کمپانی سامسونگ یکشنبه گذشته گزارش مالی مربوط به سه ماهه دوم سال میلادی خود را منتشر کرده که اطلاعات درج شده در آن برای این ابر کمپانی کره ای چندان خوشآیند نیستند. در سه ماهه اول سال 2018 سامسونگ افت سودآوری 2 درصدی را تجربه کرد و همان طور که محققین پیش بینی کرده بودند، کاهش تدریجی درآمد این کمپانی در سه ماهه گذشته نیز ادامه داشته که این افت درآمد بیشتر به واسطه کاهش گوشی های هوشمند سامسونگ بوده است. کارشناسان علل افت فروش و کاهش درآمد سامسونگ را به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم بندی کرده اند.
از علت داخلی عنوان شده توسط کارشناسان شروع کنیم که همان طور که مشخص است، در این بخش خود کمپانی سامسونگ مقصر شناخته میشود. قضیه از این قرار است که جدیدترین گوشی های هوشمند سامسونگ نتوانسته اند آن طور که باید و شاید نظر کاربران را جلب کنند. در حالی که پرچمداران گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس نسبت به نسل های پیشین خود بهتر بوده اند، بسیاری از مصرف کنندگان معتقدند ارتقا صورت گرفته در این دستگاه ها جزئی بوده است و آنها را به مهاجرت به نسل جدید مجاب نکرده اند. با این اتفاق، حالا امید سامسونگ به گلکسی نوت 9 است که در آینده نزدیک معرفی و روانه بازار خواهد شد اما اگر اطلاعاتی که تا امروز از این پرچمدار شنیده ایم صحیح باشد، این پرچمدار هم راه سری اس را ادامه خواهد داد و نوت 9 در مقایسه با نوت 8 تغییرات اساسی خاصی را به خود نخواهد دید. از آنجایی هم که نوت 9 یک گوشی رده بالا و کاملا گران قیمت خواهد بود، احتمالا مدیران سامسونگ تا پایان سال باری دیگر ناامیدی را تجربه خواهند کرد.
دلیل دیگری که باعث میشود سامسونگ فعلا شرایط خوبی را به خود نبیند، رقبای قدرتمندی هستند که مقابل این سازنده کره ای صف کشیده اند. آیفون ایکس با وجود بریدگی نمایشگری که یک نقص در طراحی محسوب میشود دارد، همچنان به فروش خوب خود در مقابل بهترین پرچمداران سال 2018 ادامه میدهد. در عین حال برندهای بزرگ چینی مانند هواوی، اوپو، ویوو و شیائومی اکنون نه تنها در کشور خانگی خود بلکه در بازار خارج از چین نیز فروش بسیار خوبی را تجربه میکنند و همین باعث شده تا سهم بازار تلفن های هوشمند بین برندهای بزرگ تقسیم شود. با وجود این صحبت ها نمیتوان وضعیت فعلی سامسونگ را بد دانست چرا که هنوز در صدر برندهای پرفروش گوشی های هوشمند در سال جاری قرار دارد و در حالی که بخش تولید گوشی های هوشمند شرکت کم درآمد شده، بخش تولید تراشه ها کاملا این کمبود را جبران میکند. فروش تراشه های ساخت سامسونگ نسبت به سال گذشته حدودا 50 درصد افزایش پیدا کرده و یک سوم از حاصل درآمد سامسونگ را این بخش از کمپانی رقم میزند. با ادامه تقاضای شدید چیپست ها، انتظار افزایش هر چه بیشتر درآمد این بخش از کمپانی را داریم.
دیدگاهتان را بنویسید