جزئیات جالب توجهی از جدیدترین سیستم روی چیپ سامسونگ منتشر شده که نشان میدهد گرافیک Xclipse 920 اگزینوس 2200 بر پایه چیپ Van Gogh Lite طراحی شده است.
- تست های گرافیکی اگزینوس 2200 در مقابل رقبا – همکاری با AMD هم فایده نداشت!
- کالبد شکافی گلکسی S22 اولترا توسط JerryRigEverything
- سامسونگ گلکسی A53 5G با پردازنده جدید اگزینوس 1280 معرفی شد
با توجه به دادههای جمع آوری شده توسط Gamma0burst، گرافیک مجتمع Exynos 2200 ممکن است یک نسخه از APU اخیر تیم سرخ یعنی Van Gogh باشد که در کنسول دستی Steam Deck والو حضور دارد.
زیر سیستم گرافیکی اگزینوس 2200 نامهای مختلفی دارد، Voyager و Mariner و گرافیک RDNA 2 یا به شکل رسمی Xclipse 920 اما این تنها نامهای این بخش نیستند. دادههای مربوط به کرنل تایید میکنند که این چیپ نام MGFX0 (M0) را نیز یدک میکشد در حالی که شاید جانشین آن MGFX1 یا M1 خوانده شود (احتمالا گرافیک آینده Xclipse 930). مهمتر از آن اما دادههای چیپ با فریم ویر Van Gogh Lite ارتباط دارند. همانطور که گفتیم Van Gogh اسم رمز APU حاضر در Steam Deck است.
گرافیک Xclipse 920 اگزینوس 2200 بر پایه چیپ Van Gogh Lite
در حال حاضر مشخص نیست Van Gogh به عنوان یک پردازنده کامل x86 عرضه شده در حالی که Van Gogh Lite یک سیستم روی چیپ موبایلی بر پایه معماری ARM است. البته ممکن است دادهها تنها بدین معنا باشند که زیر سیستم گرافیکی تنها بخش به اشتراک گذاشته شده میان این چیپهاست.
یک کُد دوباره استفاده شده برای Van Gogh Lite نشان میدهد که Xclipse 920 یک نسخه تقلیل یافته از گرافیک Van Gogh است که بجای 512 پردازنده جریانی از 384 پردازنده جریانی با کلاک پایینتر برای دستگاههای موبایلی بهره میبرد.
همچنین اشاره شده که Xclipse 930 شاید تعداد بیشتری WGP یا Work Group Processors (احتمالا 4 عدد) را در اختیار داشته باشد. Xclipse 920 فعلی از 3 عدد WGP برخوردار است.
با توجه به عملکرد خوب گرافیک حاضر در Van Gogh کنسول دستی Steam Deck و در مقابل عملکرد نه چندان عالی گرافیک Xclipse 920 فارغ از فرکانس و تعداد هسته کمتر این سوال پیش میآید که چرا این اختلاف وجود دارد. البته که حدس و گمانهای مختلفی مطرح خواهد شد، مانند فناوری 4 نانومتری سامسونگ به اندازه فناوری 4 نانومتری TSMC خوب نیست و یا این که معماری RDNA 2 نمیتواند به اندازه لازم در اسمارت فونها قوی عمل کند اما فعلا دلیل قطعی این موضوع را نمیدانیم.
دیدگاهتان را بنویسید