فناوری هوش مصنوعی قطعا آینده ی دنیای مدرن تمام لوازم اعم از گجت ها و خودروهای هوشمند را رقم خواهد زد و احتمالا استفاده از این فناوری در دستیار های دیجیتال تبدیل به پیش پا افتاده ترین کاربرد هوش مصنوعی خواهد شد. ابر کمپانی های دنیای فناوری از جمله گوگل تمرکز ویژه ای بر روی هوش مصنوعی دارند و سعی دارند این فناوری روز به روز ارتباط بهتری با انسان برقرار کند. گوگل قصد دارد اطمینان پیدا کند که هوش مصنوعی بیش از هر زمان دیگری در دسترس کاربران قرار دارد و استفاده از آن به آسانی میسر است. نام برنامه ی گوگل برای رسیدن به این هدف، PAIR ( به دست آمده از ترکیب کلمات People + AI Research Initiative ) است. در دنیای فناوری فعلی، بهبود کارایی و سهولت استفاده مهم ترین بخش برای کاربران محسوب میشود و کمپانی های نیز به این دو فاکتور توجه ویژه ای دارند. بخش Brain کمپانی گوگل که به طور تخصصی بر روی هوش مصنوعی توسعه و تحقیق میکند به دنبال طراحی مجدد برقراری ارتباط بین انسان و هوش مصنوعی است.
گوگل با برنامه ی PAIR، ارتباط بین کاربران و فناوری را بررسی خواهد کرد و تمامی کاربرد های هوش مصنوعی را زیر نظر خواهد گرفت. تیم 12 نفره ی مهندسینی که بر روی برنامه ی PAIR کار خواهند کرد توسط Fernanda Viegas و Martin Wattenberg رهبری خواهند شد و با محققین دانشگاه هاروارد و MIT بر روی این پروژه فعالیت خواهند کرد و بر روی سه نقطه ی مهندسین و توسعه دهندگان، دامنه ی کاربرد ها و کاربران همیشگی کار خواهند کرد. در نقطه ی اول از آنجا که هوش مصنوعی توسط انسان ها ساخته شده گوگل میگوید در اختیار بودن بهترین ابزار ها و مواد برای مهندسین و محققین برای اینکه فرآیند ساده تر پیش برود لازم است. نقطه ی دوم میگوید که هوش مصنوعی دامنه ی کاربردی بسیار زیادی دارد و از دکتر ها، مهندسین و وکیل ها گرفته تا کشاورز ها میتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند. و در نهایت نقطه ی سوم حاکی از این دارد که هوش مصنوعی تاثیر زیادی بر روی کاربران همیشگی خواهد گذاشت. گوگل میخواهد راهی پیدا کند که هوش مصنوعی بیشتر انسان محور باشد.
با این حال هوش مصنوعی نگرانی هایی نیز برای بشریت به دنبال داشته است. جایگزینی هوش مصنوعی به جای انسان ها بزرگترین نگرانی بشر از این فناوری است چرا که با پیشرفته تر شدن هوش مصنوعی، ربات ها باهوش تر از حال حاضر میشوند و میتوانند اغلب کارهایی که بشر قادر به آنها است را انجام دهد. اما پروژه ی PAIR قرار نیست به این نگرانی ها پاسخ دهد تا نگرانی انسان ها در مورد هوش مصنوعی همچنان باقی بماند. گوگل فقط قصد دارد توسعه ی این فناوری را بهتر از قبل پیش ببرد و حتی شاید با این کار، به نگرانی انسان ها رنگ حقیقت بدهد. باید صبر کرد و تاثیر حرکت بزرگ گوگل و البته دیگر کمپانی های فعال در حوزه ی هوش مصنوعی را مشاهده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید