گرافیک Iris Xe MAX در بنچمارک Time Spy برای اولین بار مشاهده شد تا نشان دهد یک مدل قابل ستایش در کلاس خود میباشد. این مدل نه تنها کاملا گرافیک GeForce MX350 را شکست میدهد بلکه رقابت نزدیکی با GeForce MX450 (یا GTX 1050) داشته و البته در اکثر سناریوها پیروز از زمین خارج میشود. این یک نتیجه فوق العاده برای اینتل خواهد بود که اولین تجربه تولید گرافیک مجزا خود را با فناوریهایی مانند Deep Link ارائه کرده است.
این افشاگری توسط momomo_us در توییتر منتشر شده، در واقع او لینکی به یک ویدیو در bilibili را به اشتراک گذاشته که مربوط به یک بررسی کوتاه از نوت بوکی مجهز به گرافیک Iris Xe Max میباشد.
بنچمارکهای مربوطه و اسکرین شات GPU Z در پایین قابل مشاهده هستند. در این جا گرافیک Xe Max به راحتی مدل GeForce MX450 را در Time Spy با امتیاز 1826 در مقابل امتیاز تقریبی 1680 شکست میدهد اما در Fire Strike مقداری عقبتر از MX450 قرار میگیرد. هر دو این امتیازها مشخصا با خطاهایی همراه هستند و میزان آنها بسته به راهکار خنک سازی و توان حرارتی در نظر گرفته شده تغییر خواهند کرد. گرافیک Xe Max به وضوح رقیب MX450 است و البته ارزش بسیاری بالایی را از خود نشان میدهد زیرا در امور مربوط به هوش مصنوعی حتی RTX 2080 را نیز مغلوب میکند.
گرافیک Iris Xe MAX در بنچمارک Time Spy
جالب اینجاست که GPU Z قادر نبوده تا مدل ارائه شده را شناسایی نماید. البته این موضوع چندان غافلگیر کننده نیست زیرا با محصولی جدید طرف هستیم. بسته به آن که اینتل چگونه این گرافیک را قیمت گذاری کند میتوانیم شاهد حضور قدرتمند این کمپانی در بازار گرافیکهای مجزا موبایل باشیم.
گرافیک مجزاء Intel Iris Xe Max از همان 96 واحد اجرایی گرافیک مجتمع بهره میبرد اما توان حرارتی بالاتری را در اختیار گرفته تا در فرکانس 1.65 گیگاهرتز فعالیت کند و همچنین 4 گیگابایت حافظه اختصاصی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. این مدل از نرخ سایه زنی متغیر و Intel DLBoost به همراه استاندارد PCI Express 4.0 پشتیبانی میکند. معماری استفاده شده نیز همان Xe LP میباشد.
گرافیک مجتمع Iris Xe و مجزا Xe MAX روی کاغذ یکسان هستند و عجیب نیست که اینتل به دنبال پلتفرمی باشد تا اجازه دهد تمام منابع با یکدیگر برای شکست رقیب فعالیت کنند. Intel Deep Link نام فناوری نوین اینتل خواهد بود که نه تنها اجازه میدهد دو گرافیک حاضر در کنار هم به فعالیت بپردازند بلکه پردازنده مرکزی را نیز وارد ماجرا میکند.
بنچمارکهای گیمینگ و هوش مصنوعی گرافیک Intel Iris Xe Max
نوت بوک مجهز به Intel Iris Xe MAX در 8 از 10 سناریو مدل Nvidia GeForce MX 350 را شکست میدهد. این موضوع نیست اتفاق خوبیست که اینتل بنچمارکهای مخصوصی را انتخاب نکرده و حتی مثالهای را نیز به نمایش گذاشته که MX 350 میتواند Iris Xe Max را شکست دهد (به مانند Borderlands 3 و Gears Tactics). با این حال گرافیک Iris Xe Max عملکرد بهتری در گیمینگ داشته و در برخی بازیهای سنگین AAA به مانند Metro Exodus کاملا MX350 را شکست میدهد.
در بارهای کاری مربوط به هوش مصنوعی ما شاهد سناریوی بسیار جالبی هستیم. از آنجایی که Iris Xe Max از DL Boost و همچنین Deep Link بهره میبرد، نوت بوک مجهز به Xe Max بسیار بالاتر از کلاس خود عمل کرده و حتی گرافیک پرچمدار موبایل GeForce RTX 2080 را نیز شکست میدهد. در رمزنگاری، بنچمارکهای اینتل نشان میدهند که راهکار بر پایه Deep Link تا 78 درصد سریعتر از RTX 2080 خواهد بود.
تکنولوژی Deep Link میتواند رویاهای کاربران را به واقعیت تبدیل کند. بهینه سازی کامل منابع موجود بدون تقریبا هیچ هدر رفتی باعث خواهد شد شاهد قدرت بسیار بیشتری باشیم. بهترین قسمت ماجرا اینجاست که شاید Deep Link را در برخی بازیها نیز مشاهده کنیم.
به اشتراک گذاری پویای توان نیز به تیم آبی اجازه میدهد تا عملکرد را در بخشهای مربوط به توان حرارتی به خوبی بهینه کند (به مانند AMD). گرافیک Intel Iris Xe Max در حال حاضر درون لپ تاپهای Acer Swift 3x و Asus VivoBook Flip TP470 و Dell Inspiron 15 7000 2 in 1 استفاده شده. این دستگاهها اولین مدلهایی هستند که از پردازنده موبایل نسل یازدهم، گرافیک Iris Xe Max و فناوری Deep Link بهره میبرند.
بیشتر بخوانید: گرافیک Intel Iris Xe MAX معرفی شد – اولین تجربه گرافیک مجزاء اینتل
finish رقبا.تازه این شروع کاره اینتل بزرگه.سال دیگه فک رقبارو با خاک یکسان می کنه