هواگردهای بدون سرنشین یا پهپاد،تجهیزاتی کنترلی هستند که مصارف نظامی آنها در این روزها در خاورمیانه بسیار زیاد است.کشورهایی مانند ایالات متحده از این محصولات به منظور پیشبرد اهداف نظامی خود بسیار استفاده می کنند.دلیل آن هم روشن است.مواردی مانند در امان بودن نیروهای ارتش و دور بودن آنها از محل نبرد و همچنین کاهش هزینه به نسبت به پرواز در آوردن یک هواپیمای جنگنده از جمله آنها است.در نهایت می توان به کاربردهای پهپاد ها اشاره کرد که با جثه ایی کوچک قادر به تحرک لازم در مناطق پر جمعیت هستند.اما در روز گذشته اسرار نرم افزاری این هواگردها بر ملا شده و عده ایی را نگران کرده است.
آژانس امنیت ملی آمریکا از یک الگوریتم نرم افزاری با نام Skynet برای پهپادهای خود استفاده می کند.این سیستم نرم افزاری می تواند جان هزاران غیر نظامی را تهدید کرده و موجبات نابودی آنها را فراهم سازد. SKYNET یک برنامه نظارت اجرا شده توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) است.یکی از الگو های که پهپادها برای نابودی تروریست ها از آن استفاده می کنند،شناسایی مکانی است که گوشی های موبایل ردیابی شده این افراد در آنجا وجود دارد که این شناسایی می تواند از طریق GPS نیز صورت پذیرد.پس از تائید سامانه مذبور مبنی بر شناسایی هدف بر اساس این فاکتور،پهپاد به طور خودکار مکان مورد نظر را زیر آتش می گیرد.در سال 2014 مدیر سایق سیا اعلام کرده بود که این الگو برای نابودی اهداف می تواند جان غیر نظامیان را نیز تهدید کرده و آنها را نابود سازد.در بررسی های جدید که از اسناد اسنودن انجام شده است،تا کنون تعدادی افراد غیر نظامی به اشتباه طعمه این پردازش اشتباه نرم افزاری شده اند.
در سال گذشته میلادی افشای اسنادی از جزئیات برنامه SKYNET منتشر شد که نشان می داد آژانس NSA از یک الگوریتم یادگیری ماشین استفاده کرده است در داده های آن شبکه موبایل 55 میلیون نفر در پاکستان وجود داشته است.بر طبق این اطلاعات،اسکای نت می توانسته است هر یک از این مردم را به عنوان تروریست شناسایی و نابود کند.با توجه به این بررسی ها،برخی از اشتباهات نرم افزاری یادگیری ماشین می تواند منجر به تولید هزاران انتخاب نادرست شده و یا مکان مورد نظر را بدون ارزیابی دقیق مورد حمله قرار دهد.اسلاید های فاش شده ادعا می کنند که 55 میلیون فردی که در این برنامه اطلاعات آنها وارد پایگاه داده اسکای نت شده است،دارای ضریب خطای 0.008% هستند.اما سایت ARS اشاره کرده است که برخی از آزمایشات آژانس امنیت ملی این نرخ را بسیار بالاتر توصیف کرده اند.در ادعای این وب سایت تلورانس خطای مورد نظر برای این تعداد از مردم برابر با 0.18% عنوان شده است که یعنی چیزی در حدود 99000 نفر.
با همه این ها ایالات متحده گاها تصاویر مربوط به این تروریست های مورد نظر را منتشر نمی سازد و این پهپادها در سورتی پروازهایی با تعداد نامشخص در پاکستان،عراق و افغانستان به دنبال تروریست هایی مانند داعش و طالبان هستند.باید امیدوار بود که به وسیله تولید سخت افزارهای یادگیری ماشین که کمپانی هایی مانند انویدیا نیز به شدت در آن فعال هستند،این مشکلات به حداقل برسد.سخت افزارهای قدرتمند یادگیری ماشین این امکان را به هواپیما های بدون سرنشین،پهبادها،روبات ها و…می دهد که به طور کامل یک شخص را بنابر الگوهای داده شده در پایگاه داده شناسایی کرده و سپس در مورد آنها تصمیم بگیرد.
جیمز کامرون کارگردان ترمیناتور از کجا خبر داشت که اسکای نت قراره بلای جان آدم ها بشه !!!!! :D:D
جناب عالی خیلی دلت شور نزند اگر آمریکا دست رو دست هم بگذارد باز شما آتشی میشوی که چرا کاری نمیکند !!!!! :l:l
بدون باگ یا با باگ خطرناکه. وقتی هدف نهایی کشتار انسانهای بی دفاع باشه واقعا بیهوده و عبسه. آهای کشوری که دم از حقوق بشر میزنی آهای کشوری که ریاست کمیسیون حقوق بشر رو به عهده داری این بود شعارهایی که تو مغز مردم جهان فرو کردید؟؟
به نظر من هنوز خیلی زوده که ماشین بتونه برای سرنوشت انسان تصمیم بگیره !!!
فقط باید وظیفه جمع آوری اطلاعات و ارائه این اطلاعات به یه شخص صالح باشه !
و بدون اجازه و امضای دیجیتالی اون شخص نباید روباتی ! پهبادی … به منطقه ای به شخصی حمله کنه 😐 خیلی زوده ! هنوز امنیت رایانه ها در حدی نیستن که بتونیم بگیم امکان بروز خطا و باگ نرم افزاری در الگوریتم ها کمتر از 0.000001 هست که به چشم نیاد 😐
فقط یه باگ نرم افزار سخت افزاری میتونه سرنوشت انسان هارو مشخص کنه… فعلاً باید تا چندین سال چنین الگوریتم ها و سخت افزار های مورد نظر آزمایش بشن و آزمایش اونها آنالیز بشه ! تا چنین سیستم های خودکاری بتونن کار خودشون رو انجام بدن !
بدیش وقتی میشه که نرم افزار معصوم وار بدون اینکه هوش مصنوعیش تشخیص بده دچار دستکاری و نابود کردن شخصی بشه ! بعد مسئولین اون کشور ادعا کنن خطای کامپیوتری بود! کار ما نبود /-)
یعنی آرنولد هم دچار باگ میشه:-o
عزیز جان اون سورتی پروازه.شما هم اومدی خود شیرینی کنی نشد!
سورتی حتی!!!
جسه – تحدید – مجید دلبندم ………
مگه اینها کنترل نمیشند از راه دور؟ خودش که تصمیم به بمب باران نمیگیره !؟
کنترل بشه بهتره ها؟ تا اینکه خودسر تصمیم بگیره
بهتره رو امنیت کنترل کار کنن تا غیرقابل هک شه تا اینکه بیش از حد هوشمندش کنن
و دوست نویسنده عزیز لطفا اشتباهات املایی رو تصحیح کنید. سپاس;)
Skynet تو فیلم ترمیناتور 2015 بود :emoji8 همون که باعث ایجاد نسل نابودگرها میشه:-o
از فردا انویدیا به یوزر های کارت های ای ام دی ، حمله هوایی میکنه!
برای این سایت زشته که کلمه تهدید رو به اشتباه تحدید بنویسه