مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات و مرکز تبادل داده ترافیکی با ظرفیت یک ترابییت بر ثانیه، امروز و با حضور آذری جهرمی، حمید فتاحی، ابوالحسن فیروزآبادی و نمایندگان مجلس و معاونان وزیر ارتباطات در بومهن افتتاح شد. جهرمی در این مراسم کسانی که شبکه ملی اطلاعات را اینترنت ملی میدانند خائن نامید.
افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات
پروژه ایجاد این مرکز از ابتدای سال جاری در دستور کار زیرساخت قرار داشت و سرانجام با گذشت 6 ماه این مرکز داده طراحی و فاز نخست آن برای بهرهبرداری آماده شد. در این مرحله 100 رک، با اختصاص 500 سرور برای پیامرسانها و حدود 500 سرور برای خدمات موتورهای جستجو آماده بهرهبرداری است.
مرکز تبادل ترافیکی شبکه ملی اطلاعات نیز با ظرفیت 1 ترابیت بر ثانیه طراحی شده تا محتوا در محل تولید به شبکه توزیع اتصال پیدا کند. جهرمی در این مراسم عنوان کرد که دولت 20 هزار میلیارد تومان برای شبکه ملی اطلاعات هزینه کرده است. او همچنین افزود که بخش خصوص نیز بیش از 100 هزار میلیارد تومان روی شبکه دسترسی شامل 3G، 4G و VDSL سرمایهگذاری کرده است.
افرادی که شبکه ملی اطلاعات را اینترنت ملی مینامند خائن هستند
وزیر ارتباطات در اظهارات خود عنوان کرد که تحریمها و کرونا باعث شده تا کشورها اجازه بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال را به ایران ندهند و از همین رو داشتن شبکه مستقل نیاز است. او مدعی شد که 400 میلیارد تومان سرمایهگذاری برای پایداری و استقلال این شبکه در مقایسه سرمایهگذاریهای خارجی رقمی نیست. او با اشاره به بالا بودن این هزینه در شرایط فعلی، آن را ضامن رشد اقتصادی جوانان کشور خواند. او در ادامه افزود:
“کسانی که میگویند شبکه ملی اطلاعات یعنی میخواهند اینترنت را ملی کنند، از نظر من خائن هستند. لفظ مجعول به کار میبرند. شبکه ملی اطلاعات مادر همه شبکههاست و اینترنت هم یک سرویس روی آن است.”
بیشتر بخوانید: صرف بودجه 400 میلیارد تومانی برای ایجاد مرکز داده اختصاصی پیام رسان های داخلی
جهرمی در ادامه افزود که این شبکه در برابر تهاجمات دشمن بازدارندگی ایجاد میکند. او گفت که قرار بر این نیست که با ارائه خدمات پایه روی شبکه ملی اطلاعات، مدلی از یک سرویس بینالمللی که سالها در کشور فعال بوده و روی آن چند صد میلیارد سرمایهگذاری شده، ارائه شود. وزیر ارتباطات، این شبکه را ابزاری برای حمایت از سرویسهای پایه عنوان کرد.
او اعلام کرد که در حال حاضر سه سرویس ایمیل و سه پیامرسان در این مرکز شروع به فعالیت کردهاند. وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرد که برای موفقیت پیامرسانها باید حمایتهایی از سمت سایر دستگاهها هم از نوع حقوقی و هم قضایی صورت بگیرد و تازمانیکه چنین اتفاقی رخ ندهد، نباید از آنها انتظار موفقیت داشت.
اعلام آمادگی نیروهای مسلح برای ورود به بحث پیامرسانها
آذری جهرمی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات قصد دریافت کمک از سایر ارگانها را دارد، افزود در همین زمینه ستاد نیروهای مسلح برای رشد پیامرسانها و جستجوگرها همکاری خواهد داشت. او افزود:
“ستاد نیروهای کل مسلح در این زمینه پیشنهاد کمک برای توسعه برخی زیرساختها را داد و ما هم پذیرفتیم. امروز بحث موتور جستوجو که یکی از بحثهای مهم است به واسطه به میدان آمدن ستاد کل در حال پیگیری است. این بخش حتی در زمینه ورود به بحث پیامرسانها هم اعلام آمادگی کرده است.”
وزیر ارتباطات در پایان اعلام کرد که با توسعه شبکه ملی اطلاعات حالا نگرانی از قطع اینترنت از خارج و محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی خارجی وجود نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: فیروزآبادی از ایجاد پیام رسان ملی با دو اپراتور خبر داد
جوک سال قطع اینترنت از خارج والا شما اینترنتو قطع نکن خارج قطع نمیکنه
ببینید اینها رفتند کشور چین را دیدند فکر می کنند چینی ها یک اینترنت جادویی دارند که قابل کنترله !!! همچین چیزی هم نیست اینترنت اینترنه و مثل اینترنت همین جاست فرقی نداره اما یک مثالی میزنم اگه بری یک مشت شن تو دست بگیری اگر فشار ندی توی دستت میمونه اما اگه فشارش بدی همه دونه های شن از دستت میریزه بیرون دستت کاملا خالی میشه کاری که چینی ها کردند با شبکه اجتماعی ملی خودشون همین است حالا حتی اگر بروند از هوش مصنوعی پیشرفته هم استفاده بکنند و فلان و بهمان بکنند فرقی نداره بازم ملت برن نگاه بکنند چیزی که میخواهند در اینترنت ملی نیست ازش دست میکشند به همین راحتی پس اینقدر تفکرات فانتزی نسبت به این اینترنت چینی نداشته باشند لطفا …. .
تا وقتی انحصارطلبی و فیلترینگ رو کنار نذارید نه مردم و نه هیچکس دیگه ای بهتون اعتماد نمیکنه
نگرانی قطع اینترنت از خارج!!!
رو رو برم!!!
ما نگران قطع اینترنت و شبکه های اجتماعی از داخل هستیم.
تا کی باید این نمایش مسخره و ریاکاری لوس تحمل کنیم.
الگوی چین برای اینترنت ملی در ایران شدنی نیست دلیل اول مشکلات فنی ایجاد همچین طرحی است که چین در مقایسه با ایران پیشرفته تر و بسیار جلوتر است و سرمایه های بسیار بیشتری دارد ایران نمیتواند شبکه های اجتماعی یا جایگزین سایر ابزارات اینترنتی در سطح خارجی خود ایجاد بکند نمونه پیام رسان سروش دلایل دوم مشکل اقبال مردمی است که کشور چین با جمعیتی 15 برابر ایران محتوای بسیار زیادی توسط مردم خودش در اینترنت ملی ایجاد کرده که که آن هم به دلیل سانسور بسیار بالای موجود در ایران که حتی از کشور کمونیستی چین خیلی بیشتر است امکان پذیر نیست و در بین مردم ایران اقبال پیدا نمیکند در نتیجه با توجه به شکسته شدن قبح قانون در ایران در مورد قوانینی شبیه ممنوعیت ویدئو و ماهواره حتی ممنوعیت استفاده از فیلترشکن نیز نمیتواند مردم را از دسترسی به اپلیکیشنهای مورد علاقه خودشان باز دارد و تنها در صورتی این کار ممکن است که فیلترینگ بر اساس عرف ملی یا بین الملل انجام بشود مثلا در سطح یوتوب یا اینستوگرام فیلتر انجام نپذیرد پس بنابراین به قول آقای آذرجهرمی یک باور غلطی که در مورد اینترنت ملی ایجاد شده یک دروغ و یک توهم است یعنی شبکه ای که کلا قابل کنترل باشد همچین چیزی فقط در سایه قطع کامل اینترنت یا شاید لیست سفید امکان پذیر است و حتی اجرای این کارها باعث زدگی مردم از اینترنت و ترک فضای مجازی شاید کوچ به اینترنت ماهواره ای مثل استارلینک می شود .
اینترنت ماهواره ای هم تجهیزاتش گرونه و مثل اینکه فقط با لپ تاپ و کامپیوتر میشه بهش وصل شد و دیش مخصوص و یکسری تجهیزات میخواد و اشتراک که باید از ی شرکتی که اون تجهیزات و ارائه میده بخری