بر اساس گزارش منتشر شده از سوی بلومبرگ، شرکت کوالکام با اشاره به پیچیدگی و چالشهای پیش رو، از تصمیم خود برای خرید کمپانی اینتل عقب نشینی کرده است. همانطور که پیش از این گفته شده بود، این معامله از نظر اهمیت و مقیاس آن تاریخی بود، با این وجود شرکت کوالکام اکنون در حال بررسی راههای دیگری برای توسعه برنامههای خود است که احتمالاً بخشهایی از کمپانی اینتل را هدف قرار خواهد داد.
خرید اینتل توسط کوالکام: بزرگترین معامله در صنعت فناوری
ارزش بازار اینتل، که در حال حاضر برابر با 102.38 میلیارد دلار است، بزرگی معاملهای را که کوالکام در نظر گرفته بود را بسیار ملموستر میکند. افزودن حق بیمه 20 درصدی، این تصاحب را به یکی از بزرگترین معاملات خرید تبدیل میکرد. اگر این کار انجام میشد، میتوانست به بزرگترین معامله در حوزه فناوری تبدیل شود و از خرید VMware توسط Broadcom در سال 2023 پیشی بگیرد. این معامله موجب شکل گیری یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری پیشرفته جهان با قابلیتهای گسترده در بازارهای مختلف میشد.
یک ترکیب منطقی
از نقطه نظر مگاترندهای صنعت، ترکیب شرکتهای اینتل و کوالکام بسیار منطقی بود. کوالکام پردازندههای کاربردی 5G برای گوشیهای هوشمند و همچنین تراشههایی برای PCها میسازد. با این وجود در حال حاضر، این کمپانی یک سازنده بزرگ در بازار PCها محسوب نمیشود. در مقابل، شرکت اینتل به عنوان بزرگترین تامین کننده پردازنده برای PCها در بازار شناخته میشود. در عین حال، این کمپانی در حوزه دستگاههای 5G مصرف کننده فعالیت نمیکند (بخشی که سالها پیش آن را به اپل فروخت. این بخش وظیفه ساخت یک مودم رقابتی را بر عهده داشت که با توجه به پیچیدگیهای مودمهای 5G، کار سختی محسوب خواهد شد). با این حال، پردازندههای شرکت اینتل در ایستگاههای پایه 5G و مراکز داده استفاده میشود.
باید اشاره کرد که اینتل در زمینه هوش مصنوعی و HPC استراتژی خاص خود را دارد، با این وجود هنوز ثابت نکرده است که این برنامهها میتوانند در نهایت موفق واقع شوند. در مقابل، کمپانی کوالکام در بخش هوش مصنوعی و HPC با عملکرد بالا، که مراکز داده را هدف قرار میدهند، محصولی ارائه نکرده است.
مزیت اینتل نسبت به AMD
همانطور که میدانید شرکت اینتل در مقایسه با AMD، در حال از دست دادن سهم بازار خود در فضای مرکز داده است. با این حال، این شرکت با وجود نام تجاری برجسته در سطح جهانی و ظرفیت تولید گسترده خود، در حوزه PCهای بخش مصرف کننده از کمپانی AMD پیشی میگیرد و همچنان اکثر پردازندههای مرکز داده را تولید میکند. این مزیت تا زمانی که اینتل ظرفیتهای تولید خود را داشته باشد، باقی خواهد ماند.
چرا کوالکام از خرید اینتل منصرف شد؟
با این حال، معامله پیشنهادی با موانع مهمی مواجه شد، از جمله این مشکلات میتوان به بدهی 50 میلیارد دلاری شرکت اینتل و کاهش سهم آن در بازار پردازنده اشاره کرد. علاوه بر آن، واحد تولید تراشههای نیمه هادی این کمپانی با مشکلاتی مواجه است، این موضوع میتواند مانع از موفقیت توافق شود، به ویژه اینکه کوالکام در این زمینه تجربه کافی ندارد. همچنین باید اضافه کرد که معاملههای بزرگی همچون این مورد، معمولاً تحت بررسیهای دقیق نظارتی قرار میگیرند، به ویژه در بازارهای کلیدی مانند چین. این موضوع میتواند پیچیدگیهای بیشتری را برای انجام این معامله ایجاد کند.
احتمالا میدانید که شرکت اینتل زیر نظر مدیر عامل خود، یعنی پت گلسینگر، به منظور بازیابی موقعیت رقابتی خود در بازار تراشههای نیمه هادی برای محصولات و فناوریهای فرآیندی، به طور قابل توجهی تحت بازسازی قرار گرفته است. با این وجود، در حال حاضر، هر دو کمپانی اینتل و کوالکام شرکتهای مستقل و موفقی محسوب میشوند. در حالی که این ترکیب میتوانست در نهایت یک شرکت قدرتمند را ایجاد کند (که احتمالاً با بررسیهای ضدانحصار بیسابقهای مواجه است)، چندان منطقی نیست که شرکت کوالکام بخواهد چنین معامله عظیمی را انجام دهد. این عوامل در مجموع باعث شده است که تصاحب کامل اینتل برای کوالکام کمتر جذاب باشد. در همین حال، فروش بخشی از شرکت اینتل به کوالکام ممکن است برای اینتل منطقی نباشد.
شرکت کوالکام قصد دارد تا سال 2029 با گسترش فعالیت خود در بازارهایی مانند PCها، شبکه و تراشههای مربوط به خودروها، درآمد سالانه 22 میلیارد دلاری به دست آورد. اگرچه کریستیانو آمون (Cristiano Amon)، مدیر اجرایی کوالکام، اعلام کرده است که شرکت او برای دستیابی به این هدف نیازی به خرید یک کمپانی بزرگ ندارد. با این وجود، این شرکت مذاکرات اولیه را با اینتل در مورد انجام معامله احتمالی در ماه سپتامبر آغاز کرده است. البته با توجه به شواهد موجود و آنچه که گفته شد، به نظر نمیرسد که این معامله اتفاق بیفتد.
دیدگاهتان را بنویسید