اگر اخبار مربوط به کرونا را دنبال کرده باشید حتما خبر دارید که در آخرین موج جهانی کرونا، بر خلاف گذشته شدت این بیماری در آسیای جنوب شرقی بسیار افزایش یافت که در نهایت منجر به قرنطینه و محدودیتهای فراوانی شد. یکی از کشورهایی که در این منطقه با مشکل روبهرو شد، کشور مالزی بود. مالزی نیز مجبور به اعمال محدودیتهای کرونایی شد، که از عواقب آن برای بازار سختافزار میتوان به کاهش تولید خازنهای آلومینیومی اشاره کرد. همراه شدن این مشکل با کمبود قطعاتی مانند فلزات کیمیاب سرامیکی و مشکلات تولید تراشههای نیمههادی بدون شک وضعیت بازار الکترونیک را از این هم بدتر خواهد کرد.
بازهم آشفتگی در بازار لوازم الکترونیکی
بر اساس گزارش DigiTimes آسیا، تامین کنندگان ژاپنی Chem-Con و Nichicon به دلیل قرنطینه شدیدی که از سوی دولت مالزی برای مقابله با شیوع بیماری کرونا وضع شده بود، مجبور به تعطیل کردن خطوط تولید خود در ماههای جولای و آگوست شدند. همچنین گفته شده حتی بعد از پایان قرنطینه، آنها تنها با 60 درصد از نیروی کار خود مشغول به تولید شدهاند، که این امر طبیعتا آنها را مجبور به کاهش ظرفیت تولید خواهد کرد. سه شرکت Rubycon، Chemi-Con و Nichicon به همراه سایر شرکتها نقش اساسی در تولید خازنهای آلومینیومی، در سطح جهانی ایفا میکنند. خازنهای آلومینیومی قطعات غیرفعالی هستند که در وسایل نقلیه برقی، کامپیوترها و سایر دستگاههای الکترونیکی اهمیت بسیار بالایی دارند.
واگذاری سفارشها به تایوان و چین
دیجی تایمز ادعا میکند بر اساس خبرهای رسیده از سوی منابع صنعتی خود، به دلیل وضعیت پیش آمده بر اثر موج آخر کرونا، تولید خازنهای آلومینیومی بین 30 تا 60 درصد کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین مدت زمان فرآیند تحویل سفارش به بیش از شش ماه افزایش پیدا خواهد کرد. حتی در این میان برخی از سفارشهای انجام شده برای شرکتهای ژاپنی به تامین کنندگان تایوانی و چینی واگذار شده است. به هر حال خازنهای آلومینیومی هم به لیست قطعاتی که در دوسال گذشته به دلیل محدودیتهای کرونایی کمیاب شدهاند اضافه شد. بدون شک به زودی باید شاهد افزایش دوباره لوازم الکترونیکی به دلیل همین کمبود جدید باشیم.
این تعطیلیها در مالزی باعث کاهش شدید خازنهای سرامیکی شده، که تاثیر زیادی در بردهای الکترونیکی خواهد گذاشت. در کنار آن کمبود تراشههای راهانداز صفحه نمایش نیز میتواند تاثیر خود را برروی هر وسیله الکترونیکی که از صفحه نمایش استفاده میکند بگذارد. شرکت تولیدکننده نیمههادی تایوان TSMC نیز اعلام کرده که بر اساس برآوردهای آنها از وضعیت بازار و شرایط محیط تولید، این کمبود جهانی تراشه حداقل در سال 2022 ادامه خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید