سامانه جامع «اسپیدتست» (Speedtest)، گزارش کامل وضعیت سرعت اینترنت ایران و جهان را در ماه می (May) منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد جایگاه ایران در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت موبایل 3 پله و اینترنت ثابت 2 پله صعود کرده است.
در ابتدای این مقاله، ما ابتدا به بررسی میانگین سرعت جهانی اینترنت ثابت و موبایل در ماه می امسال میپردازیم. «اسپیدست» گزارش میدهد که در پنجمین ماه میلادی، میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل معادل 52.48 و میانگین سرعت جهانی اینترنت ثابت برابر با 93.67 مگابیت برثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه متوجه شدیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه می بوده است که تفاوتی با عدد تاخیر ماه آوریل ندارد.
قدرتنمایی خاورمیانه در اینترنت موبایل و ثبات سنگاپور در اینترنت ثابت
در فهرست کشورهایی با بالاترین میانگین سرعت اینترنت موبایل در ماه می سال جاری، جایگاه سه کشور نخست به ترتیب به قطر (329.37 مگابیت برثانیه)، امارات متحده عربی (309.77 مگابیت برثانیه) و کویت (233.78 مگابیت برثانیه) اختصاص دارد. گفتنی است رتبههای چهارم الی نهم جدول پرسرعتترین اینترنت موبایل به کشورهای دانمارک، نروژ، کره جنوبی، ایسلند، چین و هلند اختصاص مییابد. جایگاه هر یک از این کشورها در رتبهبندی نسبت به ماه قبل یک پله صعود کرده است.
در رتبهبندی کشورها در بخش اینترنت ثابت، ما شاهد تغییر آنچنان قابلتوجهی نسبت به ماه آوریل نبودیم. بر اساس دادههای «اسپیدتست»، سنگاپور با رتبه اول با میانگین سرعت 289.98 مگابیت برثانیه، هنگکنگ با رتبه دوم با میانگین سرعت 282.48 مگابیت برثانیه و شیلی با جایگاه سوم با میانگین سرعت 274.46 مگابیت برثانیه قرار دارند. به همین ترتیب در رتبههای چهارم تا هشتم، کشورهای امارات متحده عربی، ایسلند، آمریکا، فرانسه و تایلند نیز قرار دارند.
کشور «کوبا» بدون تغییر جایگاه، همچنان کندترین اینترنت ثابت و موبایل را به شهروندان خود ارائه میکند. میانگین سرعت اینترنت این کشور در بخش اینترنت ثابت معادل 2.69 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آن در بخش اینترنت موبایل برابر با 3.77 مگابیت بر ثانیه بوده است.
صعود غیرمنتظره سرعت اینترنت ثابت و موبایل ایران
سامانه «اسپیدتست» نشان میدهد میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران در در ماه گذشته معادل 37.36 مگابیت برثانیه (4.67 مگابایت) است. با تکیه بر این آمار، رتبه ایران با 3 پله صعود در جایگاه 73 (از 145 کشور) فهرست کشورهای ارائهدهنده اینترنت موبایل قرار گرفته است. از طرف دیگر، میانگین سرعت اینترنت ثابت کشور هم 15.28 مگابیت برثانیه (1.91 مگابایت بر ثانیه) و جایگاه آن نسبت به ماه قبل با 2 پله صعود 154 (از 176 کشور) بوده است.
این در حالی است سرعت اینترنت ثابت در ماه آوریل در ایران معادل 14.23 مگابیت بر ثانیه (1.77 مگابایت بر ثانیه) بود و سرعت اینترنت موبایل به 35.66 مگابیت بر ثانیه (4.4 مگابایت بر ثانیه) کاهش یافته بود.
بررسی وضعیت اینترنت ایران در ماهی که گذشت؛ در بحبوحه انتخابات!
در روزهای انتخابات ریاستجمهوری 1403، نامزدها وعدههای مختلفی پیرامون بهبود وضعیت اینترنت کشور ارائه کردند. «امیرحسین قاضیزاده»، نامزد ریاستجمهوری درباره راهکارش برای سرعت اینترنت وعده داد ایران به تولید اینترنت بپردازد. او تصریح کرد در دنیای امروزی، اینترنت تبدیل به کالای اساسی شده و نیازی در جهان نیست که متصل به آن نباشد.
او معتقد است ایران باید وارد سرمایهگذاری در بازار اینترنت شود. این کشور میتواند با تولید پهنای باند، به یکی مراکز حکمرانی در این حوزه تبدیل شود. «قاضیزاده هاشمی» شرح داد که ایران با آغاز همکاری با کشوری چون روسیه، میتواند وارد باشگاه تولید اینترنت بیسیم گردد.
در اوایل خرداد، معاون نظارت بر خدمات پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری گفت: «در صورتی که اپراتوری قادر نباشد سرعت اینترنت را تا پایان خرداد ماه تا 30 درصد افزایش دهد، با برخورد رگولاتوری قاطعانه روبهرو خواهد شد». «»حمیدرضا اعرابی در خصوص افزایش سرعت اینترنت اپراتورهای ارتباطی توضیح داد: «اپراتورهای دارای پروانه بر اساس الحاقیههای صادره ملزم به افزایش 30 درصد سرعت اینترنت تا پایان خرداد امسال نسبت به انتهای آذر ماه سال گذشته هستند که در آن زمان موضوع افزایش تعرفه مطرح شد».
نظر شما درباره ادعای «قاضیزاده هاشمی» درباره تولید اینترنت برای افزایش سرعت آن چیست؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
اختلال زیاده… سرعت داغون
گزارشش مشکوکه