تحلیلگران پیشبینی کرده بودند که سامسونگ در سه ماهه دوم سال 2019 (تا پایان ماه ژوئن) شاهد کاهش 60 درصدی در سود عملیاتی خود خواهد بود. زنجیره تحریمهایی که آمریکا علیه هوآوی وضع کرد، باعث شد تا سامسونگ در طول این دوره سه ماهه تعداد کمتری تراشه به فروش برساند. بخش نیمههادی سامسونگ که مسئولیت تولید تراشههای این شرکت را برعهده دارد دو سوم از فروش آنها را تشکیل میدهد. انتظار نمیرفت که میزان فروش بهتر (رشد 12 درصدی) گوشیهای سری گلکسی اس10 در مقایسه با فروش سال گذشته گلکسی اس9 بتواند کمکی به این ماجرا کند.
حالا گزارش مالی سه ماهه دوم سال 2019 سامسونگ بهطور رسمی منتشر شده است. طبق گزارش بلومبرگ نتایج کمی بهتر از آن چیزی است که انتظار میرفت. برای این دوره شاهد کاهش 56 درصدی در درآمد عملیاتی بودیم که در نتیجه آن درآمد سامسونگ را 5.6 میلیارد دلار رسانده است. یکی از دلایلی که باعث بهبود نسبی این وضعیت شد، توافقی بود که اپل و سامسونگ در بخش پنلهای OLED به آن رسیدند. میزان فروش کلی این شرکت نیز 47.9 میلیارد دلار بوده که آن هم بالاتر از تخمین تحلیلگران است.
جدال کره جنوبی و ژاپن به ضرر سامسونگ تمام میشود
میزان فروش پنلهای OLED سامسونگ به اپل برای دستگاههای آیفون XS و XS Max پایینتر از حد انتظار بوده و دلیل آن هم فروش ضعیف گوشیها عنوان شده است. با این حال، سامسونگ میتواند در تجارت جدیدی بر روی نمایشگرهای AMOLED برای سازندگان چینی گوشی هوشمند ایفای نقش کند. اما این کمپانی ممکن است بهدلیل محدودیتهایی که ژاپن برای صادرات یک سری مواد به کره اعمال کرده، در آیندهای نزدیک با مشکلاتی در زمینه نمایشگرها و چیپهای حافظه روبهرو شود. این مواد که از شرکتهای ژاپنی به کره جنوبی ارسال میشوند، برای تولید نمایشگرها و چیپهای گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند. اما حالا صادرات آنها منوط به کسب اجازه از دولت شده و ممکن است پاسخ به هر درخواست به مدت 90 روز به طول بیانجامد. از آنجاییکه چیزی در حدود 70 تا 90 درصد تولید جهانی این مواد به دست ژاپن صورت میگیرد، سامسونگ ممکن است در آیندهای نزدیک تولید نمایشگر و چیپهای خود به مشکلی جدی بربخورد.
سامسونگ نه تنها با فروش خوبی در گوشیهای سری گلکسی اس10 روبهرو بوده است، بلکه در بخش میانردههای خود نیز با گوشیهای سری گلکسی A عملکرد خوبی از خود نشان داده است. تنها 70 روز پس از شروع فروش اولین مدلهای این سری، سامسونگ توانست 5 میلیون دستگاه بهفروش برساند و درآمد 1 میلیارد دلاری کسب کند.
26 اپریل زمان تعیین شده برای به بازار آمدن اولین گوشی با نمایشگر تاشوی سامسونگ، یعنی گلکسی فولد بود. اما 4 روز پیش از آن سامسونگ به دلیل مشکلات نمایشگری که توسط کارشناسان دنیای تکنولوژی کشف شد، عرضه آن را به تعویق انداخت. حالا گزارش شده است که سامسونگ طراحی مجدد این دستگاه را به پایان رسانده اما هنوز تاریخ دقیقی برای انتشار آن مشخص نکرده است. در شرایطی که تصور میشد هیچ چیز نمیتواند وضعیت را برای گلکسی فولد بدتر از این کند، حالا گفته شده که مواد لازم برای ساخت لایه محافظ نمایشگر این گوشی (همان لایهای که توسط مارکس براونلی جدا شد) شامل همان مواد وارداتی از ژاپن میشود که حالا ارسال آنها محدود شده است.
دیدگاهتان را بنویسید