وقتی صحبت از کنترل ربات ها میشود فقط به این معنی نیست که راهی برای دستور دادن به آنها را پیدا کنیم بلکه گاهی لازم است تا کنترل کنیم که ربات ها دستورات را به درستی اجرا میکنند. برای این موضوع یک تیم از علوم کامپیوترMIT، آزمایشگاه هوش مصنوعی(CSAIL) و دانشگاه بوستون تشکیل داده شد؛ که این تیم سیستمی طراحی کردند که خطایابی ذهن انسان را به ربات منتقل میکند و هنگام اشتباه ربات به او هشدار میدهد. کنترل ربات ها به کمک ذهن انسان تکنولوژی جدیدی نیست ولی روز به روز در حال توسعه و پیشرفت است و هنوز هم نیاز به توسعه ی بیشتر دارد.
کنترل مستقیم ربات توسط مغز، بسیاری از خطاهای تکنیکی در دستورات صوتی را کاهش میدهد و ربات ها در تشخیص دستورات دچار مشکل نخواهند شد. اما دستور دادن به ربات برای انجام کارها یک بخش ماجراست و درست انجام دادن آن بخش دیگریست که بسیار مهم است.
با توجه به تلاش های قبلی MIT بر روی کنترل ربات ها، اپراتوری به مانیتور EEG متصل کردند تا به افراد آموزش دهد که چگونه به ربات دستور دهند تا ربات ها بتواند به درستی دستورات را اجرا کند. ولی این کار بسیار یکطرفه و طاقت فرسا است، چرا که انسان مجبور است مدام با یک مانیتور سر و کله بزند. ولی روشی که CSAIL ارائه کرد، اینگونه بود که یک سری حلقه روی مغز نظارت میکنند و اشتباه بودن رفتار ربات را از طریق مغز به اپراتور ارسال میکنند، ربات آن را دریافت میکند و میتواند کار درست را تشخیص دهد. در واقع زمانی که فرد متوجه اشتباهی شود سیگنال هایی برای ربات ارسال میشود و به او هشدار داده میشود. این سیگنال ها به صورت اتوماتیک ارسال میشود، بدون اینکه نیاز باشد انسان به آن موضوع فکر کند و علاوه بر این ربات میتواند موضوعات اشتباه را به مرور از انسان یاد بگیرد و تشخیص دهد. در واقع این تکنولوژی به گونه ای است که میتوانید بدون نیاز به صحبت کردن یا فشردن دکمه ای یا انجام عملیاتی بتوانید فقط از طریق ذهن، ربات هارا کنترل کنید. این یک روش ساده برای کنترل ربات ها و نظارت بر عملکرد درست آنها در کارخانه ها و یا در کنترل ماشین های بدون راننده است. برای آزمایش این سیستم، تیم از ربات Baxter استفاده کرد و به او وظیفه ی مرتب سازی تعدادی از وسایل داد شد. بر یک انسان کلاه EEG پوشاندند تا ربات را کنترل و هدایت کند. تعدادی اسپری رنگ، سیم و دو جعبه مقابل ربات قرار دادند که یکی برای سیم ها و دیگری برای اسپری های رنگ. ربات باید اسپری ها و سیم ها را در جعبه ها مختلف قرار دهد و در واقع آن ها را از هم جدا نماید، که این آزمایش با موفقیت انجام شد و انسان توانست به کمک ذهن به ربات بفهماند که کدام شی را در کدام جعبه قرار دهد.
تیم امیدوار است که این تکنولوژی به نفع افراد در برقراری ارتباط با ربات ها و تکنولوژی های دیگر باشد.
باز دو روز مؤسسه فناوری کالیفرنیا یا همون دانشگاه کلتک بیانیه میده این طرح چندین سال در دست توسعه ما بوده
تا بتونه اعتبار دانشگاهیش رو حفط کنه
چندین سال است این موسسه هیچ دستاورد بزرگی نداشته است ولی هنوز به خاطر تبلیغات و هایپ الکی همیشه اول بوده متاسفانه!
Wow . یعنی چیزی نگم سنگینتره 😡