رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانه ای از تصویب کمک مالی ۸.۵ میلیارد تومانی به بازی سازان رایانه ای با همکاری معاونت علمی فناوری رئیس جمهور خبر داد.
حسن کریمی قدوسی در گفتگو با مهر، با اشاره به تسهیلاتی که برای حمایت از بازی سازان رایانه ای تعریف شده است، اظهار داشت: از آنجایی که تولید بازیهای رایانه ای در کشور یکی از پارامترهای تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب می شود، بنیاد ملی بازیهای رایانه ای با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی فناوری رئیس جمهور و سازمان نظام صنفی رایانه ای پکیج حمایتی را برای تولیدکنندگان بازی در کشور درنظر گرفته است.
وی با بیان اینکه این بسته حمایتی شامل حمایتهای مالی مستقیم در قالب اعطای وام و گرنت می شود، ادامه داد: اعطای وام ۳۰ میلیون تومانی به بازی سازان متقاضی عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای یکی از این دسته حمایتها است.
رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانه ای افزود: سال گذشته با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲ میلیارد تومان وام به بازی سازان تعلق گرفت. در همین حال با همکاری معاونت علمی فناوری رئیس جمهور، کمک مالی به مبلغ ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای بازی سازان به تصویب رسید که تاکنون ۴ میلیارد تومان از آن اختصاص داده شده است.
کریمی قدوسی با بیان اینکه علاوه بر حمایتهای مالی، بازی سازان داخلی مورد حمایتهای زیرساختی از جمله آموزش و کاریابی نیز قرار می گیرند، تاکید کرد: راه اندازی مرکز رشد بازیهای رایانه ای، انستیتو تولید بازی، آزمایشگاه موبایل و سامانه کاریابی از جمله اقدامات صورت گرفته برای حمایت از این فناوری فرهنگی در کشور است.
وی یکی از مشکلات فعلی بازی سازان در کشور را نبود بازار عادلانه توزیع محصولات عنوان کرد و گفت: بر تعداد بازیهای خارجی که در داخل کشور منتشر می شود، کنترلی وجود ندارد . براین اساس ما قصد داریم تا ۲ ماه آینده، موضوع مقررات گذاری برای حوزه گیم را به صورت جدی دنبال کنیم و رگولاتور عرصه گیم راه اندازی کنیم. چرا که ما معتقدیم حضور متعدد بازیهای خارجی بدون کنترل، تاثیر سوئی در دیده شدن بازی های ایرانی گذاشته است.
رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانه ای با اشاره به اینکه براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تفویض وزیر وقت وزارت ارشاد، این بنیاد مسئولیت ساماندهی به مقوله گیم در کشور را عهده دار است، خاطرنشان کرد: در حال آماده سازی زیرساختهای متعدد برای ساماندهی و تعیین مقررات این بخش هستیم. چرا که انتشار تعداد متعدد بازیهای موبایلی خارجی، باعث هرج و مرج و غیر قابل کنترل شدن، این فضا شده است.
وی گفت: در این رابطه قرار است بهمن ماه نخستین سامانه توزیع دیجیتال بازیهای رایانه ای را راه اندازی کنیم تا تهیه این بازیها به صورت مستقیم و آنلاین از این سامانه انجام شود که این موضوع تحولی در فضای کسب و کار گیم و به طور کل اکوسیستم بازیهای رایانه ای ایجاد خواهد کرد.
سلام من حدود یکسال و نیم هست بازی سازی رو دنبال میکنم و اولین بازی که ساختم هم تا چند روز دیگه وارد مارکت میشه، بازی سازی نیاز به سرمایه زیادی داره الان من یه تیم 5 نفره دارم اما به دلیل اینکه دفتر و امکانات ندارم تا به صورت حضوری با هم درست کار کنیم بازی که میتونستم در یک ماه بسازم حدود یکسال زمان برد!، بازی سازی سرمایه زیاد میخواد البته ما بازی ساز های خوبی توی کشور داریم شاید یکی از دلایل اینکه مطرح نشدن همین نبود سرمایه بوده، البته مردم ایران هم مهمه که از تیم های بازی سازی حمایت کنند درسته که بازی سازی توی ایران عالی نیست اما بالاخره تا کار نشه به اون درجه عالی که مد نظر ماست نمیرسه و توی این راه، هم مردم باید از بازیسازهای ایرانی حمایت کنند و هم دولت و بخش خصوصی. شاید بعضی ها بگن خوب چیه 8 میلیارد بازی فلان هزینه اش 10 میلیارد بوده مثلا، اما برای خیلی از بازی ساز ها همین وام 30 میلیون تومانی کم رو هم [u]اگه بتونیم بگیریم[/u]:D برامون کار راه اندازه،نمیگم این عالیه اما از هیچی که بهتره!
فیلمسازیتون با فروش میلیاردی به کجا رسیده که بازیسازی برسه؟ منظورتون از بازار عادلانه همون بازار انحصاری هست؟ حالا خوبه برخلاف سالهای پیش کنسول ها بازیهاش به قیمت اصلی هست
اون جا از همون اول که این محصولات تولید شدن کپی رایت و قانون مصرف هم باهاش نوشته شد, حالا که خودتون می خواهید وارد بشید و از مشکل و کپی رایت حرف میزنید؟ قبلش این همه سال مردم بازی کپی خریدن و جا افتاده, طوری نبود چون مال و سرمایه ی شما نبود که برای کپی رایتش تو سر خودتون بزنید. حالا فهمیدین که کپی رایت چیز خوبه البته باز وقتی پای خودتون وسط باشه, حالا ویندوز و فتوشاپ و… همین بازیسازها کرکی باشه طوری نیست چون هنوز شما تصمیم به ورود به بازار سیستم عامل و… نگرفتید
این ها تازه غیر از این که شما به بازی به عنوان ابزار تبلیغی و چه چیزهای دیگر نگاه می کنید, محدودیتهایی که در تمام فعالیت های فرهنگی دیگر هم هست, سلیقه بازار رو در نظر ندارید و سفارشی کار کردن, جدا بودن از بازار جهانی و…
تنها حسنی که داخل داره, بازیساز داخلی نرم افزارهاش کرکیه و بودجه رو خرج خرید نرم افزار دیگه نمی کنه که پولش بره تو جیب خارجی
خارجیا تو فکر ساخت چی هستن ، اینا تو فکر چی ، ول کنید جان مادرتون اون 8 میلیاردم اختلاص کنید بره پی کارش ، ایران کجا ساخت بازی کجا آخه دلتونو الکی خوش نکنید به اینا ، همین 4 تا بازی خارجی هم که هر سال میاد رو آخر سر از دست میدیم ، آخر سر میمونیم تو کف بازی های خارجی والا
بلد هستن انقدر هنرمند و برنامه نویس هست که بتون کار انجام بدن ولی مدیریت و بستر مناسب و بودجه زیاد می خواد!:l
این بودجه فکر کنم برای ساخت بازی های موبایل باشه در حد تولید محتوای فرهنگی!
اون بازی هایی که تو ذهن شما هست مثلا GTA V دویست و شصت میلیون دلار بودجش بود!
ویتچر 3 فکر کنم 80 میلیون ویتچر 1 هم 10میلیون دلار.
این بودجه 8 میلیاردی شاید به درد ساخت یه بازی تو ایران بخوره!
الان ساخت بلزی واسه خودش یه صنعت خیلی غول که هر کسی نمی تونه واردش بشه اینایی که هستن از اول بودن خودشون این صنعت ساختن ذره ذره هم جلو اومدن حالا غول بازیسازی شدن. کسی که بخواد با قدرت وارد این صنعت بشه به نظر من حداقل باید در حد 50 میلیارد تومن داشته باشه.
باز اینا به زور خواستند بازی بندازن به مردم عزیزمن بازیساز ها عرضه ندارن محصول رقابتی به سازن به ما چه یه بازی ساختن شبگرد کپی برابر اصل مکس پین مکس پین رو من 6 سال پیش ده بار تموم کردم مگه مرض دارم وقتی کل دنیا دارن بازی با کیفیت انجام میدن برم شبگرد بازی کنم تازشم سبک های تولیدی بسیییییار محدوده و فقط سبک شوتر اول شخص رو دارن مثلا من که خوره Assassins Creed ام چیکار کنم ؟ تا 100 سال دیگه هم نمیتونن بازی بسازند که به گرد پای Assassins Creed برسه شما هنوز یه قانون کپی رایت ندارید سازندگان داخلی در به در دنبال اینن که بازیشون اگه امروز منتشر شد فردا با کرک رو سایتا قرار نگیره باز میاید حرف از رگلاتوری میزنید مگه گند همین طرحتون تو ریجستری در نیمد ؟ اخه چند بار باید یجا گند بزنید چقدر احمقید شما آخه
تنها بازی ایرانی که نظر یه گیمرو میتونه جلب کنه E.A Armies هستش که نسخه آنلاین هم داره و از کیفیت نسبتا خوبی هم برخورداره بغیر از اون عمرا به هیچ عنوان بازی دیگه ای رو پیشنهاد نمیکنم درسته باید از سرمایه ها ملی حمایت کرد ولی باید به گیمر هاهم احترام گذاشت
شبگرد: طلوع تاریکی
یکی از بهترین بازیای PC که مهندسای ایرانی ساختن
بازیای موبایلی خوب که زیادن
داداش ببین میتونی یه چیزی بندازی تو زبونشون پدرمونو در بیاری؟ ول کن جان عزیزت 🙁
ایرانی جماعت بازی بلد نیست بسازه چرا پولشونو حروم میکنن/-)
[quote]چرا که انتشار تعداد متعدد بازیهای موبایلی خارجی، باعث هرج و مرج و غیر قابل کنترل شدن، این فضا شده است.[/quote]
آقا بیاید پلی استور و گوگل پلی رو که از اونطرف هم نصفه نیمه مسدود هستن شمام فیلتر کن هم خیال خودتو راحت کن هم ما رو
من هنوز یه بازی درست حسابی ایرانی ندیدم. اگه کسی سراغ داره معرفی کنه
تو ایران بازی ساز درست حسابی نداریم که. بیخودی پول مفتو حروم نکنید :-L
میشه بگید دقیقا کدوم بازیسازان؟
اینم یه تصمیم دیگه برای پاک کردن صورت مساله. الان شما فرض کنید به یه تیم بازی ساز 30 میلیون وام دادی. بر فرض اینکه به دردش بخوره بعد تضمینش برای بازگشت سرمایه چیه؟ وقتی میتونی بری 1000 تومن بدی یه کپی از بازی بخری دیگه این جور پول دادنا فایده نداره
بابا به جای این کارا وضعیت کپی رایتو درستش کنید که زندگی بازی سازا و برنامه نویسا رو نابود کرده
وام 30 میلیونی ؟!!!!
از 30 میلیون چی در میاد ؟!!!
خروس جنگی ، دزد و پلیس (با پیکان) و امثال اینا لابد !
اگه ایران هم یک فروشگاه مجازی مثل استیم داشته باشه مطمئنا بازی های ایرانی هم فروش خوبی خواهند داشت چه داخل ایران و چه خارج از ایران.
بدین ترتیب نیازی به سرمایه گذاری و حمایت دولتی نخواهد بود.
به نظر من سرور های بازی ایرانی چه کوچیک و چه بزرگ باید با هم ادغام بشن.