طبق معمول، سامانه معتبر «اسپیدتست» (Speedtest) گزارش ماهانه وضعیت اینترنت جهان را منتشر کرد و این گزارش نشان میدهد که جایگاه اینترنت موبایل ایران در ماه نوامبر بدون تغییر بوده است. برای مطالعه ادامه گزارش اسپیدست پیرامون وضعیت اینترنت همراه ما باشید.
سامانه Speetest گزارش کامل وضعیت اینترنت جهان در ماه نوامبر سال 2023 را منتشر کرد. گزارش ماه نوامبر (November) نشان میدهد که میانگین سرعت اینترنت موبایل جهان معادل 48.61 مگابیت بر ثانیه و سرعت بارگذاری 11.07 مگابیت بر ثانیه با تاخیر 27 میلیثانیهای بوده است. از سوی دیگر، میانگین سرعت اینترنت ثابت جهان معادل 90.21 مگابیت بر ثانیه و سرعت بارگذاری 41.18 مگابیت برثانیه بوده است.
ارقام فوق گواه بر این است که سرعت اینترنت ثابت و جهان به طور کلی رشد نسبتاً قابلتوجهی را طی کرده است. میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت جهان در اکتبر (ماه گذشته میلادی) به ترتیب 48.47 و 87.79 مگابیت برثانیه بوده است. ما همچنین در تصویر پایین مشاهده میکنیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه نوامبر بوده است که تفاوتی با عدد تاخیر ماه گذشته ندارد.
پیشتازی بدون توقف امارات و قطر در اینترنت موبایل؛ صعود هشت پلهای موناکو در اینترنت ثابت
در بخش بالای جدول پرسرعتترین اینترنتهای موبایل، جایگاه 4 کشور نیز تغییر نیافته است. کشور امارات متحده عربی با میانگین سرعت 324.92 مگابیت برثانیه در جایگاه نخست قرار دارد. پس از آن به ترتیب قطر (243.95 مگابیت برثانیه)، کویت (189.11 مگابیت برثانیه) و چین (161.56 مگابیت برثانیه) در رتبههای دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
کشورهای نروژ، دانمارک، ماکائو، کره جنوبی، ایسلند، هلند و بحرین در جایگاههای بعدی فهرست پرسرعتترین اینترنتهای جهان در ماه نوامبر قرار گرفتند. یکی از نکات قابلتوجه گزارش مذکور، افزایش 4 رتبهای کشور بحرین و صعود به جایگاه یازدهم است؛ از سوی دیگر، کشور بلژیک با سقوط 10 رتبهای به جایگاه 19 جدول اسپیدتست منتقل شده است.
در بخش اینترنت ثابت، گزارش نوامبر 2023 سامانه اسپیدتست نشان میدهد جایگاه 3 کشور نخست لیست به ماه قبل تغییری نکرده است. در رتبه نخست سنگاپور با میانگین سرعت 263.51 مگابیت برثانیه قرار دارد. در ردههای دوم و سوم نیز مانند اکتبر به ترتیب هنگکنگ (259.02 مگابیت برثانیه) و شیلی (249.82 مگابیت برثانیه) قرار دارند. در رتبههای چهارم و پنجم به ترتیب چین (248.92 مگابیت برثانیه) و موناکو (247.37 مگابیت برثانیه) قرار گرفتهاند. جایگاه چین در این لیست یک پله و موناکو هشت پله صعود کرده است.
گزارش نوامبر اسپیدتست از وضعیت اینترنت ایران؛ ثابت بودن را به نشانه «پیشرفت» قلمداد کنیم؟
گزارش اسپیدتست حاکی از این است میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران در ماه نوامبر معادل 31.82 (برابر با 3.97 مگابایت بر ثانیه) و میانگین سرعت اینترنت ثابت 12.76 (1.95 مگابایت بر ثانیه) مگابیت برثانیه بوده است. در این ماه هرچند جایگاه ایران در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت موبایل نسبت به ماه قبل تغییری نکرده و همچنان رتبه 75 (از 145 کشور) است؛ اما در رتبهبندی میانگین سرعت اینترنت ثابت، ایران یک پله سقوط کرده و در جایگاه 154 (از 181 کشور) قرار دارد.
در مقایسه با وضعیت اینترنت کشور در ماه اکتبر، میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران 31.66 مگابیت برثانیه (معادل 3.95 مگابایت بر ثانیه) و جایگاه آن در رده بندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل رتبه 75 بود. علاوهبراین، میانگین سرعت اینترنت ثابت کشور 13.03 مگابیت برثانیه (1.62 مگابایت بر ثانیه) و جایگاه آن در رتبهبندی Speedtest با یک پله سقوط رتبه 153 بود.
اکثر کاربران ایرانی با مراجعه به گزارش اسپیدتست، ثابتماندن جایگاه ایران در اینترنت موبایل را یک پیشرفت قلمداد میکنند. به نظر میرسد وعده و وعیدهای وزیران دولت سیزدهم برای بهبود کیفیت اینترنت کشور ادامه دارند. هفته گذشته، «عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد سرعت اینترنت ایران در حال رسیدن به گیگابایت بر ثانیه است. او مدعی شد تمامی مسائل اقتصادی و اجتماعی به سرعت اینترنت پیوند خورده است و مردم ایران تا سه یا چهار ماه آینده طعم شیرین استفاده از این فناوری را خواهند کشید.
از سوی دیگر، سایت IT Analyze گزارشی منتشر کرده است که در آن به وضعیت بحرانی اینترنت ایران میپردازد. این سایت بیان میکند مدل رشد و توسعه زیرساختهای اینترنت در ایران به واسطه سیاستهای بیش از یک دهه قبل دولتها و وزارت ارتباطات که به طور عمده نیز دلایل سیاسی داشت، در حال حاضر این کشور را در فهرست کشورهای معدود دنیا قرار داده که میزان مشترکان اینترنت سیار در آن اختلاف فراوانی با کاربران اینترنت ثابت دارد.
این سایت تحلیلی ادعا میکند نتیجه تمامی کشمکشهای سیاسی منجر شده شرکت مخابرات ایران به عنوان قدیمیترین و برجستهترین اپراتور ثابت کشور، امروز با زیان ماهانه 400 میلیارد تومانی روبرو شود و برای برطرفسازی بحرانهای مالی خود و در راهکاری موقت در حال فروش اموال و ساختمانها به منظور پرداخت مطالبات پیمانکاران و کارمندان خود باشد. لطفاً نظرات خود را درباره وضعیت اینترنت ایران در ماه نوامبر را با ما به اشتراک بگذارید.
به امید خدا مسئولین یه همت دیگه بخرج بدن ۲۷ پله دیگه سقوط کنیم اول میشیم البته از آخر
هر چند همین سرعت هم احتمالا ساختگی و با تست های فیک پشت سر هم تو بعضی جاها و ارگان های که فیبر دارن آمارسازی شده چون اینترنت عمومی مردم adsl هست که اونم بین در بهترین حالت اگر خیلی به مرکز مخابراتی نزدیک باشی و سیم کشی عالی باشه ۱۶ مگ میده وگرنه سرعت معمولی بنظر بین ۶ تا ۱۲ هست چطور میانگین ۱۲.۸ شده؟ جل الخالق