دوستان و همراهان سخت افزار، با شما هستیم با یک “تحلیل سخت افزار” دیگر. داستان کمی پیچیده شده است؛ اینتل در حالی به معرفی پردازنده های جدید می پردازد که به شدت تحت فشار است؛ اگر اخبار سخت افزار را دنبال کرده باشید، می دانید که ظرفیت اینتل به دلیل نگاه داشتن چندین پلتفرم در لیتوگرافی 14 نانومتری و البته افزایش تقاضای جهانی، تحت فشار است. این کمپانی در تامین CPUهای مورد نیاز بازار جهانی با موانعی روبرو است که دست کم 1 سال است که گریبانگیر اینتل شده است.
حال این کمپانی تا پایان سال 2019 به سمت لیتوگرافی 10 نانومتری حرکت خواهد کرد؛ حرکتی نه چندان سریع اما کاربردی. تمام خطوط تولید اینتل در کشورهای ویتنام، اسرائیل و مالزی و یا حتی چین، با تمام ظرفیت خود مشغول به تولید هستند، حتی اخباری که به تازگی منتشر شده است، حاکی از آن است که اینتل از ریخته گرهای فرعی نیز برای تولید کمک گرفته است. اینتل در حال احداث خطوط تولید جدید در برخی از کشورها از جمله اسرائیل است. اما با تمام این موارد، بازار جهانی نگران کمبود پردازنده است.
در حوزه نوت بوک، چندی پیش ASUS نگرانی خود را از این بابت اعلام کرده بود؛ ایسوس معتقد است که کمبود پردازنده از سوی اینتل می تواند موجب کاهش فروش سازندگان لپ تاپ، تا پایان سال گردد. همچنین کامپیوترهای آماده نیز با داستانی مشابه دست و پنجه نرم می کنند. هر چند که وضعیت کنونی تولید اینتل امروزه به نسبت ماه های گذشته مقداری بهبود یافته است، اما این به معنی گذر کامل از این بحران نیست. AMD نیز در حوزه دسکتاپ مناسب عمل کرده است؛ با این وجود مشتریان و شرکت های بسیاری هنوز به سمت پردازنده های اینتل متمایل هستند؛ کما اینکه این شرکت با کمبود موجودی دست و پنجه نرم کند!
دلیل آنکه پردازنده هایی با لیتوگرافی کوچکتر از 14 نانومتری تولید نمی شوند چیست؟
دلایل بسیاری برای این منظور وجود دارد؛ از جمله آنها می توان به مشکلات فنی اشاره کرد که هم AMD را در NAVI زمین گیر کرده و هم Intel را در Ice Lake معطل می کند! از سوی دیگر اینتل در 2 سال پیش به صورت رسمی اعلام کرده بود که دنیا در حال حاضر به لیتوگرافی کوچکتر نیاز نداشته و لیتوگرافی 14 نانومتری می تواند تا چند سال نیازهای بازار پردازش جهانی را به خوبی تامین نماید. از آنجایی که هر CPU و پلتفرم باید دستاوردی برای بازار اقتصادی به همراه داشته باشند که بتوانند کاربران را متقاعد به ارتقاء نمایند، اینتل تاکید داشت که روند کاهش لیتوگرافی باید با سرعت کمتری صورت پذیرد تا در سالهای آتی نیز بتوان ابتکار عمل را به دست گرفت.
اما AMD از لیتوگرافی به عنوان یک ابزار رقابتی استفاده کرده و به سرعت در حال کاهش آن است؛ حتی تا به آنجا که مجبور به استفاده از آرایه ای مشابه MCM شده است! به هر حال به این زودی ها منتظر برداشتن بار سنگین و کمبود CPUهای اینتل نباشید!
اینتل اعلام کرد: کمبود پردازنده ها تا پایان سال 2019 ادامه دارد!
کمپانی اینتل تا حدودی به تولید پردازنده های جدید و البته مهار قیمت مدل های پرطرفدار کمک کرده است؛ اما این شرکت به تازگی اعلام کرده است که کمبود پردازنده تا سه ماهه سوم سال 2019 ادامه خواهد یافت. اینتل در یک کنفرانس تلفنی گفت که علیرغم 1.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در سال گذشته برای افزایش ظرفیت تولید برای گره فرآیند 14 نانومتری، کمبود پردازنده تا سه ماهه سوم سال جاری حل نخواهد شد.
تقریبا می توان گفت که تمام شرکت های تایوانی از سال 2018 تا کنون با کمبود پردازنده های اینتل روبرو شده و مشکلاتی را تجربه کرده اند. اینتل اعلام کرده است که با وجود افزایش روند تولید و خطوط تولید بیشتر در نیمه دوم سال 2019، اما در 3 ماهه پایانی نیز آثار کمبود CPUهای این کمپانی رویت خواهد شد. اینتل به تازگی پردازنده های دیگری از نسل 9 خود را در کلاس لپ تاپ و دسکتاپ منتشر کرده است؛ بد نیست بدانید که این شرکت تا پایان سال 2022 به تولید CPUهای محبوب 14 ناومتری ادامه خواهد داد که البته برای دارندگان مادربردهای LGA 1151 قدیمی تر نیز یک مزیت است.
در نتیجه در کنار تولید و توسعه لیتوگرافی 10 نانومتری، پردازنده های 14 نانومتری این شرکت نیز همچنان در خطوط تولید باقی می مانند که منطقی به نظر می رسد. اینتل در حال گردش به سمت بازارهای دیگر نیز خواهد بود؛ افزون بر کارت گرافیک، این شرکت می خواهد از یک شرکت PC محور به عنوان یک کمپانی دیتا محور نیز شناخته شود. با این وجود کاهش 5 درصدی درآمد اینتل از بخش دیتاسنترها، نشان می دهد که شاید تصمیماتی که در این راستا گرفته شده است، به سمت اشتباهی می روند! این در حالی است که کسب و کار بخش پردازنده و PC این شرکت با نرخ رشد 4 درصدی روبرو است.
این میتونه یه ترفند هم باشه مثلا عمدا تولید رو کم کرده باشه که بخواد از ارزش سهامش دفاع کنه و قیمت پردازده هاشو بالا نگه داره یه جور عوام فریبی تا بتونه از درصد فروش رقیب کم کنه ای شیطان صفت :):):):):)
مثل خر تو گل گیر کرده
باید فکرای تازه کنه واسه دوشیدن مردم دنیا
=))=))=))