شرکت شیائومی در سال 2021 از فروش فوق العادهای برخوردار بود و توانست جایگاه اول فروش جهانی را از آن خود کند اما ظاهرا طعم شیرین آن زیاد بر کامش نخواهد نشست. ظاهرا دردسرهای زیادی در چند کشور کوچک به وجود آمده که احتمال انتقال آن به کشورهای بزرگتر را زیاد میکند. در اولین دست اندازی که این شرکت با آن مواجه شده، استفاده از گوشی شیائومی در لیتوانی ممنوع شد. برای جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.
دلایل ممنوع شدن گوشی چینی در لیتوانی
نهاد امنیت سایبری دولتی لیتوانی گزارشی منتشر کرده که ادعایی بزرگ در آن مطرح شده است. ظاهرا برخی از گوشیهای شیائومی توانایی تشخیص و اعمال سانسور از راه دور را دارند. این موضوع اگر واقعیت داشته باشد، قطعا این شرکت را در کشورهای دیگر نیز محدود خواهد کرد. این نهاد امنیتی در گزارش خود به طور خاص به گوشیهای Mi 10T، Huawei P40 و OnePlus 8T اشاره کرده است. در ادامه با برخی از موارد ذکر شده در این گزارش همراه شما خواهیم بود:
چندین برنامهی پیش فرض و از پیش نصب شدهی گوشی Mi 10T باعث شدهاند تا یک لیست از کلمات کلیدی از طرف خود گوشی مسدود شود و اگر کاربر آن کلمات را در اینترنت جست و جو کند، نتیجهای به او نمایش داده نخواهد شد. برای مثال کلمات مربوط به استقلال تایوان، آزادسازی تبت و چند مورد دیگر که از خط قرمزهای کشور چین است، در این گوشیها مسدود شدهاند. این موضوع نقض سنگین حریم خصوصی کاربر و آزادی اطلاعات است که ظاهرا برای کشور چین و شرکتهایی که تحت نظر او فعالیت میکنند، طبیعی است.
ظاهرا شرکت چینی شیائومی ادعا کرده که عملکرد فیلترینگ محتوا در گوشیهای شیائومی برای کشورهای اروپایی و آمریکایی غیرفعال شدهاند اما طبق این گزارش، این شرکت توانایی فعال کردن آن از راه دور را نیز دارد. یک مورد بسیار جالب دیگر نیز در این گزارش مطرح شده که آن MiAdBlocklist است. ظاهرا هر برنامه یا ابزار امنیتیای که در این لیست درج شود، نمیتواند بر روی گوشیهای شیائومی نصب گردد. این پایان ماجرا نیست. ظاهرا تمام دادههای جمع آوری شده توسط مرورگر Mi و همچنین ارسال پیامک رمزنگاری شده در گوشیهای این شرکت، بدون اجازهی کاربر در سرویس ابری شیائومی ذخیره خواهند شد.
بقیه گوشیهای تست شده در چه وضعیتی هستند؟
گوشی شرکت هواوی یعنی Huawei P40 نیز از گزند این گزارش در امان نیست و ظاهرا این شرکت به دلیل استفاده از یک برنامهی شخص ثالث برای استفاده از گالری این گوشی تحت پیگرد قرار گرفته است. دلیل این کار نیز، وجود برنامههای مخرب در این برنامههای ثانویه است. جالب اینجاست که گوشی OnePlus 8T هیچ گونه مشکل امنیتی خاصی ندارد اما نهادهای امنیتی لیتوانی به مردم توصیه کردهاند که با توجه به این باگهای امنیتی، گوشیهای جدید چینی را خریداری نکنند.
جوابیه شیائومی به ممنوع شدن گوشی چینی در لیتوانی
شرکت شیائومی در جواب به این اتهامات در بیانیهای اعلام کرد:
دستگاههای شیائومی ارتباطات کاربران را سانسور نمیکند. ما هرگز اطلاعات جستجو، تماس، مرور وب و یا استفاده از نرم افزارهای خاص را محدود نکردهایم. شرکت ما به حق قانونی همه کاربران خود احترام میگذارد و از آن حفاظت میکند و مقررات عمومی حفاظت از دادههای اتحادیه اروپا را رعایت میکند.
نکتهی جالب توجه بیانیهی شیائومی این است که این شرکت قابلیت سانسور اطلاعات را رد نمیکند و حرفی هم از لیست کلمات کلیدی مسدود شده در برخی برنامههای خود را منتشر نکرده است. به عبارت دیگر، این بیانیه ادعا میکند که شرکت شیائومی ارتباطات را سانسور نمیکند اما منکر آن نیست که میتواند این کار را انجام دهد و یا حتی آمادهی انجام چنین کاری است.
بیشتر بخوانید:
سلام
حتما گوشی های دیگری دارند که مردم خریداری بکنند اما در اینجا بجز شیاومی و سامگران گوشی دیگری ندیدم مدل های شرکت های دیگر قبل 2020 است الان به 2022 نزدیک شدیم
من زدم free tibet مشکلی نداشت
انتظاری غیر از این هم از این کمونیستای عوضی کثیف و نوچه هاشون نمیره که
از چین خوشم نمیاد . ولی آمریکا هم همچین مالی نی.
آمریکایی ها هم کم سانسور ندارن جرئت داری هولوکاست رو نقد کن یا از قاچاق دختران در غرب بگو تا صافت کنن کلا هر چی خلاف منافع شون باشه اکثر جاها اجازه ازادی نمیدن
ای لعنت به چین و این ویروسش و گوشیهاش که اگر دستشون بیاد از هر جهان خواری جهانخوارترند