گروهی از محققان توانسته اند جریانی الکتریکی را از طریق قطعه ای گرافن عبور دهند و به این ترتیب، کوچک ترین لامپ جهان را به وجود آورند. تیم پشت صحنه این منبع نورانی که در مقیاس نانو ساخته شده، از بین محققان دانشگاه های کلمبیا، دانشگاه ملی سئول و مرکز تحقیقات استاندارد و علوم کره جنوبی تشکیل شده است. این گروه در مصاحبه ای با PhysOrg عنوان کردند که آلوتروپ کربن فوق قوی را که با نام گرافن شناخته می شود، بین یک جفت الکترود قرار داده و جریانی الکتریکی را روی آن اعمال کرده اند و به این ترتیب توانسته اند کوچک ترین لامپ جهان را تولید کنند. شاید چنین کاری بیهوده به نظر برسد، اما بحران انرژی در جهان و تلاش کشورهای مختلف برای دستیابی به روش های جدیدی در تولید آن، چنین آزمایشاتی را بسیار منطقی جلوه می دهند.
در گزارش منتشر شده در نشریه Nature، توضیح داده شده که قطعه ای گرافن با ضخامتی کمتر از تار موی انسان، زمانی که تحت دمای بسیار بالا قرار گیرد می تواند نوری در محدوده نور مرئی تولید کند. با این که آزمایش انجام شده قدمی کوچک درست مانند زمانی که ادیسون از فیلامان کربنی برای ساخت اولین لامپ ها استفاده کرد به حساب می آید، اما گرافن می تواند صنعت و تکنولوژی را در آینده ای نزدیک دگرگون کند. گرافن می تواند در زندگی روزمره انسان ها کاربردهای فوق العاده زیادی داشته باشد. تیم تولید کننده کوچک ترین لامپ جهان بیان کرده است که این آزمایش به آنها کمک می کند چیپ های رایانه ای و درایوهای نوری انعطاف پذیر و بسیار قدرتمندی بسازند. با استفاده از گرافن که 200 بار قوی تر از فولاد است می توان نمایشگرهای تجهیزات پوشیدنی را نیز تقویت کرده و باتری های لیتیومی با توانی 10 برابر بیشتر از باتری های فعلی تولید کرد.
احسنت داداش اطلاعات عمومیت خوبه.
جدا نمیدونستم چیه ! خیلی خوب توضیح دادی … مرسی حسن جان
واقعا عالیه این کار
تکنولوژی emp رو هم فراموش نکن.
واقعا که باید به سازنده هاش دست مریزاد گفت چی ساختن.
گرافن، جادوی قرن بیست و یک
گرافن سختترین و نازکترین مادهای است که بشر تاکنون بهآن دست یافتهاست. این ماده با وجود اینکه ساختار متراکمی دارد، به علت ضخامت بسیار اندکش که برابر با ضخامت یک اتم کربن است، نور را از خود عبور میدهد و از شفافیت 97,3 درصد برخوردار است؛ همچنین آسانی تهیه و رسانا بودن این ماده و قابلیت آن در عبور دادن گرما و جریان الکتریسیته آنرا به گزینهای جدید برای استفاده در پنلهای نوری و کامپیوترها تبدیل کردهاست.شاید به همین دلیل است که از این ماده در ساخت نمایشگرهای لمسی بسیار ظریف و مقاوم استفاده خواهد شد.هم اکنون گرافن درحال نفوذ به کاربرد های الکترونیکی می باشد وممکن است بزودی پایه واساس تجهیزات الکترونیکی را عوض کند.با استفاده از گرافن ،ساخت وسایل برقی کوچک،قابل انعطاف وکم هزینه ،ممکن خواهد بود.
WOw:):):):):):)
عالیه!