با توجه به این کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Ti به تازگی معرفی و فردا عرضه خواهد شد، حالا شاهد گرافیک های سفارشی RTX 3080 Ti و RTX 3070 Ti ایسوس هستیم. این نمونههای شامل ROG STRIX LC و ROG STRIX و TUF میشوند.
ایسوس با مدل ROG STRIX LC تصمیم گرفته تا از خنک کننده مایع برای GeForce RTX 3080 Ti استفاده نماید. طراحی این مدل با نورپردازی روی کارت و فنهای رادیاتور همراه است. واتر بلاک داخلی نیز تماس مستقیمی با چیپ اصلی و حافظهها دارد. محفظه روی کارت طولی 600 میلی متری داشته در حالی که خود رادیاتور 240 میلی متری میباشد. STRIX LC با دو فن سفارشی 120 سانتی متری که برای حجم هوای بالا بهینه شدهاند استفاده میکند و یک فن به سبک بلوور نیز درون محفظه خود کارت جای گرفته.
کارت گرافیک های سفارشی RTX 3080 Ti و RTX 3070 Ti ایسوس
مدلهای ROG STRIX برای GeForce RTX 3080 Ti و GeForce RTX 3070 Ti خنک کننده بزرگ با حداکثر کارایی و خنک کنندگی را در اختیار دارند. این کارت 2.9 اسلات را اشغال خواهد کرد. نورپردازی RGB نیز کاملا در لبه سمت چپ چشم نواز است. هر دو مدل مجهز به بک پلیت فلزی هستند. ایسوس از طراحی سه فن کمک گرفته و فنهای محوری خود را نیز به همین منظور استفاده نموده. البته در حالت بیکار فنها خاموش خواهند شد. PCB جدید نیز اجازه میدهد تا سه کانکتور 8 پین توان مورد نیاز را تامین نمایند و برای اورکلاک نیز شرایط بهتری را شاهد باشیم.
اما کاربرانی که به دنبال مدلی مقرون به صرفهتر باشند میتوانند به سراغ سری TUF Gaming بروند. کارت گرافیکهای GeForce RTX 3080 Ti و GeForce RTX 3070 Ti سری TUF قیمت مناسبتری را با کارایی عالی ارائه میدهند. این کارت به اندازه مدل ROG STRIX بزرگ نیست و طراحی 2.7 اسلات را در اختیار دارد اما همچنان شاهد سه فن محوری و بک پلیت فلزی با طول کامل هستیم. ایسوس طراحی جذابی را ارائه میدهد که تنها کمی طعم RGB به آن اضافه شده است.
در حال حاضر قیمت این مدلها مشخص نیست اما GeForce RTX 3080 Ti FE با قیمت 1199 دلار و GeForce RTX 3070 Ti FE نیز با قیمت 599 دلار عرضه خواهند شد. مشخصا با توجه به وضعیت فعلی شاهد برچسبهای عجیب و غریبی برای نمونههای سفارشی خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: گرافیک RTX 3080 Ti رونمایی شد – عملکردی مشابه 3090 با قیمت 1199 دلار
مگه این ربات های نامرد امون میدن
اصلا نمیشد خرید
مشکل اساسی ماینینگه
ماینینگ تا وقتی سوداور هست هرچی بیاد تو بازار رو میبلعه. اشتهای ماینینگ هم تقریبا سیری ناپذیره و اشباع نداره. علا.ه بر مزارع بزرگ و کوچک که میخوان به ظرفیتشون اضافه کنند، افراد عادی هم دنبال پول اسون هستند که ماینینگ براشون این رو فراهم میکنه.
خریداران بسیاری نمیتونن یا نمیخوان 2 یا 3 برابر بیشتر برای یه کارت پول بدن در حالیکه ماینرها میدن و این باعث میشه قیمت بازار آزاد همچنان بالا بمونه. ماینرها هستند که اسکالپینگ رو به وجود میارند.
متاسفانه این وضعیت تا سالها پابرجا خواهد بود و حتی ممکنه تبدیل به روتین بشه مگراینکه قیمت رمز ارزها به شدت افت کنه.
این مانینگ نوک کوه یخه تازه. با ادامه این وضع منازل هم کم کم تبدیل به مزرعه میشن و چنان مصرف انرژی بره بالا که دودش به چشم همه ما برسه. حالا بیایین حمایت کنید از چیزی که عملا هیچ سودی نه الان داره نه تا سالها میتونه داشته باشه. هی هش کنید هی کنید.
آقای فرزاد اصل خرابکاری زیر سر ماینر ها هستش حتی وجود اسکالپر ها هم نتیجه کار ماینر ها هستن که قیمت براشون اهمیتی نداره وَاِلا میشد(حالا این واژه مناسبی نیست ولی) با تحریم کردن خریدن کارت گرافیک با این قیمت های کلان تا حدی بازار رو به حالت عادی برگردوند اما بدلیل دو دستگی خریداران نمیشه همچین کاری کرد
در جواب این حرف آخرتون هم بگم که چشم انداز کریپتو کورنسی ها با زمانی که تازه وارد دنیا شدن خیلی فرق کرده اون زمان سازندگان رمز ارز ها اهداف خاصی داشتن که بنظر خودم خیلی هم خوب بودن مثلا اینکه شما بدون مالیات و اینکه ردی از خودت بذاری خرید میکنی ولی خب تو این جهانی که هیچ چیزی به درستی استفاده نمیشه نوسانات این بازار و آسون بودن ماین کردنشون کریپتو کورنسی ها تبدیل به فرصت مناسبی جهت درآمد زایی مردم بیکار کرده
همون قیمتهای فضایی رو هم ماینرها پرداخت میکنن و میخرند. وگرنه کمتر کسی حاضر میشه دوبرابر قیمت حقیقی بده.
من خودم از ماینر و ماینینگ با کارت گرافیک نهایت نفرت رو دارم ولی :
کمبود پلی استیشن ۵ و ایکس باکس های سری اس و ایکس و کمبود چیپ های خودرو های هوشمند هم تقصیر ماینراست ؟!
پلی استیشن ۵ ۲۰۰۰ دلاری ( که الان باز بهتر شده ولی بازم ۸۰۰ ۹۰۰ دلاره ) تقصیر ماینره که به قیمت MSRP نیست ؟
JayTwoCent و Linus Tech Tips با شما موافق نیستن و برعکس میدونن این موضوع رو و خودشونم از روی آمار ( مثل آمار گیمرهایی که تو استیم ۳۰۷۰ دارند ) ، گفتن که کارتا دست گیمر ها رسیده و وقتی شما میتونید خرید کارت رو متوقف کنید که سرگرمی جایگزینی داشته باشید تو دوره ی پاندمی کوید ۱۹ و محدودیت ها ، خیلی ها که اصلا پیسی گیم نداشتن رفتن پیسی گیمر شدن و همه اینطور نبودن که خودشون از قبل کارت گرافیک داشتن و بخوان قناعت کنن … از اونطرف همین اتفاق برای کنسول ها هم افتاد …
تولید اتفاقا ۳۰ درصد افزایش داشته ولی بازم تقاضا خیلی بیشتر از این حده .
ما یه مشکل سراسری داریم و اونم کمبود تراشه هست.
مشکل دوم هم دورکاری و نیاز به ابزار مناسب و سرگرمی هست که مردم دنبالش هستند.
اینها سرجای خودشونن و کسی اینها رو انکار نمیکنه.
فشار مخصوصا روی نود 7 نانومتری tsmc بسیار زیاد هست و بخش اعظمی از این هم صرف ساخت تراشه های موبایل میشه. بنابراین کنسولها اونهم با این قیمتشون نمیتونن جوابگوی نیاز دهها میلیون مشتری بالقوه باشند.
اما بحث من موضوع دیگه هست. شما به آمار استیم مراجعه کنید میبینید که کارت های گرافیک بالای 1000 دلار چیزی حدود 1 درصد جامعه گیمرها رو تشکیل میده. این نشون میده که گیمرها حاضر به پرداخت چنین مبالغی نیستند.
حالا چرا باید 3080 با قیمت 2000 دلار در بازار آزاد باشه و قیمتشم پایین نیاد؟ چون تقاضا هست. تقاضا از طرف گیمر نیست بلکه از طرف ماینر هست. اسکالپر اگه ببینه برای جنسش مشتری نیست قیمت رو پایین میاره.
از طرف دیگه کاملا مشخصه که انویدیا و یا شرکاش مستقیما به ماینرها میفروشند. برای همین هست که عرضه بسیار ضعیفه و قیمتها بالاس و این فضایی میشه برای دلالی.
حالا کل سری 3000 انویدیا که الان بیش از 8 ماهه که عرضه شدن کمی بیش از 3 درصد آمار استیم رو دارند که با توجه به قیمتشون انتظار میرفت بسیار بیش از این باشه. بله یه عده گیمر تونستن بخرن اما در تصویر کلی اگه بخواییم نگاه کنیم، اگر مثل گذشته کارتهای گرافیک عمدتا برای گیمرها بود الان آمار استیم بسیار متفاوت از این میبود.
شما رویوهای 3080تای رو ببین که شاید دیدی، هیچ بررسی کننده اون رو ارزشمند نمیدونه و همه میگن انویدیا داره شیره ملت رو میکشه. اما در ثانیه نخست عرضه تمام موجودی تموم میشه. شما ریشه یابی بکنی میبینی ماینینگ نقش اصلی رو تو این معادله داره.
شما ماینینگ رو از معادله حذف کنید حتی با در نظر گرفتن کمبود در تولید، وضعیت بسیار بهتر از این میتونست باشه.
منم مشکل ماینینگ رو به طور کلی انکار نکردم ، بر اساس چیزایی که شنیدم و بررسی هایی که دیدم و کانال ها رو هم ذکر کردم ، فک میکنم حق با لاینس و جی باشه و ماینینگ متهم ردیف سوم این مشکل باشه ، بله همشون میگفتن مشکل اینجاست که قیمت msrp نیستش و کمبود موجودی که جوک های رد ایت مثل 3080 Paper Edition رو دیدم .
الان ارزش اتریوم خیلی کمتر شده و داره سقوط میکنه ولی همچنان کمبود برقراره و تو این هفته کلا نزولی بود ولی هیچ فرقی تو موجودی ایجاد نشده ، چند وقت پیش هم خبری اومد که ماینرها رفتن سراغ لدتاپ ها و دارن با لپتاپ ها ماین میکنن و این یعنی خود ماینر ها هم از کمبود تولید محدود شدن !
هر چند این مساله کمبود تولید و کم آبی تو یه کشور نزدیک استوا مثل تایوان برای من کمی بودار و غیر منطقیه و فک میکنم این کمبود هم تحت نفوذ اسکلپر ها ایجاد شده باشه .
ماینینگ مشکل امروز و دیروز نیست نسل ۱۰ هم دقیقاً همین مشکل پیش اومد و همه ۱۰۷۰ ها ناموجود شدن و منم ۱۰۶۰ ی که ۱۲۰۰ بود رو ۱۸۰۰ خریدم با اینکه ارزش پول کمتر نشده بود و قیمت دلار همون ۳۶۰۰ بود ولی افزایش قیمت ها در این حد که بیشتر از دو برابر بشه نبود اصلا …
من هم اون ویدیو ها رو دیدم اما اونها فقط یه طرف داستان رو بازگو میکنند.
شما ظاهرا با دقت نخوندی من چی نوشتم. عرض کردم گیمر چه در گذشته چه حال حاضر نمیخواد 1000 دلار به بالا هزینه گرافیک بده. حالا پاندمی باعث نمیشه همه یهو تغییر کنند و برای خرید کارتهای 1000 دلاری به بالا صف بکشند.
شما اگه کل ظرفیت تولید گرافیک های بالا رده رو وارد بازار کنید (با فرض نبود چیزی به نام ماینینگ) بسیار پیش از این بازار به اشباع رسیده بود. بنده وقتی آمار سفارش کل سری 3000 انویدیا که توسط یه خرده فروش بزرگ که تو چند کشور غرب اروپا فعال هست رو نگاه کردم دیدم این خرده فروش برای کل سری 3000 انویدیا در ماههای اول عرضه که ماینینگ به این شکل شروع نشده بود، 5000 تا 10000 سفارش هم دریافت کرده بود. با یه حساب تخمینی من میتونم برآورد کنم که کل تقاضا به جز ماینینگ در اروپا برای سری 3000 انویدیا نهایتا به 100هزار برسه که سهم 3080 (با قیمت نزدیک به MSRP) نهایتا میتونه تا 40درصد این رقم باشه. یعنی تو این 8 ماه باید بازار به اشباع میرسید.
اتفاقا پیش بینی های اولیه هم این بود که مشکل عرضه نهایتا تا فصل اول 2021 برطرف میشه. چون ظرفیت تولید پیش بینی شده انویدیا باید با گذشت زمان تقاضا رو پوشش میداد. اما این پیش بینی نه تنها درست نشد بلکه بسیار بدتر شد. من وقتی روند خرده فروش مذکور رو نگاه میکردم کاملا میدیدیم که تا همین چند ماه پیش هفتگی بین 100 تا 200 تا 3080 تحویل میگیره. الان دو سه ماهه دریافت هفتگیش گاها به 10 تا هم نمیرسه. 3 بار قیمتها رو خود خرده فروشها بالا بردند تو این مدت از آغاز 2021. بازار آزاد هم که اصلا نمیشه نزدیکش شد.
جناب لاینوس درست میگه که نمیشه یه شبه ظرفیت تولید رو خیلی بیشتر کرد. اما نمیگه که چی شد که حتی افزایش ظرفیت تولید در حد توان هم نتونست بازار رو اشباع کنه! اونم با گذشت 8 ماه از عرضه!
سه بار بدتر از این هم پاندمی میشد نباید بازار به این روز میفتاد. همه اینها به خاطر ورود غول بی شاخ و دمی به نام ماینینگ بود که نه تنها به بازار خرده فروشها رحم نمیکنه بلکه با قرادادهای سنگین گرافیک رو از منبع (انویدیا و شرکا) با حجم انبوه جارو میکنه. ماینینگ در وضعیت کنونی بازار از متهم ردیف اول هم بالاتره.
ماینینگ حتی با افت ماه گذشته همچنان سودآور هست. ما فعلا هاردکرش نداریم. هارد کرش زمانی اتفاق میفته که مثلا اتر برسه زیر 1000 دلار. اون موقع بخش قابل توجهی از ماینینگ خارج میشن. بیاد زیر 500 دلار تک و توک یه عده باقی میمونن و پایینتر از اون هم که اصلا صرفه اقتصادی نداره و عملا میخ بر تابوت ماینینگ هست.
برنده واقعی چنین بازاری، اسکالپرها و بعدش انویدیا و شرکاش که رسما قیمت مثلا 3080 رو 50 درصد بردن بالا هستند. ماینرها هم با کمی اینور و اونور به سودشون میرسند. بازنده هم که گیمر و تولید کننده محتوا هست.
آقای کرماجانی لطفا اگه میشه خبر samsung assistant دستیار صوتی سامسونگ رو پوشش بدین
نتیجه دو ساعت گشتن تو ردیت همین میشه😂