در گشت و گذاری که در نمایشگاه کامپیوتکس داشتیم و به غرفه های مختلف سر زدیم، در میان غرفه های مختلف سازنده مادربرد، کمپانی ECS سعی داشت تا با تمام تلاش خود مادربرد های نسل جدید ساخت خودش را به نمایش بگذارد و قابلیت های آن را به خوبی نمایش دهد. ما هم تصمیم گرفتیم نگاهی به مادربرد های نسل جدید این کمپانی داشته باشیم و ببینیم تفاوت آن ها با گذشته چیست و قرار است چه موارد جدیدی به کاربران ارائه دهند.
کمپانی ECS در مورد گروه بندی مادربردهایش شاید تفاوت هایی با دیگر رقبایش داشته باشد. در گفتگویی که با Allyson Wang از مدیران بخش مادربرد کمپانی الایت گروپ داشتیم، او مادربرد های مخصوص بازی این کمپانی و به خصوص مدل Z97-Machine را در میان تولیدات این کمپانی یک محصول رده بالا دانسته، اما در مقایسه با محصولات گیمینگ دیگر رقبا، یک مدل رده میانی به شمار می آید. در مدل Z97-Machine که قدرتمند ترین مادربرد گیمینگ Z97 الایت گروپ به شمار می آید، به عنوان یک مادربرد رده میانی دارای طراحی خوب، قابل قبول و مرتبی است، اما در عین حال از آنجا که الایت گروپ همواره فاکتور قیمت را لحاظ می کند، با برخی موارد دیگر برای کاهش دادن قیمت نیز روبرو هستیم. این مادربرد از انواع حافظه های سریع و پردازنده های جدید اینتل پشتیبانی میکند و دو رابط PCI-Ex16 در اختیار دارد، اما این دو رابط تنها از حالت CrossfireX پشتیبانی می کنند (برای کاهش قیمت). الایت گروپ قرار است مدل دیگری از این سری مادربرد با قابلیت پشتیبانی از SLI را نیز به بازار عرضه نماید. این مادربرد از رابط سریع M.2 پشتیبانی میکند، اما به همان دلیلی که پیشتر اشاره کردیم (یعنی همان کاهش قیمت) در اینجا اثری از پورت SATA Express نیست.
در بخش صدا الایت گروپ اینبار توجه ویژه ای داشته است. فناوری های صوتی کمپانی کریتیو این بار به این مادربرد نیز راه پیدا کرده اند و حالا می توان انتظار کیفیت بالاتری در زمینه خروجی صدا را داشت. الایت گروپ برای بخش صدا برای اولین بار از آپلی فایر ESS SABRE Premier استفاده کرده است که جزو با کیفیت ترین مبدل های DAC برای هدفون ها به شمار می آید. به کار گیری این مبدل باعث شده تا میزان نویز و تداخل صدا به کمترین میزان ممکن رسیده و تجربه ای بهتر و ایده آل تر از خروجی صدا برای گیمر ها فراهم آورد. یکی از نکات مثبتی که میتوان درباره مسئولان این کمپانی به آن اشاره کرد، صادق بودن و عدم اغراق آنها درباره محصولاتشان است. برای مثال در گفتگوی با آنها، اعلام کردند که ادعایی در زمینه اورکلاک نداشته و تمرکزی هم روی آن ندارند. در بخش بایوس و نرم افزار های همراه نیز همین عنوان شد که آن ها پذیرفتند که باید توجه بیشتری به بخش بایوس و نرم افزار های همراه داشته باشند و ما را بیش از پیش برای بهبود بایوس در آینده نزدیک امیدوار کردند (البته از قرار بایوس این مادربرد دستخوش تغیراتی شده که در زمان تست عملی این مادربرد به آن خواهیم پرداخت). در زمینه مادربرد های مخصوص بازی خود نیز آنها مدعی هستند که نیاز هیا اصلی یک گیمر را ارائه میدهند و در نتیجه راه حل آن ها گزینه ای مناسب برای افرادی با بودجه محدود است.
سری DRONE
علاوه بر مادربرد Z97-Machine، الایت گروپ دو مادربرد از سری DRONE و مخصوص بازی را نیز برای علاقمندان به بازی های کامپیوتری عرضه کرده است. سری DRONE در اندازه MINI-ITX تولید شده اند و برای همان گیمر های با بودجه محدودی در نظر گرفته شده که می خواهند یک سیستم جمع و جور داشته باشند.
مدل Z97-DRONE تمامی آنچه چیپ ست Z97 باید ارائه کند را در اختیار داشته و از فناوری های صوتی جدید به کار رفته در Z97-Machine و پورت شبکه گیگابیتی اینتل را نیز در اختیار دارد. پورت M.2 در نظر گرفته شده برای این مادربرد از کارت های جانبی بلوتوث و وای فای پشتیبانی می کند که البته باید به صورت جداگانه خریداری شود. Z97-DRONE از حافظه های دو کاناله DDR3 با فرکانس بالا پشتیبانی می کند و پورت PCI-Ex16 آن به شما فرصت نصب یک کارت گرافیک را می دهد.
اگر بودجه شما بسیار محدود است، الایت گروپ هنوز هم برایتان یک راه حل دارد و آن H97-DRONE است. قطعاً افراد با بودجه محدود به سراغ خرید پردازنده های با قابلیت اورکلاک نخواهند رفت و در نتیجه این مادربرد برایشان مناسب خواهد بود (مادربرد های با پیشوند H توانایی اورکلاک پردازنده های سری K اینتل را ندارد). طراحی این مادربرد دقیقاً مشابه با Z97-DRINE است و همان امکانات را نیز در اختیار خواهید داشت. با این تفاوت که به علت محدودیت های چیپ ست H97، اینبار تنها می توانید از حافظه هایی با حداکثر فرکانس 1600 مگاهرتز استفاده نمایید. رابط PCI-Ex16 برای نصب انواع کارت گرافیک همچنان حضور دارد و در ضمن می توانید یک ماژول وای فای و بلوتوث را خریداری کرده و در رابط M.2 این مادربرد نصب کنید.
بودجه ارزشمند، امید به آینده روشن
در انتهای گفتگویی که با Allyson Wang داشتیم (متن کامل مصاحبه در شماره تیر ماه ماهنامه سخت افزار منتشر خواهد شد)، به این نتیجه رسیدیم که مسئولان کمپانی الایت گروپ خود به محدودیت های مادربرد های خود واقف هستند و در هر نسل تلاش می کنند تا آن ها را برطرف نمایند. فلسفه آنها در تولید مادربرد ممکن است با دیگر رقبایشان متفاوت باشد، اما نتیجه نهایی محصولی است که می تواند برای خریداران و گیمرهای با بودجه محدود مناسب بوده و نیاز هیا اصلی آن ها را برطرف نماید. تلاش داریم تا به زودی به مادربرد های جدید این کمپانی دسترسی پیدا کرده و با تست و بررسی دقیق هر یک ببینیم الایت گروپ تا چه حد در این بخش موفق بوده است.
برند جالبی نیست با اندکی هزینه بیشتر یه مادر بورد بهتر میتونی بخری