رقابت بین اپل و مایکروسافت سال به سال نزدیک تر میشود و هر دو کمپانی سعی میکنند تا با معرفی محصولاتی جدید، به رقابت با یکدیگر بپردازند. همان طور که اپل، آیپد پرو را برای رقابت مستقیم با سرفیس پرو مایکروسافت روانه ی بازار کرد، مایکروسافت نیز امسال که اپل، بروزرسانی کامپیوترهای آی مک را فراموش کرد، محصول جذاب و البته گران قیمت سرفیس استودیو را معرفی کرد تا از این حیث نیز ردموندی ها و کوپرتینویی ها رو در روی هم قرار گیرند. سرفیس استودیو در واقع یک کامپیوتر روی میزی AIO است که دارای ویژگی های منحصر به فردی است که آن را برای عده ای مانند طراحان بسیار ایده آل میسازد. اکنون این دستگاه توسط متخصصین iFixit کالبد شکافی داشته است و میتوانیم سفری به درون سرفیس استودیو داشته باشیم.
همان طور که پیش بینی میشد، برخی از بخش های سرفیس استودیو مشابه آی مک اپل طراحی شده است. مانند ضربه گیر های پلاستیکی که برای پیچ های بلندگوها به کار گرفته شده است و همچنین پنل صفحه نمایش نیز همانند صفحه نمایش آی مک در جای خود قرار گرفته است. طبق انتظار، طراحی برد اصلی سرفیس استودیو به شکلی است که امکان ارتقای حافظه ی رم و پردازنده وجود ندارد و این دو قطعه به صورت یکپارچه با برد طراحی شده اند ، بنابراین در صورتی که خواهان پردازنده ی قدرتمند تر یا رم بیشتر هستید، باید هزینه ی بیشتری را متحمل شوید. بر اساس این کالبد شکافی، تعویض صفحه نمایش سرفیس استودیو نسبت به آی مک کمی سخت تر است اما به همان اندازه نیز این کار ممکن است. علاوه بر این، از آنجا که اکثر قطعات مهم در پایه ی سرفیس استودیو جای گرفته اند، مواقع کمتری به جداسازی صفحه نمایش لازم خواهد بود.
نکات کالبد شکافی:
- چیپ ARM پشت صفحه نمایش 28 اینچی سرفیس استودیو قرار گرفته است که به کمک فناوری صفحه نمایش PixelSense مایکروسافت میآید.
- درایو های هیبریدی سرفیس استودیو از دو بخش قابل ارتقا تشکیل شده اند. یک درایو لپ تاپی استاندارد ساتا و یک حافظه ی اس اس دی 2 SATA که بر خلاف آی مک، در پایه جای گذاری شده اند و بدون سختی زیادی، قابل ارتقا و تعویض هستند.
- گرمایی که توسط سرفیس استودیو تولید میشود قابل توجه است و مایکروسافت برای خارج کردن این گرما، باید راهی را در نظر میگرفته است. به همین دلیل مایکروسافت از یک هیت سینک بزرگ، دو فن بر روی پردازنده و چیپ گرافیکی و دریچه ی هوا از کف استفاده کرده است تا گرما از دستگاه خارج شود.. همچنین منبع تغذیه ی سرفیس استودیو دارای فن خنک کننده ی مجزا است. اقدامات مایکروسافت برای سیستم خنک کننده ی این دستگاه تحسین برانگیز است.
- لولای طراحی شده در سرفیس استودیو به کاربر این امکان را میدهد که صفحه نمایش را تقریبا به حالت افقی در بیآورد. این کار با نیروی کمی صورت میگیرد و به طور مشخصی مهندسین مایکروسافت برای این بخش تلاش کرده اند. پس از کالبد شکافی این بخش فنر های نسبتا زیادی دیده شده است و حتی چندین آنتن نیز درون محفظه ی پلاستیکی پشت صفحه نمایش قرار داشته است.
- به لطف طراحی ماژولار در اکثر بخش ها، امتیاز 5 از 10 برای تعمیر پذیری سرفیس استودیو توسط متخصصین iFixit در نظر گرفته شده است.
همون طور که شما پول AMD میدی.
من نمیفهمم چطور بعضیا سه ملیون تومن پول اپل میدن درحالی که بینظیرترین تکنولوژی دنیا ، سورفیس هم همون قیمته