قانونگذاران آمریکایی بی سر و صدا در حال بحث در مورد گزینههایی هستند تا به وسیله آنها بتوانند به کمپانی اینتل برای خروج از بحران مالی کمک کنند. آنها قصد دارند در صورت بدتر شدن وضعیت مالی اینتل کاری کنند تا این کمپانی بار دیگر روی پای خود بایستد. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی Semafor، منابع معتبر میگویند که این بسته نجات احتمالی، فراتر از محدوده قانون CHIPS است که کمک هزینهای حداقل به مبلغ 8.5 میلیارد دلار را تا قبل از پایان سال 2024 در اختیار این شرکت قرار میدهد.
البته باید توجه داشت که اینها صرفاً بحثهای احتیاطی در مورد برنامههای پشتیبان، در صورت ورشکست شدن شرکت است. به هر حال، این شرکت چشم انداز قوی در مورد سود سه ماهه سوم خود برای سال 2024 گزارش کرده بود.
این بحثها نشان میدهد که واشنگتن دی سی تا چه اندازه برای کمپانی اینتل ارزش قائل است، به ویژه در زمینه رقابت با کشور چین برای تسلط جهانی بر فناوریهای پیشرفته. اگرچه هر دو کمپانی AMD و Nvidia، شرکتهای بزرگ آمریکایی در حوزه تراشههای نیمه هادی محسوب میشوند، اینتل تنها شرکتی است که هم طراحی و هم تولید تراشهها را انجام میدهد. سخنگوی کمپانی اینتل در Semafor گفت: «اینتل تنها شرکت آمریکایی است که تراشههای پیشرفته را طراحی و تولید کرده و نقش مهمی در ایجاد یک اکوسیستم نیمهرسانای رقابتی در سطح جهانی در ایالات متحده ایفا میکند.»
چرا آمریکا به اینتل برای خروج از بحران مالی کمک میکند؟
در صورتی که شرکت اینتل شکست بخورد، ایالات متحده باید برای ساخت پیشرفتهترین تراشههای خود به کمپانیهای خارجی از جمله TSMC و سامسونگ تکیه کند. اگرچه هر دو این شرکتها در حال حاضر کارخانههای تولیدی مستقر در ایالات متحده دارند، اما خروجی این واحدها تنها کسری از کل تولید آنها را تشکیل میدهند. علاوه بر این، با وجود اینکه دفتر مرکزی هر دو شرکت در کشورهای متحد مستقر است، کره جنوبی و تایوان به دلیل نزدیکی به چین در معرض خطر هستند.
یکی دیگر از دلایلی که دولت ایالات متحده نمیخواهد شاهد شکست شرکت اینتل باشند، این است که این کمپانی یکی از صادرکنندگان برتر آمریکا است و درآمد صادراتی آن در سال 2023 بیش از 40 میلیارد دلار بوده است. جدای از آن، این شرکت همچنین با برنامه Secure Enclave پنتاگون، به منظور ساخت تراشههای پیشرفته با ارتش همکار میکند، که این کمپانی را برای پیشرفت اقتصاد و امنیت کشور حیاتی میکند. علاوه بر آن، این شرکت یک کارفرمای بزرگ محسوب میشود و با وجود اینکه اکنون در حال اخراج بیش از 16000 نفر است، اما هنوز بیش از 120000 کارمند در لیست دریافت حقوق و دستمزد خود دارد.
با این حال، منابع معتبر میگویند که سیاستگذاران از پرداخت کمکهای مالی یکجا به کمپانی اینتل اجتناب میکنند، همان کاری که کاخ سفید برای شرکتهای کرایسلر و جنرال موتورز در سال 2008 انجام داد. در عوض، یکی از راهحلهایی که آنها در نظر دارند، ادغام بخش خصوصی با تشویق دولت است، که احتمالا شامل رقبای دیگر کمپانی اینتل مانند شرکتهای AMD یا Marvell باشد. از این گذشته، پیش از این برخی شایعات مبنی بر علاقه کمپانیهای ARM و کوالکام به خرید یک بخش یا تمام اینتل منتشر شده بود، با این وجود برخی از کارشناسان معتقد هستند که تجزیه این شرکت برای هیچ کس مفید نخواهد بود.
به هر حال، بیایید امیدوار باشیم که شرکت اینتل در موقعیتی قرار نگیرد که برای تضمین بقا خود به کمک فدرال نیاز داشته باشد. تراشه 18A اینتل در حال حاضر یک محصول امیدوار کننده است و این شرکت میگوید که آمازون به همراه دو کمپانی دیگر متعهد شدهاند از آن برای ساخت تراشههای نیمه هادی نسل بعدی خود استفاده کنند. اگر همه چیز بر اساس برنامه پیش برود، کمپانی اینتل باید بتواند خود را بالا بکشد و دوباره به فضا رقابت بازگردد. با این حال، بهتر است که دولت آمریکا یک برنامه پشتیبان آماده داشته باشد، به ویژه اگر در آینده مشکلات یا چالشهای دیگری پیش بیاید.
مگه میشه یک شرکت که تحریم نیست و بازارش تقریبا انحصاریه دچار مشکل مالی بشه؟ عجیبه
پس ای ام دی در زمینه تولید باتری قلمی فعالیت میکند؟
شرکتی که چه در طراحی و چه ساخت و لیتوگرافی حرف اول رو میزد
نتیجه ی سالها درجا زدن تو ۱۴ نانو و سی پی یو ۴ هسته ای این شد که نه تنها رقبا بهش رسیدند بلکه الان باید برای بقای خودش هم بجنگه