گیمرهای سراسر جهان کدام کارت گرافیک ها را انتخاب می کنند؟ چرا؟ آیا انتخاب یک سخت افزار خاص برای بازی با انتخاب همان قطعه برای کاربردهای دیگر فرق خواهد داشت؟ آیا در حین انتخاب یک قطعه سخت افزاری ما نرخ فریم را فراموش کرده و تنها به جیب خود نگاه می کنیم؟ دوستان و همراهان سخت افزار، با یک “تحلیل سخت افزار” دیگر در خدمت شما سروران هستیم. در این مطلب به سراغ دلایل انتخاب یک قطعه توسط گیمرها رفته و همچنین به این مسئله می پردازیم که چرا پس از گذشت چند سال، همچنان سخت افزارهای میان رده انتخاب اول بسیاری از گیمرها هستند. با ما همراه باشید.
بر سر چند راهی انتخاب!
رنگ پوست، نژاد، جنسیت، کشور و …مواردی از این دست، بین گیمرهای سراسر جهان تفاوت هایی را به وجود آورده است؛ اما هدف و انتخاب آنها در دنیای بازی و سخت افزار، در نهایت به یک جا ختم خواهد شد. همگی به دنبال سخت افزاری با بازدهی بالا به نسبت پول پرداختی هستیم. باور کردنی باشد یا نه، در چند سال اخیر و حتی در نسل های اول و دوم Maxwell، همچنان کارت گرافیک های میان رده به عنوان پرفروش ترین تراشه های جهان شناخته شده و این آمار به گونه ای افزایش یافته است که مقداری نگرانی از بابت فروش مدل های High-End به وجود آمده است.
کمی به عقب باز می گردیم؛ کارت گرافیک هایی نظیر GTX 960 و GTX 970 در نسل دوم معماری Maxwell، جزو پر فروش ترین کارت گرافیک های جهان بودند؛ قیمت مناسب، مصرف پایین انرژی و بازدهی (که حتی همین حالا هم به سادگی از پس بازی های روز برخواهند آمد) مهمترین و برجسته ترین ویژگی های این کارت گرافیک ها به شمار می رود. پس گیمرها فارغ از تفاوت ها، در سراسر جهان عمدتا به دنبال تراشه های میان رده و این سیاست کلی شرکت های سازنده سخت افزار را شکل داده است.
دلیل انتخاب سخت افزارهای میان رده (CPU و GPU) توسط گیمرها چیست؟
بسیاری از کارت گرافیک های جدید، یعنی بعد از نسل مکسول، امکان اجرای بازی ها در رزولوشن FHD را یافته و با بالاتر رفتن مدل ها، این نرخ فریم بوده است که تفاوت های کارت گرافیک های میان رده و سطح بالا را رقم می زند. اما با شروع این افزایش قیمت، هر چند که نرخ فریم و پرفورمنس کارت گرافیک افزایش پیدا می کند، اما افزایش قیمت با افزایش نرخ فریم سازگاری و تعادل چندانی ندارد؛ به عنوان مثال گاها برای دریافت 20 تا 30 فریم بیشتر در حد فاصل 2 کارت گرافیک، مجبور به پرداخت 60 تا 80 درصد قیمت کارت گرافیک اول بوده و به عبارت ساده تر، باید بگوییم که تفاوت قیمت کارت گرافیک های Entry-Level با High-End، توجیه اقتصادی ندارد.
بسیاری از مانیتورهای کنونی، دارای فرکانس 59~100 هرتز هستند که این به معنی نمایش حداکثر 59 تا 100 فریم در ثانیه است؛ پس اگر CS: GO را با GTX 1080 بازی کرده و بالای 100 فریم در ثانیه هم دریافت نمایید، در نهایت این مانیتور شما است که نرخ فریم نهایی را تعیین می کند. هر چند که گیمرهای پولدار اینک به مانیتورهای گیمینگ با نرخ فرکانسی 120 الی 250 هرتز مجهز شده اند، اما گیمرهای میانی همچنان از چنین سخت افزارهایی بهره می برند. پس با علم به آنکه گاها مانیتور و CPU کامپیوترهای فعلی می تواند گلوگاهی باشد که پول شما را در خرید یک کارت گرافیک حرفه ای به فنا می دهد، عمده انتخاب گیمرها کارت گرافیک های میان رده اما رو به بالا است.
شما نیاز به کارت گرافیکی دارید که در فکر ارتقاء در کوتاه مدت را دست کم تا 2 سال از ذهن شما دور نماید، چیزی مانند GTX 1060 یا RX 580. پس یکی از برجسته ترین دلایلی که کارت گرافیک های میان رده رو به بالا در لیست انتخاب اکثر گیمرها قرار دارند، ارتقاء در کوتاه مدت است. به عبارت دیگر، یک کارت گرافیک جدید باید بتواند بازی های روز را با نرخ فریم 50 تا 60 فریم در ثانیه، برای رزولوشن FHD، حداقل تا 2 سال اجرا نماید.
شاید در کشوری مانند ایران مصرف برق و انرژی چندان مهم به نظر نرسد، اما در کشورهای بسیاری این تفاوت توان حرارتی (TDP) و مصرفی انرژی، یکی از مهمترین پارامترهای انتخاب به شمار می رود؛ هزینه اضافی بابت مصرف انرژی که ماهانه به شما تحمیل می شود!
آمارها واقعی تر از نوشته ها هستند!
شبکه “استیم” به صورت ماهانه اقدام به انتشار آماری از سخت افزارهای مورد استفاده، توسط گیمرهای خود می کند. استیم دارای چیزی در حدود 130 میلیون گیمر بوده و بیش از 90 میلیون گیمر فعال مستمر دارد. در نتیجه گزارش های Steam Hardware Survey بسیار حائز اهمیت است. طبق داده های استیم، گیمرها همچنان به سخت افزارهای Intel Core و NVIDIA GeForce علاقمند بوده و انتخاب اول گیمرها هستند.
هر چند که فروش کارت گرافیک های سری NVIDIA Turing در هفته های نخست تا 45 درصد بیش از Pascal بوده است، اما زمان زیادی باقی مانده تا تراشه های جدید انویدیا را در لیست استیم به عنوان پر فروش ترین ها مشاهده نماییم. اما بد نیست سری هم به وضعیت کارت گرافیک های GeForce RTX در این لیست بزنیم؛ کارت گرافیک های RTX 2070، در حال حاضر به عنوان پرفروش ترین تراشه استیم شناخته شده و در این ماه نیز با رشد 0.15 درصدی همراه بوده است.
GeForce RTX 2080 نیز دومین کارت گرافیک پر فروش گیمرها، در این ماه با رشد 0.10 درصدی به راه خود ادامه داده است. GeForce RTX 2060 نیز در این ماه رشد 0.27 درصدی را به نمایش گذاشته است. اما پر استفاده ترین کارت گرافیک جهان، همچنان GTX 1060 است. این کارت گرافیک دوست داشتنی که البته این روزها با قیمت کمتر از گذشته در بازار های جهانی به فروش می رسد، چیزی نزدیک به 16 درصد سهم تمامی کارت گرافیک های گیمرها را به نام خود ثبت کرده است. پس از آن کارت گرافیک GTX 1050 Ti با سهم نزدیک به 10 درصد، دومین کارت گرافیک محبوب گیمرها شناخته شده است.
GeForce GTX 1070، GeForce GTX 1050، GeForce GTX 960، GeForce GTX 970 هم رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند. جالب است که حتی NVIDIA GeForce 940M در رتبه ای بالاتر از Radeon RX 580 ایستاده است. در حال حاضر 75 درصد از گیمرهای استیم، از کارت گرافیک های NVIDIA بهره برده و 14.9 درصد نیز کارت گرافیک های AMD را برای بازی مورد استفاده قرار می دهند که شامل APUهای آن نیز می شود.10.21 درصد از گیمرهای استیم نیز از تراشه های Intel IGPU استفاده می کنند. جالب است بدانید که 0.14 درصد نیز از تراشه های گرافیکی بسیار قدیمی تر و حتی ناشناس استفاده می کنند!
گیمرها کدام CPU رو برای بازی ترجیح می دهند؟
و اما در حوزه CPU، کمپانی اینتل توانسته است که با چیزی در حدود 82 درصد، سهم اعظم را در انتخاب گیمرها ایفا کند. رشد فروش CPUهای AMD در یک ماه گذشته باعث شده است تا سهم این شرکت از CPUهای گیمرها، به 18.02 درصد افزایش یابد. این آمار متعلق به کاربران ویندوز بوده و آمارهای متعلق به سیستم های دیگر نظیر Linux نیز تقریبا مشابه همین آمار است. آیا در لیست 15 پردازنده برتر، تنها مدل های پایین رده را مشاهده خواهیم کرد؟
پاسخ خیر است؛ در این لیست نه تنها CPUهای پرچمدار به چشم می خورند، بلکه بسیاری از مدل ها جزو پلتفرم و معماری های جدید هستند. محبوب ترین پردازنده Intel Core i7-8700K است. تنها 2 پردازنده از شرکت AMD در لیست مدل های محبوب این لیست 15 تایی قرار گرفته اند که رتبه های 13 و 14 را با مدل های AMD Ryzen 7 2700X و AMD Ryzen 5 1600X به خود اختصاص داده اند. آیا گیمرها و کاربرانی که در شبکه های اجتماعی و وب سایت ها، از AMD طرفدارای کرده و سرسختانه از آن دفاع می کنند، در هنگام خرید محصولات Intel و NVIDIA را انتخاب می کنند؟!
بر خلاف کارت گرافیک ها، کاربران اهمیت یک پردازنده قدرتمند را درک کرده و آنگونه که باید، در قبال آن بی تفاوت رفتار نمی کنند؛ کاربران می دانند که برای ارتقاء یک CPU شاید مجبور به خرید یک مادربرد جدید در سالهای آتی شوند؛ چراکه اینتل پشتیبانی پلتفرمی LGA 1151 را تا ابد ادامه نداده و هر 2 پلتفرم در میان، این رشته پشتیبانی قطع می گردد. پس آنها تصمیم عاقلانه ای گرفته و یک پردازنده قدرتمند را برای عدم ارتقاء حتی در بلند مدت انتخاب می کنند. پس حتی خرید یک پردازنده گران قیمت را نیز می توان یک اقدام برای کاهش هزینه های جاری خرید سیستم توصیف کرد.
تعداد هسته ها هم مهم است؟!
در پایان هم به مقوله قدیمی اما مهم تعداد هسته ها می پردازیم؛ پردازنده های 4 هسته ای با کسب 61.6 درصد از سهم بازار گیمرها، بیشترین فروش را به خود اختصاص داده اند که البته تعدادی از آنها مربوط به مدل های قدیمی است که همچنان مورد استفاده هستند. پردازنده های 6 هسته ای با 27.9 درصد و 8 هسته ای با 8.1 درصد، به ترتیب رتبه های دیگر را به خود اختصاص داده اند.
آیا گیمرهای میان رده بزرگترین جامعه ی سخت افزاری جهان هستند؟ سخت افزارهای مورد استفاده شما چه هستند؟ آیا با استفاده از این قطعات موافق هستید؟
اکثرا افراد دارن از CPU ها I7 و I5 قدیمی استفاده میکنند.دلیل بالا بودن آمار اینتل همین است وگرنه R5 1600 و R5 2600 پرفروش CPU ها این روزاست.(طبق آمار یک از توضیع کننده بزرگ آلمانی)
فکر میکنی کرک کردن یه بازی مثل فرو کردن سی دی تو کنسوله؟!نه پسر هنر میخواد و بلده کار بودن چیزی که شما هیچ وقت نداری و با پول میخوای جبران کنی این جوابی که اون دوست میخواست بده و نداد نمیگم کرک کردن کار درستیه ولی شخص شما که هیچ وقت 5دقیقه هم برای متچ کردن قطعات و تنظیمات وقت نمیزاری(نمیتونی بزاری یا بلد نیستی) نمیتونی بیای راجع گیم کردن حرفه ای نظر بدی کنسول رو پدر مادر برا بچه ها میگیرن تا گیر نصب و کرش دادن فتل ارور این داستانا نباشن. و این موضوع که هر کسی با موس و کیبورد با یه مانیتور 144هرتز فری سینس یا جی سینس بشینه بازی کنه هیچ وقت سراغ کنسول نمیره برام به دفعات تکرار شده.خوش باشی مثلا گیمر:D:emoji1=))
من تجربه خودم از گیم امروزی رو میگم به خاطر تجربه خوبم تو xbox360 رفتم xbox one خریدم بعد از مدتی استفاده فروختم و ps4 رو گرفتم که بازیهای انحصاری بهتری داشت و همراه اون psvr گرفتم که تو واقعیت مجازی به خاطر داشتن محتوا خوب تجربه مناسبی میداد و بعد از مدتی فروختم و یک لبتاب گیمینگ VR گرفتم که از نظر گیم عالی ولی از نظر VR راضی نبودم کنسول هم از قطعات pc استفاده می کنه و کسی که گیم رو با یه pc قدرتمند بازی کنه اون موقع با کنسول سیراب نمیشه همه گیمرها تشنه تجربه های جدید هستند که متناسب با بوجه موجود تصمیم میگیرن مهم لذت کافی بردن از گیم هست نه وسیله ای که استفاده میشه
ایشون کنسول پزنت تشریف دارن.ههخخ
:-bd:-bd:-bd
سلام و عرض ادب
اون دوستی که میگه pc گیمرا تو ایران با انجام بازی کرک شده باعث شدن ایران نتونه یه بازی درست کنه باید بره یکم تحقیق کنه و بفهمه که داره چزت میگه. بعدش هم هیشکی تا حالا با پول گیمر نشده و اصلا نظر شما راجع به یه گیمر ارزشی نداره. همچنین بگم که از اون موقعی که شما یادت نیست تا همین الان تو همه ی بررسی و آمارها pc گیمرها یه سر و گردن از بقیه گیمر ها بالاتر بودند و خود PC هم اصلا قابل مقایسه با کنسول ها نیست. پرچم همه گیمرها مخصوصا pc گیمرها بالاB-)
در تکمیل عرایضم، مثالی می زنم: یکی از دوستان، کارت gtx520 دارد که از پس بازیهای با گرافیک متوسط، بمانند call of duty های قدیمی، حتی در پایینترین تنظیمات گرافیکی، بسختی برمی آید.الان، چندوقتیست که نامبرده،آنلاین زولا بازی می کند و جالب اینجاست که آنچنان بازی، روان اجرا می شود که یقینا با اجرای همین بازی با کارتهای حرفه ای، هیچ تفاوتی ندارد؛ چون اصل قضیه بحث شبکه و isp و dns و ping time و غیره است که باید ok! باشند.لذا بازهم می گویم؛ بنظرم یکی از جواب های سوال مقاله،همین متمایل شدن بازیکنان حرفه ای به بخش آنلاین است که حریفشان، بازیکنان بسیار باهوش و غیر قابل پیش بینی، هستند و نه هوش مصنوعی که براحتی، قابل تخمین زدن است.
سلام.الان که بتدریج، قسمت داستانی بازی ها، دارد کمرنگ می شود و برعکس، قسمت آنلاین بازی ها، پررنگ تر ؛تقریبا غالب بازیکنان حرفه ای، در بخش آنلاین مشغولند و از طرفی، بازی کنندگان حرفه ای، بخوبی می دانند که برای کاهش پینگ، هرچه تنظیمات گرافیکی را بیشتر کاهش دهند؛ در بازی تاخیر و لگ کمتری خواهند داشت یا از حریف جلوتر خواهند بود.همین الان، قسمت داستانی خیلی از بازیهای مهم ، تقریبا بی ارزش شده و بیشتر برای آماده کردن بازیکن در بخش آنلاین، تعبیه شده اند.بااین توضیح، چه لزومی دارد که یک بازیکن، برای آنلاین بازی کردن، مثلا برود کارت 2080ti بخرد؟! بنظر من، یکی از جوابهای اصلی سوال مقدمه این مقاله، همین موردی است که اشاره کردم.
ده پانزده بازی بخری میشه هزار دلار دیگه.در ضمن من گیمر باشم یا نباشم اهمیتی نداره تو کامنت بالایی هم من نگفتم گیمر هستم.هر چند که از سال ۲۰۰۲ گیمر هستم ولی خب شما این حرف رو از خودت درآوردی.بگذریم.اصلا برام مهم نیست که چی فکر میکنی.چون عددی نیستی.یک پشه داره وز وز میکنه چه اهمیتی داره.ههههخخخ
:-bd:-bd:-bd 😡
اولا شما یه بازی 1000 دلاری مثال بزن بعد نطق کن گرون ترین بازی دنیا کلا 70 دلار بیشتر نیست 😉
ثانیا شما و امثال شما که به کرک دزدی و نابود کردن اثر عادت دارید البته نتیجش هم همین میشه که ایران تا حل یه بازی درست حسابی نتونسته درست کنه
ثالثا من شما رو اصلا گیمر نمیدونم چون حتی نمی تونی 70 دلار به یه بازی بدی بازی کنی =))=))=)) همون بهتر که برا خودت کرک بازی کنی:smiley3;)
البته شما هم باید هزار دلاری برای پول بازی هایش کنار بذارید.هههخخ
وااااای چخبر خوشحالل کننده ایی همه جا اینتله همه جا انویدیا =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))
بسیار مفید و کاربردی بود مطلب
آخرین ارتقا سیستم من سال 95 بود که قیمتها یک چهارم و شایدم کمتر بودن اونم به یه سیستم میان رده !!!
اگه یه سری تغییر و تحولات تو مملکت پیش نیاد فک کنم آخرین ارتقا سیستم واسه بنده و خیلی های دیگر خواهد بود به احتمال قوی
یک عمر در آرزو و حسرت قطعات تاپ و های اند موندیم و خواهیم موند متاسفانه
:smiley0:smiley0:smiley0:smiley0:smiley0
در مورد سوال که چرا میان رده بیشتر طرفدار داره به نظر من شرکت اینتل و اینویدیا و همچنین ای ام دی با هر پیشرفتی که می کنن و پردازنده ی جدید تولید می کنن و برای اون درایو های بروز میسازن همون قدر هم قطعات قدیمی رو با اون درایو جدید ضعیف می کنن تا مشتری رو ترغیب کنه که جنس بروز بخره همون کاری که شرکت سامسونگ با گوشی های قدیمیش می کنه تا مشتری گوشی جدید بخره که سیاست خیلی خوبی هم هست به همین دلیل سرمایه گزار رو سیستم خیلی قویی زیاد عاقلانه نیست البته بستگی به کار شمام داره وقتی خودمو مثال میزنم می تونم با یه سیستم میان رده 60 فریم بگیریم دیگه نیازی به سیستم سطح بالا ندارم البته من استفاده از pc رو به عنوان یه دستگاه گیم رو کلا اشتباه می دونم شما می تونید با صرف 400 دلار یه کنسول خیلی خوب با تمام امکانات تهیه کنی مثل خودم ولی با این بوجه حتی نمی تونید یه سیستم میان رده جمع کنید کم کمش باید یه 1000 دلاری برای سیستم میان رده کنار بزارید
انتخاب پلتفرم شامل مادربرد، پردازنده مرکزی همچنین رم و پاور باید طوری باشه که حداقل 2 نسل گرافیک یعنی 4 سال رو به راحتی جوابگو باشه. بنابراین سرمایه گذاری بهتر تو این موارد توصیه میشه.
انتخاب گرافیک هم بستگی به انتخاب مانیتور داره. الان تو 3440*1440 اولتراواید های مرسوم 100 هرتز، 2080ti تنها کارتی هست که میتونه در اکثر بازی فریمی تولید کنه که با حداکثر رفرش مانیتور سازگار هست. برای 4کی های 60 هرتز هم باز فقط این کارت میتونه از پس بالاترین تنظیمات گرافیکی در این رزولوشن بربیاد. بنابراین انتخاب گرافیک بسته به نیاز هر کاربر میتونه متفاوت باشه و اصولا حتی 2080ti با این قیمت گزاف هم میشه کاربردی پیدا کرد که این کارت از پس پردازش گرافیکیش برنمیاد.
من یه I3 6100 با GTX 1060 دارم که تمام بازی هارو با کیفیت عالی اجرا می کنه .
تحلیل عالی و بی نقص B-)
اگه بهترین قطعات رو بخرید تا چندین سال خیابون راحته نمونه اش سیستم عالی از سال ۲۰۱۲ که میشه i7 2700K و 16GB ddr3 1600 و GTX 780 Ti .برای الان هم بنظرم i7 7700K با 16 گیگ رم و کارت GTX 1080Ti بازی ها رو میخوره.اگه هم بهترین رو بخواهید i9 9900K با 128 گیگ رم و RTX 2080 Ti که یک سیستم رویایی هست.البته اینو تو خواب میشه دید !!!!!هههخخخخخ