کمپانی سامسونگ الکترونیک که این روزها درگیر حواشی مربوط به مشکلات انفجار در گوشی های گلکسی 7 است. با این حال این شرکت به تازگی گزارش کسب و کار خود در قالب سود مالی ( KRX: 005930 ) را منتشر ساخته است که حاوی نکات جالب توجهی است.
به طور معمول نقص فنی در یک محصول (آن هم یک پرچمدار) می تواند کمپانی تولید کننده را در شرایط وخیم مالی قرار دهد. اما سامسونگ الکترونیک به لطف استفاده از رهنمودهای چند شرکت معتبر مالی و اقتصادی موفق به اخذ تصمیماتی صحیح در این زمینه شده است که منجر به دفع ضرر مالی این حاشیه شده است. این گزارش مربوط به سه ماهه سوم سال 2016 می گردد و نشان می دهد که سامسونگ در افزایش سود مالی خود قدم های بزرگی را برداشته است. پس از پایان یک دوره 3 ماهه، کمپانی های مطرح جهان به انتشار کارنامه مالی خود می پردازند. سامسونگ پس از فراخوانی نزدیک به 2.5 میلیون دستگاه گوشی موبایل گلکسی 7، مبلغی در حدود 1.8 میلیارد دلار ضرر مالی را پذیرا شده است. با این وجود سامسونگ از بازار های جهانی بی نصیب نمانده و نامش در زمره برندهای سود ده در این 3 ماهه به ثبت رسیده است.
یکی از دلایل مهم این افزایش سود، عدم اتکای این شرکت به یک و یا حتی چند محصول است. سامسونگ در ده ها زمینه مختلف به طور مستقیم دخالت دارد که از جمله آنها می توان به تولید گوشی های موبایل، تبلت، تلویزیون، لوازم خانگی، فناوری و گجت، سیستم های صوتی، لپ تاپ و… اشاره کرد. بخش دیگر درآمد سامسونگ در زمینه تامین قطعات OEM مانند پنل های نمایشگر و تراشه های الکترونیکی است. همچنین در زمینه های سخت افزاری مانند درایوهای سالید و ذخیره سازی نیز سامسونگ از جمله برترین های جهان به شمار می رود که حتی بسیاری از شرکت های معتبر از تراشه های NAND این کمپانی در محصولات خود استفاده می کنند. مشکلات گلکسی نوت 7 در اوایل ماه سپتامبر سال جاری آغاز شد و سامسونگ از همان زمان اقدام به جمع آوری آنها و جایگزین کردن محصولات بدون ایراد کرده است. سامسونگ الکترونیک در این 3 ماهه موفق به کسب 7 میلیارد دلار سود مستقیم شده است. این رقم چیزی در حدود 3.6 میلیارد دلار بیش از مدت زمان مشابه در سال گذشته بوده است. بخش تولید نمایشگر و نیمه هادی (تراشه) های سامسونگ بخش اعظم این سود دهی را بر عهده داشته اند. بیش از نیمی از این رقم در این حوزه ها به دست آمده است. در صورت رفع ایراد گوشی های گلکسی 7 سامسونگ می تواند مجددا به بازار پر سود گوشی های موبایل خصوصا در مدل های پرچمدار بازگردد. جدول زیر رفتار مالی این شرکت را بر اساس واحد پول کره جنوبی نشان می دهد.
بی تاثیر نبوده ولی خب چون سامسونگ حوزه های زیادی رو برای کسب سود داره خب تاثیر چشمگیر نبوده
احتمالش هست که اعضایرده بالا مثل هیات مدیره و مسئولین آمار و مالی دست به یکی کرده باشن و دروغ گفته باشن تا سهام افت نکنه بعد برا سه ماهه بعدی جبران کنن
به احتما زياد داشته ولي به روي خودشون نميارن
لامصب توپ تکون نمیدتش:smiley6
حالا ما فك كرديم ورشكسته ميشه ……
نمیشه گفت نداشته من چندین نفرو دیدم که از خریدش منصرف شدن والبته که ضرر زیادی هم نداشته چون یکی از بهترین گوشی های حال حاضره