گروه iFixit در جدیدترین بررسی به سراغ AirPods Pro اپل رفتند تا با کالبدشکافی این هدفون بیسیم گرانقیمت، میزان تعمیرپذیری آن را تشخیص دهند. طبق سنت همیشگی اپل، این دستگاه هم حاوی خبر بدی برای تعمیرکاران و صاحبانش است. iFixit به ایربادز حذف نویز اپل برای تعمیرپذیری امتیاز 0 از 10 را داده است. “ماژولار نبودن، طراحی چسبی آن و نبود قطعات جانبی، تعمیر این دستگاه را غیرعملی و غیراقتصادی کرده است”. از این رو ایرپادز پرو درست مانند دو نسخه قبلی AirPods امتیاز 0 را کسب کرده است.
این یعنی زمانیکه باتری ایرپادز پرو 249 دلاری خراب شده و در نهایت از کار بیفتد، کاربر به خودی خود هیچ راهی برای تعمیر این هدفون پیش رو ندارد. در عوض صاحب ایرپادز پرو میتواند آنها را برای بازیافت به اپل ارسال کند و یا میتوان طبق تضمین گارانتی میتوان با استفاده از خدمات تعویض باتری و پرداخت هزینه 45 دلار برای هر ایرباد آن را تعمیر کرد.
نکات جالب کالبدشکافی ایرپادز پرو اپل
این کالبدشکافی همچنین جزئیات جالبی در مورد طراحی ایربادز نشان داده است. نکته اول اینکه این هدفون سه برابر سنگینتر از نسخه اصلی ایرپادز است و این بهدلیل وجود قابلیت حذف نویز اکتیو و وجود میکروفون درونی سر گوشی میباشد. کالبدشکافی همچنین نشان داده است که قسمت قابل تعویض ایرپادها، سرگوشی سیلیونی از طراحی اختصاصی استفاده شده است که مدلهای ساخت دیگر شرکتها با آن سازگار نخواهد بود. بهدلیل محبوبیت ایرپادزهای اپل کمپانیهای دیگر ممکن است برای این دستگاه سرگوشی طراحی کنند که البته حالا این یک دغدغه خواهد بود.
اما جالبترین نکته این ماجرا استفاده از باتریهایی به سبک ساعت درون ایربادها بود. iFixit اشاره کرده است که این باتریها مشابه آن چیزی است که پیشتر در گلکسی بادز سامسونگ دیده بودیم و قابل تعویض بود. اما این موضوع در مورد ایرپادز پرو صدق نمیکند، چراکه باتری با کابل لحیمشده مهار شده است.
جای تعجب نیست که ایرپادز پرو اپل یک هدفون بیسیم گرانقیمت یکبار مصرف است که به گونهای طراحی شده که سبک و کوچک باشد. در مقایسه با زبالههای تولیدشده در صنعت لوازم الکترونیکی، تأثیر زیست محیطی ایرپادز پرو احتمالاً اندک است. اما از آنجاییکه اپل به حجم انرژیهای تجدیدپذیری که در ساختمانهایش استفاده میشود میبالد و همواره با غرور درخصوص مواد بازیافت شدهای که در محصولات خود استفاده میشود صحبت میکند، شرمآور است که یکی از بزرگترین محصولات موفق خود در سالهای اخیر را یک بار مصرف طراحی کرده است.
دقیقا اپل این کار را می کند تا کاربر را مجبور کند هزینه بیشتر برای Apple Care بدهد تا در صورت بروز مشکل با هزینه پایین تری تعمیرش کند. در کل سیاست غیر منطقی و درآمدزای اپل در این بخش کاملا مشخص است.
سلام
من فکر نمیکنم همه این تعمیرناپذیری ناچاراً اعمال شده باشه. مثلا همین باتری که توی گلکسی بادز سامسونگ هم هست، قابل تعویضه و کلا تا حد زیادی قابل تعمیر هست …شاید تا حدی این موضوع صحیح باشه اما علاقه اپل به انحصارطلبی حتی واسه تعمیر دستگاههاش موضوع جدیدی نیست
یک مقدار مسخره هست این کالبد شکافی از این جهت که خب مشخص که این گجت اونقدر ساختارش نیاز به فشرده سازی داره که چندان قابلیت تعمیر پذیری نداشته باشه، این هم مثل مچ بندهای شیائومی یک جورایی پلمپ شده و نهایت فشرده سازی روش انجام شده که کم حجم باشه