ما اغلب تصور میکنیم که اطلاعات کاملی از زمین داریم و به صحت آنها هرگز شک نمی کنیم. اما دانشمندان در حال کشف چیزهایی جدیدی هستند که با دانسته های گذشته ما کمی متفاوت است. آنها معتقدند که هنوز هم می توان چیزهای زیادی از این سیاره کشف کرد و باعث شگفتی همگان شد. در ادامه با هم نگاهی میاندازیم به حقایق جالبی که با تصورات ما متفاوت اند.
کوه اورست بلندترین کوه دنیا نیست
ارتفاع کوه ماوا کای در هاوایی، 4205 متر بالاتر از سطح دریا است. با این حال بزرگترین بخش آتشفشان در زیر سطح دریا قرار دارد. پس از اندازه گیری مشخص شد که ارتفاع آن 10203 متر است، یعنی 1355 متر بلندتر از کوه اورست.
جو زمین دارای مرز است
خط کارمن که بین المللی پذیرفته شده است، خطی است که 100 کیلومتر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. اگرچه سطح جو زمین به مراتب بالاتر میرود، این خط توسط فدراسیون جهانی هوایی به عنوان مرز بین جو و فضای بیرونی شناخته شده است.
خشک ترین قسمت زمین در قطب جنوب واقع شده است
تصور معمول اینست که خشک ترین نقطه زمین، صحرای آتاکاما در شیلی است که برای هزاران سال باران را تجربه نکرده است. اما دره خشک مک موردو در قطب جنوب، نزدیک به 2 میلیون سال است که باران را ندیده است. سرعت باد در این منطقه به 320 کیلومتر بر ساعت نیز میرسد.
تنها 3 درصد از آب زمین، آب شیرین است
اقیانوس ها و دریاها 97 درصد از آب زمین را نگه میدارند، اما آب اقیانوس ها نمکی است و برای نوشیدن مناسب نیست. 3 درصد باقیمانده از کل آب های زمین، شیرین است که 70 درصد آن در یخچال های طبیعی و 20 درصد آن در دریاچه بایکال نگهداری می شود.
قدیمی ترین معبد جهان حدود 12000 سال قدمت دارد
گوبکلی تپه (Göbekli Tepe) قدیمی ترین معبدی است که در جنوب ترکیه واقع شده است. محققان بر این باورند که حکاکی روی ستون های این معبد نشان میدهد که در حدود 11 هزار سال پیش حمله دنباله داری به زمین باعث ایجاد ناگهانی افت دما شده است.
ماه یک بخشی از زمین بوده است
دانشمندان سوئدی معتقدند که در حدود 4.36 میلیارد سال پیش، سیاره زمین با جسم سیاره ای تئیا برخورد کرده است و این برخورد منجر به شکل گیری دائمی طبیعی زمین شده است.
250 میلیون سال دیگر، قاره ها دوباره متحد خواهند شد
همانطور که میدانید پانگئآ اَبَر قاره ای بود که 175-335 میلیون سال پیش به دو قاره لوراسیا و گندوانا تقسیم شد. بعدها این دو هم جدا شدند و هفت قاره ای امروزی تشکیل شد. اما دانشمندان بر این باورند که قاره ها دوباره 250 تا 300 میلیون سال آینده دوباره متحد خواهند شد و یک ابرقاره با نام پنگا اولتیما را تشکیل خواهند داد.
ارگانیزم تک سلولی اولین انقراض انبوه را بوجود آورد
دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست نظریه ای را بیان کرده اند که توضیح میده انقراض جمعی تقریباً 90 درصد از موجودات زمین را توضیح میدهد. باکتری با نام متانوسارسینا (Methanosarcina) ناگهان 250 میلیون سال پیش در اقیانوس ها ظاهر شد و باعث انقراض تنها حشرات شناخته شده توسط علم شد. این باکتری همچنین یک فرصت منحصر به فرد برای تکامل Archosaurs ها که امروزه نسل آنها توسط کردکودیل ها ادامه پیدا کرده، داد.
بیشتر سیارهی ما همیشه در تاریکی قرار دارد
اقیانوس ها 71 درصد ار سطح سیاره ما را اشغال کرده اند. عمق آبی که در معرض نور خورشید قرار دارد بیش از 200 متر نیست، بنابراین بقیه آب به طور دائم در تاریکی قرار دارند. با این توصیف قسمت بزرگ سیاره ما در تمام مدت در تاریکی به سر میبرد.
در زمین همسایگانی با 24 ساعت اختلاف زمانی وجود دارد
با وجود این واقعیت که محمع الجزایر ساموئای آمریکا تنها 2000 کیلومتر با لاین آیلند فاصله دارد، این دو منطقه 25 ساعت اختلاف زمانی با یکدیگر دارند.
:-bd:-bd:-bdجالب بودن
بسیار جالب بودن.ممنون از مطالب خوندنی و دیدنیتون:-bd
چه جالب
besiar jaleb va khandani
:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd