برای بسیاری از شرکت های حوزه فناوری، انرژی سبز و استفاده از آن همواره یکی از اهداف اساسی بوده است. اما یکی از بزرگترین این شرکت ها، گوگل اعلام کرده است که در سال 2017، 100 درصد انرژی مورد نیاز خود را هم در دیتا سنترهایش و هم در دفاتر مرکزی از منابع تجدید پذیر تأمین خواهد کرد.
اما گوگل چگونه چنین ادعایی را عملی خواهد کرد؟ در سال 2010، گوگل با احداث یک نیروگاه مرزعه بادی 114 مگاواتی، سرمایه گذاری مستقیم خود را در زمینه انرژی های تجدید پذیر آغاز کرد. در حال حاضر گوگل ادعا میکند که بزرگترین خریدار انرژی های تجدید پذیر در جهان است و میزان خرید انرژی اش بیش از دو برابر از نزدیکترین رقیبش یعنی آمازون است. گوگل قصد دارد برای سال آینده از طریق منابع بادی و انرژی خورشیدی 100 درصد انرژی خود را تأمین کند. گوگل نه تنها به قصد حمایت از انرژی سبز به کار روی آورده است ، بلکه معتقد است انرژی های خورشیدی، باد و تجدید پزیر در حال تبدیل شدن به ارزان ترین منبع انرژی در جهان اند و این بدان معنی است که سرمایه گذاری در این راه کمک به پاسخگویی به تقاضاهای رو به رشد است.
گوگل به این دلایل قصد ندارد که پس از تأمین 100 درصدی انرژی برای شرکت خود، سرمایه گذاری در جهت توسعه پروژه تولید برق را در همان سطح نگه دارد. در عوض به دنبال تنوع بخشیدن به منابعی است که برای تولید بیشتر به باد وابسته نباشد. گوگل همچنین اولین گزارش جامع زیست محیطی خود را که جزییات تلاش های خود برای به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی را نشان داده و همچنین شامل اطلاعاتی در مورد دیگر طرح های سبز در شرکت می باشد، امروز منتشر کرد.
تلاش در زمینه استفاده از انرژی های تجدید پذیر تنها مختص گوگل نبوده است. دیگر غول های حوزه تکنولوژی نیز ادعاها و اهداف مشابهی دارند. از جمله اپل، در ماه سپتامبر اعلام کرد که به RE100 (ابتکار جهانی با هدف دستیابی به 100 درصد انرژی تجدید پذیر) پیوسته است. اپل همچنین قبلاً ادعا کرده بود که 93 درصد فعالیت این شرکت در جهان از انرژی تجدید پذیر استفاده میکند و در ایالت متحده و چین و در مجموع در 21 شرکت این رقم 100 درصد است. باید دید که کمپانی های بزرگ در سال 2017 میتوانند ادعاهای خود را عملی کنند یا خیر.
:-bd