گزارشهای جدید منتشر شده از سایت اسپیدتست نشان میدهد که کیفیت اینترنت ثابت و همراه در ایران در مسیر نزولی قرار دارد و در حال حاضر مردم با کاهش سرعت و افزایش قیمت اینترنت در ایران مواجه هستند که این وضعیت ناامیدکننده نشان دهنده این است که مسائلی مانند سرعت و قیمت اینترنت در ایران نیاز به توجه فوری و جدی تری دارند.
بر اساس آخرین گزارش اسپیدتست در سپتامبر 2023، اینترنت ثابت ایران با سرعت 11.66 مگابیت بر ثانیه به رتبه 153 جهانی با افتی یک پلهای و نیز اینترنت همراه کشورمان با سرعت 31.67 مگابیت بر ثانیه با افت سه پلهای در رتبه 75 قرار دارد. این موضوع در حالی اتفاق افتاده که برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، از نظر سرعت اینترنت همراه، در رتبههای برتر دنیا قرار دارند و از نظر سرعت اینترنت ثابت، امارات در رتبه چهارم قرار دارد.
انتقاد کاربران به کیفیت و قیمت اینترنت
برخی از کاربران معتقدند که اینترنت ثابت در ایران به قدری کند است که نمیتوان از آن برای کارهای روزمره استفاده کرد. آنها همچنین از گرانی اینترنت همراه نیز انتقاد میکنند.
در این میان، بعضی از اپراتورهای تلفن همراه نیز تمایل به افزایش تعرفهها دارند و هشدار میدهند که در غیر اینصورت، کاهش کیفیت اینترنت ممکن است اتفاق بیافتد. این موضوع به یک نگرانی عمیق در میان کاربران و کسب و کارها منجر شده است.
افزایش قیمت اینترنت در مقابل کاهش کیفیت و سرعت اینترنت برای کاربران این سوال را مطرح کرده که چرا باید هزینه بیشتری برای بیکیفیتتر شدن سرعت و کیفیت اینترنت پرداخت کنیم؟
کاربران امیدوارند که با توجه به وعدههای داده شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرعت اینترنت ثابت در ایران بهبود یابد و مواردی نظیر اینترنت ماهوارهای وارد کشور شود.
در همین شرایط، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده میدهد که سرعت اینترنت ثابت در کشور میتواند 80 برابر شود. اما این وعدهها تاکنون محقق نشده است و کاربران همچنان از سرعت و قیمت اینترنت در ایران گلایه دارند.
در خوش بینانهترین حالت انتظار میرود که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بهبود وضعیت اینترنت در ایران اقدامات جدی انجام دهد.
حال باتوجه به وضعیت کنونی اینترنت و باتوجه به فیلترینگهای گسترده، نظر شما درمورد اینترنت کشور چیست؟ و آیا از کیفیت و قیمت بستههای اینترنتی که استفاده میکنید رضایت دارید؟
تو کشور ما هر نوع اعتراضی در نهایت به سمت مسائل سیاسی و امنیتی منحرف میشه.
برای همین صدای اعتراضات هیچ وقت شنیده نمیشه و شرکتهای انحصاری نهایت سوء استفاده رو میبرن!
یه سر مشکل خود ما مردم هستیم که بلد نیستیم اعتراضات رو مدیریت کنیم.
تظاهرات انتقادی ناگهان تبدیل میشه به تجمعات ضد-امنیتی با شعارهای سیاسی و…
گاها مقصر این تبدیل ها مردم نیستن
مدیریت بی سر رسانه این کارو میکنه
میخوایم از ۴تا بدبختی و سومدیریت و فبلان بهمان اعتراض کنیم میشه حرف ضد اصل خود ایران بودن
این ناشی از خواب بودن شماست که نمیدونی داری کجا زندگی میکنی.
فکر میکنی با یه سری شرکت عرفی و ساختار عرفی طرفی، اما اینطور نیست. به هر جایی از این ساختار اعتراضی کنی، خواه ناخواه وارد یه موضوع امنیتی شدی. چون شما داری توی یه پادگان بزرگ زندگی میکنی. مدرسه ت پادگانه، دانشگاهت پادگانه، شرکتی ک کار میکنی پادگانه، بچه دار شدن و بزرگ کردن بچه ت پادگانیه، قبرستونی هم ک دفن خواهی شد، پادگانه.
سر همینه ک واژه قرارگاه رو سرچ کنی، میبینی ک مثلا برای نون خریدن هم یه قرارگاه درست شده ک موضوع رو کنترل کنه.
در نتیجه مشکل تو و آدمای مثل خودت هستید که فکر میکنید در یک کشور نرمال زندگی میکنید، نه مردم.