طرح سهمیهبندی بنزین از روز گذشته 24 آبان دوباره اجرایی شد. براساس این ماشینهای سواری شخصی در طول یک ماه 60 لیتر بنزین 1500 تومانی سهمیه خواهند داشت و در صورت نیاز به سوخت بیشتر باید به ازای هر لیتر 3000 تومان پرداخت کنند. امیر وکیلزاده، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، روز گذشته پیشبینی کرده بود که با این افزایش قیمت با کاهش 8-10 درصدی تقاضا همراه خواهد شد. اما حالا بهنظر میرسد که مصرف با کاهشی بیشتر از حد انتظار روبهرو بوده است.
کاهش 20 درصدی در اولین روز سهیهبندی
طبق گزارشی که خبرگزاری تسنیم منتشر کرده، فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی درخصوص کاهش تفاضا برای بنزین سهمیهبندی توضیحاتی ارائه داده است. او در این رابطه گفته:
از ساعت صفر روز جمعه (24 آبانماه) و پس از انتشار اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران مبنی بر سهمیهبندی بنزین، تا ساعت 12 ظهر روز گذشته (24 آبانماه)، 21 میلیون و 200 هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه هفته گذشته، کاهش 20درصدی نشان میدهد.
او در ادامه اینگونه توضیح داد که از میان 21 میلیون و 200 هزار لیتر بنزین توزیعشده در این مدت، 14 میلیون لیتر از طریق کارت هوشمند سوخت شخصی و 7 میلیون لیتر آن از طریق کارت سوخت جایگاهدار توزیع شده است. سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همنین افزود: “مقدار سوختگیری از طریق کارت هوشمند سوخت شخصی در روز جمعه دو برابر بنزین توزیعشده از طریق کارت سوخت جایگاهداران بوده است.”
سهیمه تاکسیهای اینترنتی به چه صورت خواهد بود؟
هومن دمیرچی، معاون عملیات سرویس تاکسی اینترنتی تپسی در رابطه با سهمیه رانندگان تاکسیهای اینترنتی اعلام کرد که با توافق صورت گرفته با وزارت کشور، به رانندگانی که حداقل 200 کیلومتر در ماه پیمایش داشته باشند، سهمیه تعلق میگیرد. سهم این سهمیه 300 لیتر خواهد بود و به ازای هر 100 کیلومتر 7 لیتر بنزین سهمیهای به راننده اختصاص مییابد که این سهمیه در انتهای هر ماه اعتبار آن به کارت بانکی واریز میشود.
او به رانندگان اطمینان داد که آنها در انتهای ماه این سهمیه را دریافت خواهند کرد و جای نگرانی از این موضوع نخواهند داشت. دمیرچی دریافت سهمیه بنزین تاکسیهای اینترنتی را منوط به ثابت ماندن نرخ کرایهها دانست. اما بهنظر میرسد که در این صورت بازنده ماجرا رانندگان تاکسیهای اینترنتی مانند اسنپ و تپسی هستید، چرا که حتی در زمان دریافت سهمیه بنزین تا سقف 300 لیتر، باز هم باید این حجم از سوخت را با قیمت 1500 تومان، یعنی 50 درصد بالاتر از رقم پیش از سهمیهبندی تهیه کنند که این در صورت ثابت مانند کرایهها به ضرر آنها تمام خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید