سامانه جامع «اسپیدتست» (Speetest) از گزارش ماه نوامبر پیرامون وضعیت اینترنت سراسر جهان پرده برداشت. بر اساس این گزارش، ایران با روند صعودی در جایگاههای اینترنت موبایل و ثابت در ماه گذشته روبهرو شده است. برای مطالعه جزئیات کامل گزارش نوامبر «اسپیدتست» همراه رسانه «سختافزارمگ» باشید.
ساعاتی پیش، گزارش ماه نوامبر سامانه Speedtest به اشتراک گذاشته شد. طبق گزارش ماه نوامبر (November)، میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل معادل 61.52 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت اینترنت ثابت معادل 95.10 مگابیت بر ثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه بررسی کردیم که تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه نوامبر بوده است که تفاوتی با عدد تأخیر ماه اکتبر (October) ندارد.
در امر مقایسه نتایج گزارش ماه نوامبر با گزارش ماه اکتبر «اسپیدتست»، ما قاعدتاً میبینیم که سرعت در هر دو بخش به طرز قابلتوجهی افزایشیافته است. بهعبارتدیگر، بخش سرعت اینترنت موبایل در ماه نوامبر، رشد 2.5 درصدی را نسبت به ماه اکتبر (59.15 مگابیت بر ثانیه) تجربه کرده است و بخش اینترنت ثابت هم رشد نسبی (94.52 به 95.10 مگابیت بر ثانیه) نسبت به اولین ماه فصل پاییز نیز داشته است.
رونمایی از رقیب جدید سنگاپور در بخش اینترنت ثابت؛ صعود پنج پلهای چین!
در ردهبندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل در ماه نوامبر، جایگاه اول همچنان به کشور امارات متحده عربی با میانگین سرعت 441.89 مگابیت بر ثانیه اختصاص دارد. در ادامه، ردههای دوم تا هشتم به ترتیب کشورهای قطر (358.27 مگابیت بر ثانیه)، کویت (263.59 مگابیت بر ثانیه)، بلغارستان (172.49 مگابیت بر ثانیه)، دانمارک (162.22 مگابیت بر ثانیه)، کره جنوبی (148.34 مگابیت بر ثانیه)، هلند (146.56 مگابیت بر ثانیه) و نروژ (145.74 مگابیت بر ثانیه) قرار دارند. از تغییرات برجسته این بخش، صعود پنج پلهای کشور چین به جایگاه نهم فهرست پرسرعتترین اینترنت موبایل و سقوط دانمارک از جایگاه چهارم به جایگاه پنجم است.
در بخش اینترنت ثابت، سنگاپور همچنان در جایگاه نخست پادشاهی میکند و برای سومین مرتبه، این جایگاه ارزشمند را با ثبت میانگین سرعت 324.46 مگابیت بر ثانیه حفظ کرده است. اما سنگاپور اکنون یک رقیب جدی جدید دارد؛ کشور هنگکنگ در ماه نوامبر توانست رده دوم را از امارات متحده عربی بگیرد و با میانگین سرعت 302.04 مگابیت بر ثانیه، پشت سر سنگاپور بایستد. ردههای سوم تا پنجم به ترتیب به کشورهای امارات (300.65 مگابیت بر ثانیه)، شیلی (280.02 مگابیت بر ثانیه) و فرانسه (267.25 مگابیت بر ثانیه) اختصاص دارند.
در بخش بدترینها، کشور «کوبا» با ثبت کمترین میانگین سرعت (معادل با 2.93 مگابیت بر ثانیه)، به فعالیت خود در بخش اینترنت ثابت ادامه میدهد؛ این در حالی است که «میانمار» با ثبت میانگین سرعت 5.09 مگابیت بر ثانیه، به ضعیفترین اینترنت موبایل جهان تبدیل شده است. نکته حائز اهمیت این است که «افغانستان» دیگر در پایینترین رتبه قرار ندارد!
وضعیت اینترنت ایران در گزارش نوامبر اسپیدتست؛ حال نت ما خوب شد؟!
بر اساس گزارش «اسپیدتست» در ماه نوامبر 2024، ایران در دو بخش اینترنت ثابت و اینترنت موبایل، دو مسیر کاملاً مثبتی را سپری کرده است. ابتدا در بخش اینترنت ثابت اعلام کنیم که کشور ما با صعود سه پلهای در جدول همراه بوده است. بهعبارتدیگر، سرعت اینترنت ثابت در ایران از 15.66 مگابیت برثانیه به 16.03 مگابیت بر ثانیه (معادل 2.003 مگابایت بر ثانیه) افزایش یافته است. با احتساب این توضیحات، ایران اکنون در جایگاه 137 (از میان 155 کشور) قرار دارد.
از طرف دیگر، کشورمان یک پله صعود را در بخش اینترنت موبایل تجربه کرده است و از میانگین 37.88 مگابیت برثانیه به 38.88 مگابیت بر ثانیه (معادل 4.86 مگابایت بر ثانیه) رسیده است. کشور ما در گزارش ماه نوامبر، در جایگاه 72 (از 111 کشور) قرار گرفته است.
داستان اینترنت ایران در روزهای پایانی آذر ماه؛ از حمله سایبری تا آغاز استفاده از فناوریهای پیشرفته امنیتی!
شرکت ارتباطات زیرساخت در طی چند روز گذشته، یک پلتفرم آنلاین جدید معرفی کرد که امکان مشاهده لحظهای آمار حملات سایبری نوع DDoS را برای کاربران عادی فراهم میکند. این پلتفرم بهمنظور شفافسازی و تقویت امنیت شبکه راهاندازی شده و دادههای کاملی پیرامون میزان و منبع این حملات ارائه میدهد.
«بهزاد اکبری»، مدیرعامل شرکت زیرساخت اعلام کرد که چند ماهی است شبکههای داخل کشور با حجم گستردهای از حملات DDoS مواجه شده است. این حملات از خارج از کشور نشئتگرفته و تأثیرات قابلتوجهی بر کیفیت سرویس کاربران داشته است. گفتنی است این حملات سایبری به ایران از کشورهایی مانند روسیه، هند، اوکراین، برزیل، کلمبیا و آمریکا گزارش شده است.
«اکبری» با اشاره پلتفرم مذکور بیان کرد این سامانه میتواند گام مثبتی در راستای بهبود امنیت دیجیتال و افزایش آگاهی عمومی در برابر تهدیدات سایبری باشد. وبسایت جمعآوری داده «کلودفلر» (Cloudflare) به وضعیت اینترنت ایران در سال 2024 پرداخته و در گزارش خود بدین نتیجه رسیده که زیرساختهای شبکه کشور برای ارائه یک اینترنت باکیفیت و پرسرعت نیاز ارتقای قابل توجهی دارد.
این گزارش مدعی است که تنها یک مورد اختلال عمده اینترنت در ایران در سال جاری ثبت شده است. این اختلالها میتوانند ناشی از عوامل مختلفی اعم از بلایای طبیعی، قطع کابلهای فیبر نوری یا محدودیتهای اعمال شده از سوی دولت باشند.
در حالی «کلودفلر» از یکبار اختلال در شبکه اینترنت ایران در سال 2024 خبر میدهد که تنها با آغاز کار دولت چهاردهم اتفاق افتاده است. اما وزارت ارتباطات دولت پزشکیان تقریباً از اواخر شهریور تاکنون، 5 مورد خاموشی اینترنت به دلیل قطعی مسیر فیبر نوری ایران در خارج از کشور اعلام کرده است. کارشناسان فنی اعلام میکنند که «کلودفلر» تنها مواردی را پیرامون قطعی و اختلال اینترنت گزارش میکند که از طریق زیرساختهای خود امکان مشاهده آن را داشته باشد.
ولی خب من ساعت 5 صبح از اینترنت همراه 352 مگابیت معادل 45 مگابایت هم سرعت گرفتم
البته شبکه تو اون ساعت خلوته.