اخبار جدید حاکی از آن است که نتایج حاصل از تست گرافیک Radeon RX 7800M شرکت AMD با دو روش اتصال مختلف منتشر شده است. کارت گرافیک Radeon RX 7800M یک محصول مبتنی بر چیپ Navi 32 است که به عنوان بخشی از سری موبایلی معرفی شده است. جالب اینجاست که تا به امروز، هیچ لپتاپی با پشتیبانی از این کارت گرافیک ارائه نشده است. در واقع، کمپانی AMD هیچ اعلامیه رسمی در مورد این کارت گرافیک منتشر نکرده است (این کارت به سادگی در وبسایت AMD ظاهر شده است). در حال حاضر این محصول تنها به عنوان یک کارت گرافیک خارجی از طریق یک شرکت خاص در دسترس قرار گرفته است.
وبسایت HotHardware این کارت گرافیک را بررسی و عملکرد آن را با دو روش اتصال مختلف، یعنی USB4 و OCuLink مقایسه کرده است. نتایج نشان میدهد که عملکرد این کارت با استفاده از OCuLink، تا 28 درصد بیشتر از زمانی است که به USB4 متصل شده است.
گرافیک Radeon RX 7800M شرکت AMD
به عنوان یادآوری باید گفت که، کارت گرافیک RX 7800M، از 3840 پردازنده استریم پشتیبانی میکند که پیکربندی کامل چیپ Navi 32 را ارائه میدهد. با این حال، این کارت گرافیک از پهنای باند حافظه کامل استفاده نمیکند زیرا به 192 بیت محدود شده و تنها با پیکربندی حافظه 12 گیگابایتی به بازار عرضه میشود. با این وجود، باید گفت که کارت گرافیک مزکور هنوز یک ارتقاء قابل توجه نسبت به نسخه RX 7600M XT (تقریباً دو برابر تعداد هستهها) محسوب میشود که همچنان محبوبترین گرافیک موبایلی شرکت AMD با پشتیبانی از معماری RDNA3 (به جز راهحلهای یکپارچه) باقی مانده است.
همانطور که گفته شد، وبسایت HotHardware این دستگاه را با هر دو روش اتصال USB4 و OCuLink آزمایش کرده است، زیرا این کارت گرافیک از هر دو روش پشتیبانی خواهد کرد. این یک فرصت نادر برای علاقهمندان به این کارت گرافیک است تا ببینند این محصول در چنین سناریوهایی چگونه عمل میکنند. فرمت USB4 محدود به سرعتهای Thunderbolt 3/4 است که معادل 40 گیگابیت در ثانیه میباشد، در حالی که OCuLink پهنای باند کامل PCIe 4.0 x4 (64 گیگابیت در ثانیه) را ارائه میدهد. چنین تفاوت ظاهراً کوچکی میتواند منجر به تغییرات قابل توجهی در بازیها و بنچمارکهای synthetic شود.
نتایج حاصل از تستها
این اطلاعات منتشر شده نشان میدهند که نسخه OCuLink میتواند عملکردی به اندازه 20 تا 28 درصد بیشتر را ارائه دهد، بسته به اینکه محدودیت توان کارت گرافیک 120 وات یا 180 وات (حداکثر) باشد. با این حال، این اطلاعات برای اکثر کاربران چندان مفید نیست، زیرا OneXGPU 2 بهطور صادقانه یک محصول گرانقیمت و خاص است (بها تمام شده آن 999 دلار است) و این کارت گرافیک مختص این دستگاه میباشد. ممکن است این نسخه در نسل بعدی گرافیکهای خارجی بیشتر رواج پیدا کند و OCuLink به عنوان فرمت پیشرو eGPU شناخته شود. شاید در این زمان شاهد پذیرش Thunderbolt 5 باشیم (که سرعتهای دوطرفه 80 گیگابیت در ثانیه را ارائه میدهد)، با این حال در مورد این بخش بسیار بدبین هستیم، زیرا این کانکتور هنوز در لپتاپها و پلتفرمهای دسکتاپ بسیار نادر است. شاید در چند سال آینده شاهد تغییرات بیشتری در این زمینه باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید