تولید آیفون در کارخانه فاکسکان کاهش یافت. ماه قبل خبری منتشر کردیم در مورد قرارداد محرمانه اپل با دولت چین به ارزش 275 میلیارد دلار. اپل این پول را برای جلوگیری از اقدامات قانونی و محدودیتهای تجاری حکومت کمونیستی چین علیه خود، پرداخت کرده است. بعد از پرداخت پول توسط اپل، این کمپانی در چین با رفتار مطلوبی روبرو شده است.
اپل سفارشات تولید آیفون را از فاکسکان به یک شرکت چینی به نام Luxshare منتقل کرده است.
طبق گزارش The Information از زمان انجام معامله تاکنون، اپل کالاهای خود را بیشتر از داخل چین تهیه میکند، تا به معامله خود با دولت چین پایبند بماند. به عنوان مثال یک سال پس از انجام معامله 275 میلیارد دلاری، اپل از کمپانی چینی Luxshare خواست ایرپادهای خود را مونتاژ کند و سفارشات را از مونتاژ کننده قدیمی آیفون، فاکسکان گرفته و به این شرکت چینی داده است. معامله اپل با Luxshare وضعیت این کمپانی را ارتقا میدهد و آن را در میان تامینکنندگان اپل قرار میدهد که محصول نهایی را مونتاژ میکنند و همچنین بستهبندی کردن کالا را مدیریت میکنند.
با افزایش محبوبیت شرکت چینی، فاکسکان نسبت به از دست دادن کسبوکار خود با اپل ابراز نگرانی کرده است، از همین رو تیمی را برای مطالعه شرکت Luxshare تشکیل داده است. طی ده سال گذشته اپل مهندسان خود را به چین میفرستاد تا آنها به شرکتها و مهندسین چینی نحوه ساخت محصولات خود را آموزش دهند. اپل کاملا آگاه است که باید شهرت خود را در چین را حفظ کند، به خصوص که 20 درصد از تجارت اپل در چین انجام میشود.
چین همچنین پس از هند و ایالات متحده بزرگترین بازار فروش گوشیهای هوشمند در جهان است. به نوعی جایگزینی فاکسکان با Luxshare برای تولید آیفون، اقدامی پر خطر از سوی اپل است زیرا روابط تجاری بین چین و آمریکا بیثبات است و مشخص نیست که وزارت بازرگانی آمریکا در آینده، شرکتهای چینی را تحریم میکند یا خیر. در حال حاضر شرکت چینی Luxshare برخی از مدلهای آیفون 13، ایرپادها و اپل واچ را تولید میکند.
احتمالا تنها یک کشور وجود دارد که اپل شدیدا به آن متکی است و آن کشور تایوان است. اپل علاوه بر دسترسی به شرکتهای مستقر در تایوان مانند فاکسکان، Wistron، Pegatron که دیوایسهای مهم اپل را میسازند، بزرگترین مشتری شرکت TSMC نیز است، کمپانیای که تراشههای اپل را با آخرین تکنولوژیهای روز میسازد. چین در گذشته اعلام کرده است که هدف بلند مدت خود تصرف و یکپارچهسازی سرزمین چین با تایوان است. از همین رو نگرانیهایی برای حمله نظامی چین به تایوان نیز وجود دارد. با همهی این شرایط آیا اپل باید نگران باشد؟ با پرداخت 275 میلیارد دلار به احتمالا زیاد خیر و در صورت درگیری نظامی چین با تایوان و بدست گرفتن کارخانههای تولیدی آن احتمالا اپل مشکلی نخواهد داشت.
دولت چین از اپل درخواست کرد که از شرکتهای تولیدی این کشور پشتیبانی کند
هنگامی که معامله بین چین و اپل صورت گرفت، تیم کوک مدیرعامل اپل تفاهمنامهای 1250 کلمهای با دولت چین امضا کرد. این تفاهمنامه که بین اپل و کمیسیون اصلاحات و توسعه ملی چین انجام گرفت اپل را متعهد میکرد که به چینیها در توسعه پیشرفتهترین فناوریهای تولیدی کمک کند و در ازای آن چین نیز به اپل معافیتهای قانونی اعطا کرد. اپل همچنین موافقت کرد که از تولیدکنندگان چینی قطعات بیشتری خریداری کند، با شرکتهای نرمافزاری چینی قرارداد امضا کند، سرمایهگذاری مستقیم در شرکتهای فناوری چینی انجام دهد و با دانشگاههای تحقیقاتی و کارکنان بخش فناوری در چین روابط نزدیک ایجاد کند.
در گزارشی که رویترز در سال 2020 ارائه کرد، یکی از منابع خبری رویترز تاکید کرد که شرکتی مانند Luxshare در آینده رشد تجاری خواهد داشت و مسئله فقط این است که این شرکت چقدر سریع رشد میکند. برای چین منطقی به نظر میرسد که دنبال ساخت زنجیرهی تامین کالاهای الکترونیک خود باشد و توافق با اپل و توسعه شرکتهای بومی چینی یکی از این موارد مطابق با سیاستهای دولتی چین است.
دیدگاهتان را بنویسید