متا و برخی شرکتهای دیگر تاکنون تلاشهای زیادی برای جلب نظر کاربران اینترنتی به متاورس انجام دادهاند اما فهم و پذیرش چیزی که هنوز وجود ندارد سخت است و در همین راستا نتایج یک تحقیقات جدید حاکی از آزاردهنده بودن کار با متاورس و مشاهده علائمی مانند سردرد و حالت تهوع میدهد.
در متاورس اینکه مردم تمایل داشته باشند در تمام طول روز، هدست به سر کنند و به جای دنیای واقعی، تماماً با آواتار و واقعیت مجازی روبرو شوند همچنان بحث برانگیز است. در همین راستا نتایج مطالعات اولیه تایید میکند که حق با مخالفان متاورس است و این یک روش سرگرمکننده و یا موثر برای گذراندن ساعات بیداری نیست.
از 16 شرکت کننده دو نفر در آغاز تحقیقات به دلیل سردرد، حالت تهوع و اضطراب انصراف دادند
این مطالعه توسط 4 مؤسسه صورت گرفته و برخی از آنها نامهای کاملا آشنایی هستند و شامل دانشگاه Coburg واقع در آلمان، مرکز تحقیقاتی مایکروسافت (Microsoft Research)، دانشگاه کمبریج و Primorska میشوند. این تحقیقات با همکاری 16 فرد شرکت کننده انجام گرفت و این افراد به مدت یک هفته بر روی یک کامپیوتری دسکتاپی کار کردند و همین کار را به مدت یک هفته در محیط واقعیت مجازی انجام دادند.
سیستم دسکتاپ مجهز به یک مانیتور منحنی با کیبورد Logitech K830 و پد لمسی داخلی بود. برای سیستم واقعیت مجازی نیز محققان از همان کیبورد لاجیتک با هدست Quest 2 متا استفاده کردند. همهی 16 نفر با استفاده از Chrome Remote Desktop مشغول به کار شدند. مسئولان این تحقیقات اذعان کردند که دلیل انجام این مطالعه تبعات ناشناختهی کار طولانی مدت پشت یک سیستم واقعیت مجازی بوده است.
افراد به مدت دو هفته در دو سیستم واقعیت مجازی و دسکتاپی به کار روزانه مشغول شدند
به این ترتیب مطالعه شامل دو هفتهی کاری پنج روزه با هشت ساعت کار در روز بود. به شرکتکنندگان برای ناهار 45 دقیقه زمان استراحت نیز داده شد. محققان نتایج را قابل انتظار توصیف کردند و بیان کردند که کار با سیستم واقعیت مجازی در اکثر معیارها، رتبهبندی پایینتری دریافت کرده است.
نویسندگان این مقالهی تحقیقاتی در ادامه بیان کردند که کار با سیستم VR منجر به سطوح نگران کنندهی از بیماری Simulator sickness شد که کاربر در برخی موارد با کار کردن با یک محیط شبیهساز کامپیوتری میتواند احساس تهوع و سرگیجه را تجربه کند. دلیل این امر نیز ناتوانی مغز در تشخیص واقعیت و حالتهای حرکتی و ایستاده است.
در این تحقیقات همچنین قابلیت کارکردن از طریق واقعیت مجازی نیز پایینتر از متوسط گزارش شد. همچنین شایان ذکر است که از 16 شرکتکننده 2 نفر در دو روز اول پس از کار با متاورس به دلیل سردرد، حالت تهوع و اضطراب انصراف دادند. با این حال شواهدی وجود دارد که نشان میدهد شرکتکنندگان در پایان تحقیقات بر ناراحتی اولیهی خود غلبه کردهاند.
پس از پایان دو هفته از شرکتکنندگان خواسته شد تا تجربیات خود را در این دو محیط کامپیوتری مقابل یکدیگر قرار دهند و آن را ارزیابی کنند و مشخص شد که نمرات VR در چندین بخش بسیار بدتر از سیستم دسکتاپی بوده است. آنهایی که با سیستم واقعیت مجازی کار کرده بودند 42 درصد نارضایتی بیشتری را تجربه کردهاند و اضطراب آنها نیز 19 درصد افزایش یافته بود.
افزایش خشکی چشم، اضطراب و نارضایتی و کاهش بهرهوری از نتایج این بررسی بود
سلامت کلی در این گزارش کمتر از 20 درصد عنوان شده است. خشکی چشم نیز در افراد شرکتکننده 48 درصد افزایش یافت. افراد شرکتکننده همچنین گزارش دادند که درصد بهرهوری آنها نیز 16 درصد کاهش یافته و این نتایج باید توجه مدیران کمپانیهایی که به متاورس خوشبین هستند را جلب کند.
با وجود یافتههای نسبتاً ضعیف برای محیط کاری واقعیت مجازی، باید اشاره کرد که این فقط یک مورد تحقیق است و برای قطعیت باید تحقیقات بیشتری انجام شود، با این حال در این مطالعه سعی شد که محیط واقعی را شبیهسازی کنند و حتی استفاده از هدست Quest 2 نیز شاید بهترین گزینه نبوده است.
شاید کمتر کسی بخواهد حداقل یک سوم و یا نصف روز خود را با یک هدست چسبیده به سرش بگذراند، و اگر اینچنین باشد این دستگاهها باید قدرت پردازشی بسیار بیشتری از محصولات امروزی داشته باشند و در زمینه سبکی و راحتی نیز باید بسیار پیشرفت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید