برای تبلیغات اسمش را هسته کودا گذاشته فک کرده مردم ابلهند .:D:D:D;););)
ایووووووووووووووول
خیلی خبرای خوبی از ای ام دی می شنوم
ادامه بده
بلـــــــــــه ایـــــــــــــــــــ امــــــــــــــــــــــــــ دیـــــــــــ
آره;);););););););););););););););););););););););););)
از نظر مارکت شرینگ نسبت کارتهای انویدیا به ای ام دی ۷ به ۳ هست که برای همین هم ای ام دی باید بسیار تلاش کنه تا بتونه سهم بیشتری از بازار رو به دست بیاره … نکته دیگه فناوریهای اختصاصی این دو شرکت هست که البته انویدیا انحصاری و ای ام دی متن باز هست و این نکته باعث شده که برنامه هایی که با فن آوری های شرکت انویدیا از قبیل کودا خودشون رو مچ کردن به علت بازار وسیع تر و کارایی خیلی عالی که داره خیلی سخت به سمت فن اوری های مولتی پلتفرم نظیر opencl و یا اختصاصی مانند mantle می رن که این هم باعث شده ای ام دی بیشتر تمرکزش رو روی بحث بازی بذاره ….
سلام دوست عزیز
دیوونه نشده.عاقل شده.قیمت خوب میده بازار رقابتی شه و این دو برند مجبور شن کارتهای بهتری تولید کنن.اگه 700 دلار باشه که دقیقا میشه همقیمت gtx 980 تو ایران(دلار 3500 حساب کردم که دلال بازیم حساب کرده باشم).وبا این قیمت انویدیا بایدم گرافیکاشو مجانی بده.
این سری 300 کی میاد پس 😐
خیلی هم عالی .
دقیقا بعد از منتشر شدن خبر ساخت مموری های HBM توسط AMD کمپانی انویدیا گفته دستیابی به این تکنولوژی برای ما هم امکان پذیر هست و بصورت کامل تکنولوژی بکار رفته در کارت های AMD رو شرح داده !
دو نکته ی خیلی عالی و مثبت اقدام AMD این هست که جهشی عظیم به سمت کارت های آینده رو بوجود آورده وگرنه حالا حالاها باید شاهد رشد لاک پشتی کارت های گرافیکی میبودیم !
نکته ی بعد هم این هست که با توجه به رشد چشمگیر عملکرد و استفاده از تکنولوژی جدید، قیمت ها رو بسیار عالی تونسته مهار کنه
به عنوان یکی از طرفداران انویدیا باید به این اقدام AMD احسنت بگم . واقعا کارش درسته 😉
نه نه نه نه
امکان نداره
واقعا انودیا باید مجانی گرافیک بده مردم
شایدم ای ام دی دیووونه شده همچین گرافیک قوی و قدرت مندی رو انقدر ارزون میفروشه
واقعا چرا اینجوری هست؟؟؟