دوستان و همراهان سخت افزار، با یک کالبد شکافی دیگر در خدمت شما هستیم. در این مطلب به کالبد شکافی نوت بوک Dell XPS 15 (9560) خواهیم پرداخت. برند دل تولید کننده سری مشهور و پر طرفدار XPS است. الترابوک های XPS در طول سالها با پیشرفت هایی همچون ارتقاء سخت افزار، کاهش ضخامت، افزایش دقت نمایشگر و… همراه بوده اند. آخرین سری از الترابوک های قدرتمند XPS هم اینک در بازار حضور دارند. دل برندی است که عمدتا نوت بوک های مخصوص بازی خود را توسط کمپانی Alienware تولید می کند؛ با این وجود برخی مدل های آن به دلیل استفاده از سخت افزارهای قدرتمند، قابلیت های فراوانی را به همراه دارند.
سخت افزار ها:
همانطور که در مقدمه نیز بدان اشاره شد، نوت بوک های XPS در پیکربندی های توانمند ارائه می شوند، با این وجود برترین سخت افزارها تنها در مدل های XPS 15 نصب می شوند. پردازنده 4 هسته ای و قدرتمند Intel Core i7-7700HQ به همراه 6 مگابایت حافظه کش و اوج فرکانسی 3.8گیگاهرتز به عنوان قلب تپنده آن محسوب می گردد. 16 گیگابایت حافظه رم از نوع DDR4 با فرکانس 2400 مگاهرتز نیز در آن به خدمت گرفته شده است. این مقدار تا حداکثر 32 گیگابایت قابل ارتقاء است. نمایشگر InfinityEdge با ابعاد 15.6 اینچ و پوشش دقت 4K، ویندوز 10 و کارت گرافیک GTX1050 از جمله دیگر مشخصات این لپ تاپ است. همچنان تاکید می کنیم که نوت بوک های XPS در چندین پیکربندی متفاوت عرضه می گردند. در ادامه با کالبد شکافی این محصول همراه باشید.
کالبدشکافی
نوت بوک Dell XPS 15 (9560) یک الترابوک است که قطعات توانمندی را حمل می کند؛ در نتیجه فضای کافی برای مانور پیچ های بلند وجود نداشته و باید در باز کردن کابینت آن بسیار دقت کنید. تعداد پیچ های قرار گرفته بر روی درب زیرین نسبتا کم بوده و بیشتر از پرس ها برای نگهداری آنها استفاده شده است. یک درب کوچک در پایین نوت بوک قرار دارد که در آن دو عدد پیچ دیگر به همراه مشخصات فنی نوت بوک قرار دارد. همانطور که در تصویر نیز پیداست، تولید Dell XPS 15 (9560) در سال 2017 انجام شده است.
پس از باز کردن درب زیرین، تمامی سخت افزارها قابل مشاهده و دسترس هستند. از آنجایی که دل به دنبال کاهش ضخامت بوده است، این محصول دارای طراحی جالب توجهی در مادربرد است. قطعات همگی به صورت موازی نصب شده و در کنار هم هستند. همچنین مهندسان دل ترجیح داده اند تا سخت افزارها را به صورت اسلات به مادربرد متصل کرده و اکثر کابل کشی ها را از میان ببرند و یا آنها را به زیر مادربرد انتقال داده اند.
در زمینه ذخیره سازی هیچ هارد دیسکی وجود ندارد؛ این الگو برای بسیاری از XPS های جدید به همین منوال است. عدم استفاده از هارد دیسک ضخامت محصول را کاهش داده و مصرف انرژی را پایین می آورد. در نهایت به افزایش سرعت اشاره می کنیم. دل از یک ماژول SSD M.2 در استاندارد 2280 استفاده کرده است. این ماژول مدل Intel 600P است که 512 گیگابایت ظرفیت دارد. با این وجود یک محفظه ی 2.5 اینچی در کنار باتری نیز موجود است. این سالید از مدل های NVME است که مستقیما از مسیر PCI Express بهره می برند.
دل از دو باتری در پیکربندی های سخت افزاری متفاوت استفاده کرده است؛ یک نمونه باتری با توان 56 وات در ساعت و نمونه دیگر با توان 97 وات در ساعت. این باتری در نبود هارد دیسک می تواند مناسب باشد. با این وجود در برخی از پیکربندی ها شاهد استفاده از نمایشگرهای 4K/UHD هستیم که به طبع مصرف جریان را افزایش خواهد داد.
در بخش حافظه های رم، دل از دو اسلات حافظه رم DDR4 بهره گرفته است؛ 16 گیگابایت حافظه DDR4 در فرکانس 2400 مگاهرتز در دو اسلات 8 گیگابایتی جا خوش کرده اند. شیوه نصب اسلات ها نیز به دلیل کاهش ضخامت نوت بوک است.
یک کارت Wi-Fi ترکیبی که می تواند علاوه بر وای فای بلوتوث را نیز هندل نماید، در کنار یکی از فن ها نصب شده است. تراشه های Killer اکثرا در لپ تاپ های گیمینگ و یا سطح بالا استفاده می شود، اما دل در این محصول نیز از تراشه Killer 1535 استفاده کرده است.
طراحی خنک کننده به نسبت XPS 15 های پیشین تغییری را نشان نمی دهد؛ با این وجود جایگزین شدن کارت گرافیک های قبلی با NVIDIA GTX1050 نیز به خودی خود دمای نهایی را کاهش داده است. در نتیجه می توان انتظار بهبود کلی دما را به نسبت مدل های پیشین داشت. دو عدد فن با اگزوزهای جهت گرفته به سوی عقب تهویه اصلی را بر عهده دارند. همچنین دو هیت پایپ با فلزهای نسبتا بزرگ و تخت نیز در آن به کار رفته است.
با سلام
مدل XPS 9560 با بالاترين مشخصات هم اكنون در شركت دليران قابل عرضه مي باشد .
سلام دوست عزیز
این مدل در بازار ایران ارائه نشده
سلام با تشکر از مدیریت بابت این بررسی این مدل رو از کجا میشه تهیه کرد وارد کننده خاصی داره یا نمایندگی معتبری ممنون میشم راهنمایی کنین
dell هم مانند کمپانی های دیگر حاضر نشده در لپتاپ گیمینگ از RYZEN و کارت گرافیک AMD در محصولات خود کند
که این امر از مشکلات سخت افزاری در پردازنده های AMD است
اقای اریایی منتظر خبر ظما راجب رایزن 5 هستیمااااا….. wccftech.com