گستره وسیع تکنولوژی باعث می شود افراد بسیاری را بتوان جزو فعالان این بخش به حساب آورد. از محققین دانشگاهی و موسسات تحقیقاتی گرفته تا کارآفرینان و سرمایه گذاران و مدیران شرکت های بزرگ. با اینکه افراد این بخش بسیار پر شمارند اما می توان گروهی از آنان را به عنوان سردمداران تکنولوژی در جهان شناخت. در ادامه با سخت افزار همراه باشید تا با 10 شخصیت قدرتمند دنیای تکنولوژی آشنا شویم.
10: شریل سندبرگ – مدیر عملیاتی فیسبوک
سندبرگ شخصیتی بود که در سال 2015 فیسبوک را از حوزه وب وارد بخش موبایل کرد و به این ترتیب باعث شد تلفن های هوشمند امروزه 78 درصد از درآمدهای فیسبوک را تشکیل دهند. در حال حاضر تنها گوگل است که می تواند با 1.65 میلیارد کاربر موبایلی فیسبوک و 400 میلیون کاربر این کمپانی در اینستاگرام رقابت کند.
9: مارک اندرسن – موسس و مدیر کمپانی Anderssen Horowitz
مارک اندرسن یکی از پر سابقه ترین افراد این لیست به حساب می آید. این مرد 45 ساله موسس و بنیانگذار سرویس هایی مانند موزائیک و نت اسکیپ است و در حال حاضر نیز کمپانی Anderssen Horowitz سرمایه گذاری های متعددی در بخش های مختلف تکنولوژی انجام داده است. تاثیرگذاری اندرسن در این دنیای گسترده آنقدر زیاد است که تنها اعلام تمایل او به سرمایه گذاری بیشتر در توییتر باعث افزایش 11 درصد ارزش سهام این شبکه اجتماعی شد.
8: دمیس هاسابیس – موسس و مدیرعامل DeepMind
کمپانی DeepMind که در حال حاضر توسط گوگل خریداری شده تمرکز اصلی خود را بر روی توسعه هوش مصنوعی قرار داده است. موفقیت های این شرکت باعث شده آینده هوش مصنوعی بسیار دسترس پذیرتر به نظر برسد. در بهار گذشته بود که ساختار هوش مصنوعی AlphaGo این شرکت توانست مقام قهرمانی مسابقات هوش مصنوعی Go را به خود اختصاص دهد.
7: مارگارت وستاگر – کمیسیون رقابت اتحادیه اروپا
مارگارت وستاگر در سال 2014 به ریاست کمیسیون رقابت اتحادیه اروپا انتخاب شد و از آن زمان تا کنون فعالیت های زیادی را در این بخش انجام داده است. از جمله بحث برانگیزترین و جنجالی ترین اقدامات او می توان به تحقیق از کمپانی های بزرگی مانند گوگل، آمازون و گازپروم روسیه اشاره کرد و تحقیقات گسترده ای را نیز بر روی وضعیت مالیاتی شرکت هایی مانند استارباکس، فیات و اپل آغاز کرد. در دو پرونده مربوط به استارباکس و فیات هر یک از این شرکت ها مجبور به پرداخت جریمه 30 میلیون پوندی شدند.
6: جک ما – موسس علی بابا
علی بابا با سرعت فوق العاده زیادی به بزرگترین پلتفرم خرید و فروش الکترونیکی جهان تبدیل شد و و سود این شرکت در سه ماهه اول سال 2016 به عدد خیره کننده 832 میلیون دلار رسید. به نظر می رسد در صورتی که این شرکت بتواند به رشد فوق العاده سریع خود ادامه دهد به زودی به رقیبی جدی برای پلتفرم هایی مانند آمازون و ebay تبدیل شود.
5: لری پیج – موسس گوگل و مدیرعامل فعلی آلفابت
تهیه چنین لیستی بدون در نظر گرفتن گوگل بی معنی خواهد بود. لری پیج به عنوان یکی از موسسان گوگل و مدیرعامل شرکت مادر آلفابت حتی خارج از حوزه تکنولوژی نیز جزو قدرتمندترین افراد جهان به حساب می آید. ارزش آلفابت در فوریه سال 2016 به رقم 547 میلیارد دلار رسید و در حال حاضر می توان به گوگل و Nest به عنوان زیرمجموعه های این شرکت اشاره کرد.
4: ما هواتنگ – موسس Tencent
یکی از دلایلی که حضور کمپانی ها و استارت آپ های اروپایی و غربی حوزه شبکه های اجتماعی در بازار پر جمعیت چین با چالش های فراوانی روبروست، حضور مدیرانی در این کشور است که حتی پیش از سایرین به اهمیت شبکه های اجتماعی پی برده بودند. ما هواتنگ با کمپانی Tencent پیش از هر شرکت دیگری در سال 2011 سرویس WeChat را راه اندازی کرده بود که فعالیت های فراتر از ارسال و دریافت پیام را به کاربران ارائه می کرد. در حال حاضر این سرویس دارای 700 میلیون کاربر فعال ماهانه تنها در کشور چین است و تلاش می کند در رقابت با اپلیکیشن هایی مانند Messenger فیسبوک بخش بیشتری از بازار را در اختیار بگیرد.
3: تیم کوک – مدیر عامل اپل
اپل به خودی خود یک ابر کمپانی بسیار قدرتمند به حساب می آید که علاوه بر تکنولوژی قادر به تاثیرگذاری در بخش های بسیار گسترده تری از جهان است. اما ایستادگی او در برابر FBI در پرونده مربوط به حادثه تروریستی سن برناردینو و ممانعت از همراهی با این سازمان برای باز کردن قفل آیفون مظنون اصلی حادثه باعث می شود جایگاه او در لیست قدرتمندترین افراد دنیای تکنولوژی مستحکم تر شود.
2: مارک زاکربرگ – موسس فیسبوک
تا ابتدای بهار سال 2016 فیسبوک به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی جهان دارای 1.65 میلیارد کاربر فعال ماهانه بوده است. تلاش این کمپانی برای درگیر کردن بیشتر کاربران با معرفی سرویس هایی مانند Messenger و البته خریداری شرکت هایی مانند واتس اپ و اینستاگرام باعث شده فیسبوک در حال حاضر چیزی فراتر از یک شبکه اجتماعی باشد و بتواند تاثیرگذاری بسیار گسترده ای در سراسر جهان و در بخش های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی داشته باشد.
1: ایلان ماسک – موسس، مدیرعامل و مدیر تکنولوژیک SpaceX، موسس، مدیرعامل و مدیر معماری تسلا موتورز، رئیس هیات مدیره SolarCity، رئیس OpenAI
تنها از روی فهرست کمپانی های تحت مدیریت ایلان ماسک می توان به تاثیرگذاری و نفوذ او در دنیای تکنولوژی پی برد. پروژه های جاه طلبانه ماسک برای تسخیر مریخ و شروع سفر به سیاره سرخ از سال 2022، تلاش برای گسترش حوزه نفوذ خودروهای الکتریکی و موفقیت بی نظیر خط تولید ماشین های تسلا، ایده های بسیار روشن برای آینده ماشین ها و هوش مصنوعی، تلاش برای رقابت خودروهای الکتریکی با سوپراسپرت های بنزینی، برنامه ریزی گسترده برای رسیدن به بالاترین سطح اتومبیل های خودران و مستقل از راننده تنها بخشی از فعالیت های این مرد 45 ساله متولد پرتوریا در آفریقای جنوبی به حساب می آیند. افراد بسیار زیادی در سراسر جهان وجود دارند که او را یک فرد خطرناک برای جهان تلقی میکنند و بلندپروازی های او را در نهایت منجر به نابودی بشر می دانند. در طرف دیگر افراد زیادی هم به فعالیت های او اعتقاد دارند و همین باعث شده ایلان ماسک به عقیده تقریبا تمامی رسانه های مرتبط با تکنولوژی در جهان، قدرتمندترین فرد حاضر در این حوزه باشد که نه تنها در تکنولوژی، بلکه در آینده بشر نیز تاثیرگذاری خود را اثبات کرده است.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
اسمشون هم به شخصييتشون ميخوره…
دور از انتظار نبود ایلان ماسک بهترینه
ایلان ماسک اول:x البته بایدم اول میشدB-)