این ادعا توسط شرکت نیکولا موتور مطرح شده و قرار است تا 90 روز آینده از این کامیون رونمایی کند. همچنین این شرکت ادعا کرده سفارش ساخت 7000 دستگاه از این کامیون را دریافت کرده است. شما باور میکنید یک کامیون بدون استفاده از سوخت فسیلی بتواند بار حمل کند؟ با همراه باشید تا این ادعا را بررسی کنیم.
شرکت نیکولا موتور تقریبا از ناکجا آباد آمد و با هدف ساخت اولین کامیون بدون آلودگی، خود را در سطح دنیا معرفی کرد. هدفی که به نظر دست یافتنی میاد. این شرکت که دو سال از عمر تاسیس آن میگذرد مشخصاتی عجیب و واقعا قوی برای کامیون خود ذکر کرده و تمام برنامه های خود را برای ساخت این کامیون که از هیدروژن بهره میبرد تنظیم کرده حتی یک روزشمار هم در سایت این شرکت برای رونمایی از این کامیون قرار داده است.
برسیم به مشخصاتی که برای این کامیون ادعا شده: این کمپانی که نام کامیون خود را Nikola one گذاشته، استفاده از باطری های 320 کیلووات ساعت برای ذخیره سازی، و یک پیل سوختی هیدروژنی-الکترونیکی که 800 ولت برق تولید میکند. ( پیل سوختی در واقع از هر نوع سوخت، برق تولید میکند )، این کامیون میتواند تا 1200 مایل معادل 1930 کیلومتر را با شارژ کامل مخزن هیدروژن بپیماید، و مصرف سوختی حدود 11.7 لیتر در هر 100 کیلومتر داشته باشد. این میزان مصرف و رنج پیمایش برای یک کامیون فوق العاده است. این را هم تصور بکنید” بدون هیچ گونه آلودگی”
2700 نیوتن متر گشتاور از موتوری 1000 اسب بخاری حاصل میشود. سیستم حرکت کاملا الکترونیکی، استفاده از نیروی ترمز برای تولید برق، صفحه کیلومتر الکترونیکی 10 اینچ، نمایشگر لمسی 15 اینچی در کنسول، شیشه جلو بصورت پانورمایی، دوربین هایی با 306 درجه وسعت دید، امکانات رفاهی شامل دو تخت خواب تکنفره، یخچال و فریزر بزرگ، تلویزیون 42 اینچ، مایکروویو، که نیروی این تجهیزات توسط باطری های 320 کیلوواتی تامین میشود که اجازه میدهد راننده تا یک هفته در خودرو بدون مشکل اقامت کند. این شرکت همچنین مقایسه ای کلی با کامیون های معمول انجام داده که خواندن آنها خالی از لطف نیست:
حداکثر سرعت در سربالایی برای کامیون های دیزلی حدود 65 کیلومتر در ساعت است و در این کامیون بیش از 100 کیلومتر در ساعت، 0 تا 100 کیلومتر در ساعت در کامیون های دیزلی بین 30 تا 60 ثانیه و در این کامیون زیر 30 ثانیه، حداکثر وزن آن 9.5 تن است که حدود 1 تن از کامینهای معمول سبک تر است، مسافت ترمز گیری حدود 45 متر با بار کامل یعنی نصف مسافتی که سایر کامیونها برای توقف کامل نیاز دارند.
اما استفاده از هیدروژن برای تولید برق بجای استفاده از باطری های معمول که در خودروهای برقی استفاده میشوند، کمی سردرگمی ایجاد میکند، یکی از آنها این است که در حالت عادی خودروهای الکتریکی 3 برابر قدرت بیشتری نسبت به خودروی مشابه ولی هیدروژنی تولید میکنند. این به کنار، شما برای سوخت گیری هم نیاز به زیرساخت هایی دارید که تقریبا تعداد کمی در آمریکا وجود دارد، آن هم برای خودروهای سبک است، همین مسایل در کنفرانس خبری مدیرعامل شرکت نیکولا، ترور میلتون، مطرح شده و ایشان نیز با توجه به ادعای شرکت یعنی ” بدون هیچ گونه آلودگی ” اینطور پاسخ داد: ما قصد داریم نیروگاه های خورشیدی 100 مگاواتی بسازیم که بدون هیچ گونه آلودگی، هیدروژن را از آب استخراج کنیم و برای سوخت گیری به جایگاه های مخصوص هدایت نماییم. ایشان همچنین اشاره کردند که برای کشورهایی که هنوز نمیتوان زیرساخت تولید هیدروژن را راه اندازی کنند، میتوانیم موتورهایی با سوخت گاز طبیعی را پیشنهاد کنیم.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
جالبه ولی خب چند وقت پیش یه مقاله خوندم که استفاده از هیدروژن رو بنا به دلایلی که درست خاطرم نیست بعنوان سوخت نفی میکرد