تحلیلگران از مدت ها قبل تاثیرات کروناویروس را بر صنعت سختافزار، خصوصا مادربرد و کارت گرافیک پیشبینی کرده بودند و حالا پیشبینی آنها به واقعیت بدل شده است. بر اساس گزارشات تازه منتشر شده، یک رکورد منفی جدید برای بازار مادربرد و کارت گرافیک در نیمه اول سال 2020 در راه است. این اطلاعات توسط منابع ناشناس فعال در کارخانجات سازنده مادربرد به دست آمده است.
رکورد منفی جدید در بازار گرافیک و مادربرد با نقش کروناویروس
رکورد جدیدی که در عرضه مادربرد و کارت گرافیک به ثبت خواهد رسید دلیلی دارد که این روزها تمامیت زندگی ما را تحتالشعاع قرار داده است. آن هم چیزی نیست جز کروناویروس. ویروس مرگباری که با اینکه بزرگترین ضربهاش به دنیا، گرفتن جان انسانها بوده اما میلیونها انسان را نیز از کار بیکار کرده و کارخانجات را به تعطیلی کشانده است.
این ویروس ضربه عظیمی هم بر پیکره صنعت تکنولوژی وارد کرده و بسیاری از کارخانههای تولید کننده چینی را تعطیل کرده و تولید آنها را متوقف کرده است. تقاضا برای مادربرد و کارت گرافیک نیز در بازار چین تحت تاثیر قرار گرفته و به حالت رکود درآمده است.
افت فروش سازندگان بزرگ مادربرد و گرافیک
طبق اطلاعات منتشر شده، کمپانیهای AMD، اینتل و انویدیا کاهش فروش را در طول 6 ماه اول سال 2020 تجربه خواهند کرد و با فروش ضعیف، قادر به رسیدن به هدف فروش خود در طول این مدت نخواهند بود. همچنین بعد از اتمام نیم سال اول، بعید که است که تقاضای مصرفکنندگان در سه ماهه سوم سال به حالت سابق برگردد. فروش کارت گرافیک و مادربرد در چین در ماه گذشته 30 تا 50 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش پیدا کرده و انتظار میرود حداقل تا اوایل ماه ژوئن ادامه داشته باشد.
ویروس COVID-19 اکنون چیزی حدود 150 کشور دنیا را درگیر خود کرده و اقتصاد جهانی را در معرض نابودی قرار داده است. بازار بورس نیز تحت تاثیر این بیماری قرار دارد. ارزش بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال افت شدیدی داشته اند و از آنجایی که اولویت مردم در این شرایط خرید اقلام ضروری است، طبیعتا وسایلی مانند کامپیوتر و سخت افزارهای مرتبط به آن فعلا اهمیت خاصی برای کاربران ندارند.
کاهش عرضه کارت گرافیک می تواند دلیلی خوبی برای انویدیا باشد که کنفرانس GTC با تعویق بیاندازد و با این شرایط، حتی اقدام به رونمایی از نسل بعد کارت گرافیکهای خود نکند. این اتفاق را انویدیا زمانی رقم خواهد زد که بازار به حالت عادی برگشته و کمپانی توانایی تامین نیاز بازار را داشته باشد. در حال حاضر در برخی کشورها از جمله چین کرونا تحت کنترل قرار گرفته و مانند سابق نمیتازد. اما هنوز مشخص نیست که چه زمانی به طور کامل تاثیر این بیماری از جنبههای مختلف از میان خواهد رفت.
دیدگاهتان را بنویسید