در سال گذشته، شرکتهای آمریکایی مانند متا، پی پال و آمازون شاهد سقوط ارزش بازار خود در سال جاری با سقوط اقتصاد جهانی بودهاند، اما زیان آنها در مقایسه با بزرگترین غولهای فناوری چین، Tencent و Alibaba که در صدر جدولهای جهانی از نظر بازار قرار دارند، کمرنگ است. بله درست خواندید. شرکتهای Tencent و Alibaba بیشترین میزان کاهش ارزش شرکت های جهان را داشتند.
- تعیین جریمه 2.8 میلیارد دلاری برای علی بابا توسط دولت چین
- تعدیل نیروی علی بابا و الی گشت با تعطیل شدن صنعت گردشگری در ایران!
دلیل بیشترین میزان کاهش ارزش شرکت های جهان چیست؟
خبرگزاری بلومبرگ در گزارش خود اینطور آورده است که، شرکتی که 18 ماه پیش تقریباً دومین شرکت تریلیون دلاری چین شد، قرار است اولین کاهش درآمد سه ماهه خود را از زمان بحران مالی سال 2008 به ثبت برساند. دلیل بسیاری از مشکلات این شرکت ناشی از کاهش فروش بازی و سرکوب این صنعت در کشور است.
پس از تجربه یک دوره رونق بزرگ در طول قرنطینهها (زمانی که آنهایی که در داخل خانه گیر کرده بودند، سرگرمیهای خانگی را در آغوش گرفتند) امسال فروش بازیهای ویدیویی کاهش یافته است. شرکت تحقیقاتی Ampere Analysis پیشبینی کرده است که فروش این صنعت در سال 2022 با 1.2 درصد کاهش به 188 میلیارد دلار خواهد رسید و سونی پیشبینی سود خود را کاهش داد زیرا افراد کمتری عناوین پلیاستیشن را خریداری میکنند.
شرکت Tencent هم با هزینههای بازیکنان برای عنوان موبایلی فوقالعاده محبوب Honor of Kings سروکار دارد که برای سه ماه متوالی از ماه می میلادی کاهش یافته است. مقررات سختگیرانه چین در صنعت بازیهای ویدیویی مشکل فروش این شرکتها را تشدید میکند.
ما در ماه آوریل شاهد اولین مجوز ISBN (که توسط چین برای توسعه دهندگان انتشار بازی در این کشور مورد نیاز بود) بودیم که از جولای سال گذشته اعطا شد و Tencent هنوز هم برخی از عناوین جدید خود را برای ارائه در اختیار ندارد و دلیل آن هم اعطا نشدن مجوز انتشار آنها در چین است. این به خصوص در کشوری با بزرگترین بازار بازی از نظر درآمد (41 میلیارد دلار در سال 2020) و بیشترین گیمرهای موبایل (655 میلیون در سال 2021) خبر بدی است.
Tencent در تعداد زیادی از شرکتهای بزرگ بازی، از جمله مالکیت 100٪ Riot Games، Sumo Group و غیره، سهام دارد. همچنین در Epic Games، Supercell، Ubisoft و چندین شرکت دیگر نیز سهام دارد.
سهام Tencent از فوریه 2022 به میزان 60 درصد کاهش یافته است. به گفته خبرگزاری بلومبرگ، این موضوع سبب شده ارزش آن 564.1 میلیارد دلار سقوط کند که بیش از هر شرکت غیر چینی دیگری در جهان است. پس از آنها شرکت متا با زیان 302 میلیارد دلاری بزرگترین بازنده خارج از کشور چین است.
پس از Tencent در لیست بزرگترین افت ارزش، علی بابا قرار دارد. جالب است بدانید که سهام آن 65 درصد کاهش یافته است که منجر به زیان 494 میلیارد دلاری در ارزش بازار از فوریه شده است. شرکتی که توسط جک ما تأسیس شده است، اخیراً اولین کاهش درآمد ثابت در تاریخ خود را گزارش کرده است.
در این میان سیاست Covid Zero چین به مشکلات شرکتهای تکنولوژی اضافه میکند. قرنطینههای سختگیرانه بر اقتصاد کشور و جهان تأثیر گذاشته است. گزارشهای مربوط به اخراج کارمندان در شرکتهای مختلف تکنولوژی شایع شده است. چیزی که شرکتهای آمریکایی در این زمانها به آن عادت کردهاند و ترس از رکود نیز در افزایش آن تأثیرگذار است. تنشهای فزاینده بین چین و ایالات متحده نیز کمکی به کار نمیکند. برای مثال پنج مورد از بزرگترین شرکتهای دولتی چین در حال حذف از بورسهای آمریکا هستند.
دیدگاهتان را بنویسید