برند هواوی اگرچه سالهای طولانی نیست که در حوزه موبایل فعالیت دارد، اما در مدت زمان حضور خود در بازار توانسته تا تعداد بیشماری مخاطب برای خود بدست بیاورد. هواوی پیش از ورود به عرضه موبایل در زمینه تولید سختافزارهای مخابراتی و شبکهای فعالیت داشت و همین باعث شد تا ورود به عرضه بازار موبایل را نیز در برنامههای خود قرار دهد. نوآوری و تنوع دو مولفه برجستهای هستند که میتواند همه محصولات هواوی در زمینه موبایل را با آنها توصیف کرد.
در ردههای قیمتی و کاربری مختلف هواوی همواره چندین انتخاب در اختیار کاربران قرار داده و با افزودن نوآوریهای جذاب به آنها، فارغ از میزان بودجه کاربرانی با سلیقههای مختلف را به سمت خود جذب کرده است. اما بازار موبایل بیشتر با میزان فروش گوشیهای خوش قیمت، تعیین کننده عیار برندهای تولیدکننده این محصولات است. امری که هواوی با معرفی و تکامل سری Y توانسته به خوبی آن را محقق کند.
فارغ از پرچمداران ساختارشکن و جذابی که هواوی در سالهای اخیر با معرفی آنها عرصه را برای رقبا سخت کرده، این شرکت چینی لشکری از گوشیهای میانرده متنوع، خوش قیمت، توانمند و جذاب را نیز در سبد محصولات خود به همراه دارد. این گوشیها شاید پرمخاطبترین محصولات هواوی باشند که حتی ممکن است تعدادی از مخاطبینی که اکنون در حال مطالعه این مطلب هستند نیز یا صاحب یکی از آنها بوده و یا از نمایشگر همین گوشیها کلمات این متن را مرور میکنند.
برندهای مختلف دستهبندیهای محصولات خود را با نامگذاریهای مختلفی در گذر زمان عرضه کردهاند. اما هواوی از حدود سال 2012 شروع به تولید گوشیهای سری Y کرده و همچنان نیز پرطرفدارترین گوشیهای خود را تحت نام همین خانواده تولید و راهی بازار میکند.
Ascend؛ شروع مسیر صعودی سری Y
سال 2012 دنیای گوشیهای هوشمند با آنچه امروز شاهد آن هستیم، بسیار متفاوت بود. سختافزارهای نه چندان متنوع باعث شده بود تا تنها طراحی ظاهری و ابعاد نمایشگر تعیین کننده تفاوت میان اکثر گوشیهای موجود در بازار باشند. در این میان، هواوی که عضوی تازه وارد در دنیای موبایل نیز به حساب میآمد، مانند یک جوان جویای نام سعی در جلب توجه مخاطبان این صنعت داشت. از همین رو با عرضه 5 محصول در خانواده سری Y گزینههای جذابی برای کسانی که به دنبال خرید گوشیهای خوش قیمت بودند فراهم کرد.
البته در آن زمان خانواده سری Y نامگذاری متفاوتی با گوشیهای میانرده حال حاضر هواوی داشتند. گوشیهایی که هواوی در این سال معرفی کرد Huawei Ascend Y ، Huawei Ascend Y100 ،Huawei Ascend Y200 ،Huawei Ascend Y201 و Huawei Ascend Y201 Pro نام داشتند. این گوشیها نمایشگرهایی با ابعاد بین 2.8 تا 3.5 اینچی داشتند که در مقایسه با گوشیهای امروزی بسیار کوچک به نظر میرسند.
هواوی سال بعد نیز برای نزدیکتر کردن فاصله خود با رقبا خانواده سری Y خود را با تنوع سابق اما با بروزرسانیهای جذابی روانه بازار کرد. به عنوان مثال پردازنده جدید و نمایشگرهای تا 4 اینچ نقاط قوی بود که در گوشیهای Huawei Ascend Y210D، Huawei Ascend Y300، Huawei Ascend Y320 و Huawei Ascend Y511 به چشم میخورد.
به نظر میرسد هواوی برنامههای جدی خود برای سری Y را از سال 2014 آغاز کرده باشد. چراکه نه تنها برای اولین بار گوشیهای این خانواده به حافظه رم 1 گیگابایتی مجهز شدند، بلکه نزدیک به 10 محصول از این خانواده نیز در طی آن سال به تولید رسیدند. اما سال بعد دوران قدیمی خانواده میانرده گوشیهای هواوی به پایان رسید و آخرین گوشیهای این شرکت تحت نام Ascend Y راهی بازار شدند و برای اولین بار دو گوشی از سری Y بدون کد سه رقمی معرفی شدند. Y6 و Y6 Pro اعضای جدیدی بودند که چهره امروزی خانواده میانردههای هواوی را شکل میدادند. Y6 Pro که به پردازنده MT6735P مدیاتک، 2 گیگابایت حافظه رم، 16 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی، دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی، دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی و باتری 4000 میلی آمپرساعتی مجهز بو، قدرتمندترین و مجهزترین عضو خانواده Y هواوی تا زمان خود بود.
از سال 2016 هواوی دیگر هیچ مدل گوشی با پسوند اسند در سری Y تولید نکرد و تنها با ارائه چند محصول به حفظ جایگاه خود در بازار و برنامهریزی برای تنوع بخشی و ارائه گوشیهای جذاب برای سالهای آینده پرداخت. از سال 2017 سیر صعودی محبوبیت روز افزون خانواده Y در بین مخاطبان روند چشمگیری به خود گرفت. هواوی تنوع و ارائه قابلیتهای جذاب را به عنوان مولفههای اصلی گوشیهای این خانواده در نظر گرفته بود که باعث شده بود تا مخاطبین فراوانی در بازارهای جهانی برای آنها بوجود آید.
این روند طی سه سال اخیر همچنان به همین منوال ادامه دارد. فروش خوب گوشیهای میانرده هواوی، این برند چینی را به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در بازار تبدیل کرده است. حتی با اینکه از سال گذشته تحریمهای آمریکا علیه این شرک، فشارهای زیادی برای آنها به همراه داشته، اما همچنان مشاهده میکنیم که فروش گوشیهای خانواده Y این شرکت به دلیل قیمتهای جذاب و رقابتی در بازارهای جهانی کماکان پررونق ادامه دارد. این موضوع باعث شده تا هواوی نیز برای حفظ مخاطبان خود فاصله میان گوشیهای پرچمدار و میانرده را به حداقل برساند.
گوشیهای پرمخاطبی مانند Y7 و Y9 در طول چند سال اخیر در تمام زیرشاخههایشان با نوآوریهای فراوانی همراه بودند. نوآوریهایی که از جذابیتهای بصری در طراحی گوشی گرفته تا قابلیتهای فنی و سختافزاری مختلف مانند دوربینهای چندگانه، دوربین سلفی بالاجهنده، پردازندههای قدرتمند ساخت هواوی و باتریهای غول پیکر به فروش بهتر این گوشیها کمک کردهاند. استفاده از مولفههای برجسته پرچمدار هواوی در گوشیهای میانرده و خوش قیمت باعث شده تا این گوشیها طرفداران زیادی در اقشار مختلف جامعه به خصوص جوانان بدست آورد.
یکی از جدیدترین محصولات این شرکت که به تازگی وارد بازار ایران شده، Huawei Y9s است که طی روزهای گذشته ویدیوی جعبه گشایی و نگاه اولیه به آن را در وبسایت سختافزار منتشر کردیم و به زودی با بررسی تخصصی آن در خدمت شما خواهیم بود.
تماشا کنید: جعبه گشایی و نگاه اولیه به گوشی Y9a هواوی
منم یک دونه Y625 داشتم، به شش ماه نرسید تبدیلش کردم هم نرم افزارش هنگ میکرد مخصوصا شماره تلفن هاش و هم سخت افزارش خیلی کند بود اما به خاطر صفحه نمایش بزرگش و قیمت خوبی که اون موقع داشت خریدمش.
اون سری کلا پردازندهاش ضعیف بودن اما این سریای جدید خیلی بهتر شدن y9s مثلا یکی از دوستام داره خیلی تند و تیزه راضیم هست
من خودم میت 10 داشتم خیلی راضی بودم رو همین حساب چند سال پیش یه گوشی از سری y برای خواهرم گرفتم فاجعه بود. زیر یه سال عوضش کرد اینقدر کند بود
چقدر نوستالژی داشت این مطلب. من خودم یه اسند وای 500 داشتم. 4 سال دوران دانشجویی با همون گذشت
یادش بخیر
واقعا با گوشیای اون موقع 4 5 سال راحت کار میکردیم اخ نمیگفتن الان بعد سه سال دیگه سکته میشن