شرکت گیگابایت به عنوان یکی از کهنه سربازان صنعت سخت افزار کامپیوتر همیشه قطعات قابل توجهی را به تولید رسانده که عموما باعث ایجاد نوآوری در این صنعت شدهاند. یکی از مهمترین بخشهای این شرکت، بخش توسعه و تولید کارت گرافیک است که تا به امروز شاهد مدلهایی جذاب، قدرتمند و بعضا عجیب در آنها بودهایم. امروز قصد داریم در کنار هم پنج مدل از بهترین کارت گرافیکهای گیگابایت تا به امروز را مرور کنیم که یا باعث ایجاد نوآوری شدهاند یا در زمان خود فوق العاده عمل کردهاند. البته لازم به ذکر است که بهترین کارت گرافیکهای گیگابایت به این پنج مدل خلاصه نشده و ما تنها بخاطر برخی فاکتورها این پنج مدل را انتخاب کردهایم.
Gigabyte GeForce GTX 680 Super OverClock Edition
- پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 680
- تعبیه حافظه 2 گیگابایت GDDR5 و گذرگاه 256 بیت
- حضور پورتهای DVI-I / DVI-D / HDMI / Display Port
- استفاده از خنک کننده Gigabyte Windforce 5X
- فرکانس هسته: پایه / بوست : 1137 مگاهرتز / 1202 مگاهرتز
- پشتیبانی از PCI Express 3.0 x16
- پشتیبانی از تکنولوژیهای Nvidia 3D Vision و SLI
- پشتیبانی از تکنولوژی Nvidia CUDA
- پشتیبانی از تکنولوژی Nvidia PhysX
- پشتیبانی از تکنولوژی Nvidia FXAA / TXAA
- پشتیبانی از تکنولوژی Nvidia Adaptive Vertical Sync
- منبع تغذیه مورد نیاز: 650 وات
GTX 680 SOC Edition یکی از جذابترین نمونههای تولیدی GTX 680 بود و البته به دلیل طراحی انحصاری و خاص خود تنها به دسته بسیار کوچکی از کاربران حرفهای تعلق داشت. این مدل با اسم رمز GV-N680SO-2GD به عنوان قدرتمندترین گرافیک GTX 680 گیگابایت عرضه شده بود. طراحی این محصول سه اسلات را اشغال میکرد و از 5 عدد فن بهره میبرد که هوای خنک را به داخل هیت سینک آلومینیومی میدمیدند و تمام این قطعات در یک محفظه فلزی حبس شده بودند تا جریان هوا به شکلی بهینه کارت را خنک کند. این خنک کننده از نُه لوله ناقل حرارت 6 میلیمتری استفاده میکرد که به یک Vapor Chamber عظیم میرسیدند. خود گیگابایت ادعا داشت که میتواند تا 500 وات حرارت را خنک کند، باز هم باید در اینجا کلمه عظیم را به کار ببریم.
خود PCB این مدل نیز مشخصا سفارشی بود، گیگابایت از مس 2 اونس، چوکهای مرغوب و یک سیستم 8 فاز دیجیتال برای تامین توان استفاده میکرد. فرکانس پایه در آن زمان یکی از بالاترین مقادیری بود که یافت میشد، 1132 مگاهرتز. این یعنی فرکانس بوست میتوانست در حدود 1202 مگاهرتز بالا رود. فرکانس حافظه این مدل 6200 مگاهرتز و حجم آن 2 گیگابایت از نوع GDDR5 با گذرگاه 256 بیت بود.
Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme Gaming
- سیستم خنک کننده 700 واتی Windforce 3X
- پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 980 Ti
- بهترین حافظههای 6 گیگابایتی GDDR5 و گذرگاه 384 بیت
- فرکانس پایه 1026 مگاهرتز / فرکانس بوست 1114 مگاهرتز بوست در حالت OC Mode
- فرکانس پایه 1000 مگاهرتز / فرکانس بوست 1075 مگاهرتز بوست در حالت Gaming Mode
- پورتهای DVI-I / HDMI / سه عدد Display Port
- منبع تغذیه پیشنهادی: 600 وات (با دو کانکتور 8 پین)
این کارت جزئی از لاین آپ Xtreme Gaming گیگابایت بود که برای گیمرها و اورکلاکرها طراحی میشوند. گیگابایت در این نسخه از خنک کننده بزرگی بهره برده که سه فن را در خود جای داده و هیت سینک با اشغال فضای سه سالات را خنک میکند. در بحث طراحی PCB این کارت مشابه Gigabyte GTX 980 Ti WaterForce بود که تنها از خنک کننده بادی استفاده میکرد. این کارت در فرکانس پایه اورکلاک شده 1216 مگاهرتز و همچنین کلاک حافظه اورکلاک شده 1801 مگاهرتز عرضه میشود. علی رغم مشخصات فوق العاده و طراحی بی نظیر قیمتی پایینتر از رقبای خود در آن زمان داشت.
به غیر از خنک کننده قابل توجه که یک هیت سینک بزرگ فلزی را در خود جای داده بود و همچنین حضور بک پلیت مات، این مدل از ویژگی بهره میبُرد که باعث تحولی در نورپردازی کارت گرافیکها و شاید وسایل دیگر شد. Ring RGB یا فنهایی که حلقه دور آنها را یک نوار نورپردازی شده RGB تشکیل داده است. هر فن با RGB LEDهای مخصوص خود همراه بود که نورپردازی نفس گیر را در آن زمان جلوه میداد و بدون شک تجربهای کم نظیر بود.
خنک کننده این مدل از شش لوله ناقل حرارت با یک بلاک بزرگ مسی برای خنک کردن بُرد استفاده میکرد. همچنین پدهای حرارتی برای انتقال بهتر حرارت از چیپهای حافظه و VRM به هیت سینک در نظر گرفته شده بود. حتی بک پلیت نیز از پدهای حرارتی برای کمک به خنک سازی بهره میبرد. دو کانکتور 8 پین وظیفه تامین انرژی را بر عهده داشتند که در جمع 375 وات برق را فراهم میکردند. نکته جالب حضور یک کانکتور 6 پین دیگر در عقب کارت بود که در کنار یک سوییچ برای فعال سازی حالت LN2 قرار میگرفت و البته تنها برای اورکلاکرها کارایی داشت.
Gigabyte Radeon HD 5870 Super OverClock Edition
- پردازنده گرافیکی Radeon HD 5870
- پشتیبانی از PCI Express 2.1
- پشتیبانی از Microsoft DirectX 11 و OpenGL 3.1
- استفاده از 1 گیگابایت حافظه GDDR5 و گذرگاه 256 بیت
- پشتیبانی از تکنولوژیهای CrossFireX و Avivo HD
- پورتهای DIV / HDMI / Display Port
با عرضه SOC Edition گیگابایت قصد داشت که چیزی فراتر از یک مدل معمولی را خلق کند. و این محصول بدون شک چنین رسالتی را به انجام رسانده. این نمونه به به نام GV-R587SO-1GD شناخته میشود و با فرکانس هسته 950 مگاهرتز و همچنین کلاک حافظه 5000 مگاهرتز بصورت پیش فرض در دسترس عموم قرار گرفت. گیگابایت یک بار دیگر از Ultra Durable VGA Plus بهره برده بود که با استفاده بهترین قطعات باعث میشد سری Super Overclock بتوانند بهترین کارایی را ارائه دهند.
همانطور که مشاهده میکنید Radeon HD 5870 SOC گیگابایت جلوه واقعا جذابی را ارائه میدهد (حداقل در آن زمان که اینطور بود) و در عین استفاده از خنک کننده بزرگ شاهد طرح جالبی نیز روی بدنه آن هستیم. دو کانکتور 6 پین وظیفه تغذیه این کارت را بر عهده داشتند که البته به همراه خود کارت دو تبدیل 4 پین Molex به PEG فراهم بود تا کاربران که در آن زمان منبع تغذیه با دو کانکتور 6 پین در اختیار نداشتند را یاری دهد. در بحث خروجی نیز ما شاهد ترکیب مناسبی بودیم، دو عدد DVI، یک عدد HDMI و یک عدد Display Port که همگی با روکش طلا همراه بودند. خنک کننده این مدل دو اسلات را اشغال میکرد که داخل آن چهار لوله ناقل حرارت U شکل به یک بلاک مسی متصل بودند. دو عدد فن 80 میلیمتری نیز وظیفه خنک کنندگی هیت سینک را بر عهده داشتند.
Gigabyte GTX 980 WATERFORCE 3-Way SLI
- Waterforce: سیستم خنک کننده مایع در حالت Three Way SLI
- کنترل و نمایش مشخصات سیستم
- پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce GTX 980
- حافظه 4 گیگابایت از نوع GDDR5 و گذرگاه 256 بیت (برای هر کارت)
- پورتهای DVI-I / DVI-D / HDMI / سه عدد Display Port (برای هر کارت)
- فرکانس پایه 1253 مگاهرتز / بوست 1354 مگاهرتز در حالت OC Mode
- فرکانس پایه 1228 مگاهرتز / بوست 1329 مگاهرتز در حالت Gaming Mode
- منبع تغذیه پیشنهادی: 1200 وات (با حداقل شش کانکتور 8 پین)
بدون شک یکی از عجیبترین و جاه طلبانهترین کارت گرافیکهای تولید شده تا به امروز Gigabyte GTX 980 WATERFORCE 3-Way SLI میباشد. کنار هم قرار دادن سه عدد کارت گرافیک پرچمدار (در آن زمان) به شکل SLI و خنک سازی آنها با خنک کننده مایع بدون شک برای هر دوست دار سخت افزار فارغ از جنبه کارایی، رویایی خواهد بود. این سه کارت گرافیک با اورکلاک کارخانهای همراه بودند که فرکانس 1228 مگاهرتز و بوست 1329 مگاهرتز را در کنار کلاک حافظه 7.53 گیگاهرتز برای آنها فراهم میکرد. یک بلاک روی هر گرافیک قرار گرفته که به غیر از پردازنده گرافیکی، حافظه و VRM را نیز خنک میکند. هر کارت نیز به رادیاتور 120 میلیمتری خود متصل است. اگر شما به باکس رادیاتورها نگاهی بیاندازید متوجه میشوید که امکان تنظیم دور فنها و سطح نویز به علاوه سرعت پُمپ وجود دارد. بعد از آن شما میتوانید دمای گرافیک، سرعت چرخش فن و پمپ را نیز روی یک نمایشگر LCD مشاهده کنید.
هر کارت GeForce GTX 980 با 4 گیگابایت حافظه گرافیکی همراه است که در آن زمان برای تجربه بازیها برای وضوح 2560×1440 کافی به نظر میرسید اما با سه عدد از این مدل بدون شک همه به دنبال وضوح Ultra HD بودند. GeForce GTX 980 زمانی که اورکلاک کارخانهای شود به 185 وات توان نیاز دارد و هر کارت از طریق دو کانکتور 8 پین توان مورد نظر خود را بدست میآورد. بنابراین بله شما به شش کانکتور 8 پین برای تمام این پیکربندی نیاز دارید. به هر حال این مدل جالب همیشه به عنوان یکی از نوآوریها و عجایب صنعت کارت گرافیک به یاد آورده میشود.
Aorus GeForce RTX 2080 Ti 11G
- پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce RTX 2080 Ti
- 11 گیگابایت حافظه GDDR6 با گذرگاه 352 بیت
- خنک کننده Windforce با سه فن 100 میلیمتری
- نورپردازی RGB بی نظیر
- 7 خروجی تصویر
- بک پلیت فلزی
- با مدار 16+3 ساخته شده برای اورکلاک
- فرکانس 1695 مگاهرتز
AORUS تمام نیازهای یک خنک کننده ایده آل را فراهم کرده و تمام قطعات کلیدی کارت گرافیک را به خوبی محافظت میکند. این خنک کننده نه تنها پردازنده گرافیکی بلکه VRAM و MOSFET را نیز خنک میکند تا علاوه بر یک اورکلاک پایدار شاهد طول عمر بیشتری نیز باشیم. سیستم خنک سازی Windforce با سه فن 100 میلیمتری یکی از نوآورانهترین راه حلهای خنک سازیست که به شکلی بهینه حرارت را از کارت گرافیک دور میکند. این خنک کننده از تیغه منحصر بفرد، فنهایی با گردش متفاوت، هیت پایپ مسی و با لمس مستقیم، همچنین قابلیت 3D Active Fan بهره میبرد که در کنار هم یک سیستم موثر برای عملکرد بالا و حرارت پایین را پدید آوردهاند. فنهای حاضر در این سیستم از تیغههای خاصی استفاده میکنند و برآمدگیهای حاضر در آنها باعث هدایت بهتر هوا به سمت هیت سینک میشود.
گیگابایت همیشه در امر نورپردازی فوق العاده عمل کرده و بدون شک در این مدل نیز ما شاهد یک سیستم بسیار جذاب هستیم. این سیستم نورپردازی میتواند جلوههای نوری منحصر بفردی را خلق کند که هر گیمری را راضی خواهد کرد. طراحی این کارت با الهام از پرنده شاهین انجام گرفته و Aorus با الهام از بالهای ایرودینامیک از طراحی چند لایه استفاده کرده که به نوعی نمایانگر بالهای یک شاهین در زمان اوج گیری و شیرجه آن در آسمان است. گرافیکهای Aorus متعهد هستند تا کیفیت بی نقصی را ارائه دهند. طراحی مدار عالی با متریالهای سطح بالا نه تنها باعث میشود عمکلرد گرافیک به حداکثر خود برسد بلکه باعث کارایی پایدار و عمری طولانی نیز خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید