در مطلب پیش رو به نکاتی از دنیای بازی های کامپیوتری اشاره خواهیم کرد که در نوع خود موارد نسبتاً جالبی را در بر می گیرند. بنا بر این اگر علاقه مند به اخبار مربوط به دنیای بازی های کامپیوتری هستید پیشنهاد می کنیم که در ادامه ی این مطلب با ما همراه باشید.
چندی پیش خبر تعطیلی کامل استودیو Lionhead بسیاری از علاقه مندان به آثار این استودیو (که در طول سال های اخیر به طور عمده مجموعه بازی های Fable را شامل می شد) حسابی مکدر ساخت. حال پس از تعطیلی این استودیوی قدیمی و به تاریخ پیوستن نام و خاطرات مربوط به آن اخباری از گوشه و کنار به گوش می رسد مبنی بر این که صاحب امتیاز اصلی استودیو Lionhead یعنی شرکت مایکرو سافت پیش از تعطیلی کامل استودیوی تاسیس شده به دست پیتر مولینیو این فرصت را داشته تا از تعطیلی این استودیوی پر سابقه و خوش سابقه جلوگیری به عمل آورده و به نوعی آن را از نابودی کامل نجات دهد؛ اما مثل همیشه منفعت را بر مصلحت ترجیح داده و از این کار خودداری کرده است. از آن جایی که استودیو Lionhead در کشور انگلستان تاسیس شده بود، بر طبق قوانین بریتانیا شرکت مایکرو سافت موظف بود در فاصله ی یک ماه و نیم مانده تا تعطیلی کامل این استودیو نسبت به جابجایی کارکنان Lionhead و یافتن فرصت های جدید شغلی برای آنان اقدام نماید. در عین حال بر اساس اطلاعات موجود به نظر می رسد که طی این فرصت شش هفته ای شرکت های بزرگ فراوانی با مایکرو سافت در زمینه ی کسب امتیاز استودیو Lionhead مذاکره کرده اند اما در نهایت این مذاکرات به هیچ نتیجه ای نرسیده است. دلیل اصلی به نتیجه نرسیدن این مذاکرات هم اصرار شرکت مایکرو سافت مبنی بر در دست داشتن حق امتیاز سری بازی های Fable بود. به این معنی که شرکت مایکرو سافت حاضر به فروش استودیو Lionhead به شرکت های بازی سازی سرشناس مذاکره کننده (که نام هیچ کدام از آن ها تا کنون اعلام نشده است) بوده اما در عین حال هیچ تمایلی به واگذاری مهم ترین IP این استودیو یعنی سری Fable به سایر شرکت ها نداشته است. به این ترتیب هر شرکتی که امتیاز همکاری با استودیو Lionhead را از شرکت مایکرو سافت خریداری می کرد می بایست در صورت ادامه ی کار بر روی نسخه های جدید از سری Fable به شرکت مایکرو سافت بابت صاحب امتیاز بودن این مجموعه پول پرداخت نماید. امری که موجبات دلسردی شرکت های بازی سازی مشتاق به همکاری با استودیو Lionhead را فراهم آورد و در نهایت مرگ این استودیوی قدیمی را رقم زد. بر این اساس هیچ مشخص نیست که سرنوشت سری Fable بدون استودیو Lionhead به کجا خواهد انجامید و آیا شرکت مایکرو سافت هیچ تمایلی به ادامه دادن این مجموعه در قالب تولید نسخه های جدید از آن خواهد داشت یا خیر (شواهد امر که در حال حاضر بر گزینه ی خیر دلالت دارند). در واقع اقدام شرکت مایکرو سافت در این زمینه به اقدام آن دسته از دلالان میوه و تره بار می ماند که حاضرند محصولات خود را گونی گونی به دریا بریزند اما در عین حال آن ها را اندکی زیر نرخی که خود مد نظر دارند به متقاضیان واگذار نکنند.
با این حال همیشه زنده شدن و احیای دوباره ی بازی های کامپیوتری یا استودیو های بازی سازی از دست رفته نکته ی بسیار مثبت و خبر مسرت بخشی برای علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری به شمار می رود. به تازگی زمزمه هایی به گوش می رسد مبنی بر این که بازی Prey 2 که خبر لغو مراحل تولید آن حدود دو سال پیش اعلام شده بود، در نمایشگاه E3 سال جاری حضور دوباره ای خواهد داشت. شاید آخرین حضور درخشان بازی Prey 2 را بتوان در نمایشگاه E3 سال 2011 میلادی دانست. آوردگاهی که بازی Prey 2 توانست در آن جا دل بسیاری از بازی دوستان را به دست آورد و یکی از بهترین آثار نمایش داده شده در E3 آن سال لقب گیرد. با این حال چیزی نزدیک به سه سال پس از آن حضور درخشان خبر لغو مراحل ساخت این بازی از سوی عضو ارشد شرکت Bethesda یعنی پیت هاینز اعلام شد و چشم انتظاران این بازی را در غم و اندوه فرو برد. با این حال در همان زمان شایعاتی از گوشه و کنار به گوش می رسید مبنی بر این که شرکت Bethesda وظیفه ی ساخت بازی Prey 2 را از سازندگان این بازی یعنی اعضای استودیو Human Head ساقط کرده و آن را به اعضای استودیو Arkane واگذار کرده است. همچنین در آن زمان از برنامه ریزی شرکت Bethesda برای انتشار این بازی در سال 2016 میلادی نیز سخن به میان آمده بود. حال در آستانه ی برگزاری نمایشگاه E3 2016 دوباره این شایعات قوت گرفته اند و عده ای از نزدیکان به استودیو Arkane معتقدند که بازی Prey 2 توسط شعبه ی آستین (تگزاس) این استودیو در دست تولید بوده و احتمال معرفی آن توسط شرکت Bethesda در کنفرانس اختصاصی این شرکت در نمایشگاه E3 امسال وجود دارد (گفتنی است که شعبه ی اصلی استودیو Arkane هم اکنون بازی Dishonored 2 را در دست تولید دارد). در واقع این احتمال وجود دارد که بازی Prey 2 اکنون با نام دیگری شناخته شود و تحت نام تازه ای به علاقه مندان خود معرفی گردد؛ با این حال مطرح کنندگان این شایعات معتقدند که این بازی همان بازی کنسل شده ای است که پیش از این به دست اعضای استودیو Human Head مراحل تولید خود را سپری می کرد. به هر حال علاقه مندان به بازی Prey 2 باید یک ماه دیگر هم انتظار بکشند تا در نمایشگاه E3 امسال از این موضوع خاطر جمع شوند که آیا این بازی کنسل شده در نهایت از گور خود بر خواهد خواست یا این که حرف و حدیث های مربوط به احیا شدن دوباره ی آن در حد همان شایعه باقی خواهد ماند.
در پایان این مطلب بد نیست اشاره ای کوتاه هم به بازی جدید هیدئو کوجیما در قالب استودیوی مستقل خود یعنی Kojima Productions داشته باشیم. اثری که هنوز نام آن به درستی مشخص نیست اما از آن جایی که یک بازی انحصاری مدت دار برای کنسول پلی استیشن 4 محسوب می شود (این بازی ابتدا برای کنسول خانگی سونی و پس از مدتی برای پلتفرم PC منتشر خواهد شد) این احتمال وجود دارد که در کنفرانس E3 امسال شاهد رونمایی از آن در کنفرانس اختصاصی شرکت سونی باشیم. آقای کوجیما در جدید ترین مصاحبه ی خود با فامیتسو به این نکته اشاره کرده است که اگر چه بازی او یک اثر Open World تمام و کمال به شمار نمی رود، اما تجربه کنندگان آثاری نظیر The Division و Uncharted قطعاً می توانند ارتباط بسیار مناسبی با آن برقرار سازند. بر این اساس می توان بازی آقای کوجیما را اثری اکشن تصور کرد که از برخی المان های سندباکس در ساختار گیم پلی خود بهره می برد. گذشته از آن به نظر می رسد که کوجیما هم همانند بسیاری از همتایان خود یکی از علاقه مندان به تکنولوژی واقعیت مجازی است و چندان بی میل نیست که در ادامه ی کار به این بخش جدید از صنعت سرگرمی و دنیای بازی های کامپیوتری هم سرکی بکشد. از دیگر نکاتی که خالق سری Metal Gear در جریان مصاحبه ی اخیر خود با فامیتسو به آن اشاره کرده است دلایل همکاری او با شرکت سونی را شامل می شود. در راستای این موضوع کوجیما به این نکته اشاره کرده است که پس از جدایی خود از شرکت کونامی با پیشنهادات همکاری متعددی از سر تا سر جهان مواجه بوده است؛ اما در عین حال تمام کسانی که خواهان همکاری با او بودند از شیوه ای هالیوودی (بخوانید رنگ کردن قورباغه و عرضه کردن آن به جای قناری) در امر ساخت بازی های کامپیوتری بهره می جستند. بنا بر این او تصمیم گرفته است تا به همکاری با کسانی بپردازد که برای به فعل در آوردن ایده های قدرتمند و غیر تکراری به او اعتماد نمایند و در این میان بخش سرگرمی های تعاملی شرکت سونی بهترین گزینه ای بوده که او موفق به یافتن آن شده است. به هر حال باید دید که دقیقاً در چه زمانی شاهد معرفی بازی جدید آقای کوجیما به علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری خواهیم بود و این بازی جدید دقیقاً از چه ساختاری در بخش گیم پلی خود پیروی می کند. زمانی که خوش بینانه ترین موعد ممکن برای تحقق یافتن آن نمایشگاه E3 سال جاری خواهد بود.
مرسی:-bd
متال گیر کوجیما که اصلا بنظرم خوب نبود.
پس میتونسته نجات بده و نداده/-) دیگه Fable مرد