با پایان سلطنت بی چون و چرای بوگاتی ویرون بر دنیای ابر خودرو ها کم کم نوبت به آغاز سلطنت جانشین او یعنی بوگاتی شیرون رسیده است. شیرون که با پیشرانه W16 هشت لیتری به همراه چهار توربو شارژ و در نهایت با 1500 اسب بخار خودرویی بسیار قوی تر از ویرون است به سرعت طرفداران بسیار زیادی در سر تا سر جهان پیدا کرده است و پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک تمامی رکورد های سرعت ویرون را شکسته و برای رقبا خط و نشان های بسیار جدی بکشد.
چهار توربو شارژر
یکی از دلایل مشخصات خارق العاده پیشرانه بوگاتی شیرون توربو شارژر های آن است. شیرون همانند ویرون از چهار توربو شارژر بهره می برد اما توربو شارژر های شیرون 69 در صد حجم بیشتری دارند و حجم بیشتر آنها برابر است با نیروی اینرسی بیشتر که نیروی اینرسی زیاد در توربو شارژر ها به معنی لَگ بیشتر هنگام فعال شدن آنهاست. برای مقابله با لَگ توربو شارژر ها مهندسان بوگاتی برنامه ای دو مرحله ای برای وارد مدار شدن آنها طراحی کردند. ابتدا در 1900 rpm دو توربو وارد مدار می شوند و خروجی گاز های پیشرانه که مستقیما به فلاپ فعلا کننده توربو های دوم متصل هستند در 3800 rpm آنها را فعال خواهند کرد و به این ترتیب با برنامه ای دو مرحله این توربو شارژر ها و پیشرانه قادرند 1180 فوت-پوند گشتاور تولید کنند.
سیستم آئرودینامیک فعال
شیرون برای رکورد شکنی تولید شده است و طبق گفته مدیر عامل شرکت بوگاتی آقای ولفگانگ دورهایمر اولین تلاش برای شکستن رکورد در سال 2018 انجام خواهد گرفت. برای شکستن رکورد سرعت بعد از پیشرانه، آئرودینامیک بزرگترین نقش را ایفا میکند و شیرون مانند ویرون باله ای بزرگ برای این منظور در پشت خود همراه دارد. اما باله بزرگ بوگاتی شیرون سبک تر و هوشمند تر از باله برادر خود است. بسته به میزان سرعت خودرو این باله در چهار حالت مختلف برای رسیدن به بهترین میزان درگ تنظیم خواهد شد و به غیر از این چهار حالت این باله قادر است تا در بدنه خودرو جای گرفته و با ساختار بیرونی آن یکپارچه شود. مهندسان بوگاتی برای انجام تست های آئرودینامیکی در پیشرفته ترین آزمایشگاه مربوطه تنها تا سرعت 300 کیلومتر بر ساعت قادر به بررسی شرایط بودند و آزمایش ها در سرعت های بالاتر در پیست مخصوص شرکت فولکس واگن در شهر ولفسبورگ انجام گرفته است.
سیستم آئرودینامیک غیر فعال
به غیر از باله بزرگ و هوشمند شیرون تمامی سطح بدنه این خودرو با هدف بهترین وضعیت جریان هوا جهت رسیدن به بالاترین سرعت طراحی شده است. ورودی های هوا تقویت شده اند و تمام نمای جلوی خودرو با هدف بهبود جریان هوا طراحی شده است، علی الخصوص نقاطی که بیشترین میزان فشار هوا را تحمل میکنند مانند پنجره جلویی و سطح رویی گلگیر های خودرو. محیط اطراف چرخ ها که بر روی نیروی درگ تاثیر گزار هستند طوری طراحی شده اند که از به وجود آمدن تلاطم هنگام چرخیدن چرخ ها در سرعت بالا جلوگیری کنند. همچنین سه ورودی هوا در اطراف بدنه وظیفه خنک کردن ترمز ها را به عهده دارند و به غیر از همه این ها در کف خودرو نیز طراحی آئرودینامیکی ویژه ای صورت گرفته تا مدیریت بهتری در تامین نیروی رو به پایین (Downforce) به وجود آید. جالب است بدانید ورودی های هوای بوگاتی شیرون 60000 لیتر در دقیقه هوا باید به سمت پیشرانه هدایت کنند تا آن را خنک نگه دارند، این میزان هوا برابر با مقدار هوای تنفس شده توسط یک انسان عادی در 5 روز است.
فیبرکربن برای سبک تر شدن (و گران تر شدن)
فیبرکربن به دلیل مقاومت بالا و وزن کم ایده آل ترین جنس برای تولید ابر خودرو هایی است که همه میدانند قیمت بسیار بالایی دارند. شاسی بوگاتی شیرون که تماما از جنس فیبرکربن ساخته شده است استحکام فوق العاده بالایی برای خودرویی مجاز برای استفاده در جاده های شهری دارد. استحکام پیچشی این خودرو برابر با 50000 Nm در هر درجه است که برابر با استحکامی است که خودرو های کلاس LMP1 مسابقات لمان دارند و سه برابر استحکامی است که از شاسی های فولادی بدست می آید. به گفته مهندسین بوگاتی اگر هر رشته فیبر بکار رفته در شاسی بوگاتی در امتداد یکدیگر قرار دهیم طولی معادل 9 برابر فاصله زمین تا کره ماه را پوشش خواهد داد.
سرعت و دیگر هیچ
نمی توان لیستی از تمام خوبی های شیرون نوشت و حرفی از سرعت نزد. در روزگاری که ابر خودرو هایی مانند فراری لا فراری، مکلارن P1 و پورشه 918 اسپایدر با تکیه بر پیشرانه هایی الکتریکی قصد رکورد شکنی دارند بوگاتی راه و روش سنتی همیشگی خود را در پیش گرفته و با پیشرانه غیر الکتریکی به سرعت 420 کیلومتر بر ساعت دست پیدا میکند. اگرچه بوگاتی اعلام کرده که برای مشتریانی که بخواهند محدود کننده الکترونیکی سرعت را غیر فعال خواهد کرد و در این صورت بوگاتی شیرون قادر به رسیدن به سرعت 458 کیلومتر بر ساعت نیز خواهد بود اما رسیدن به این سرعت ملزم به پیمودن مصافت بسیار طولانی و مستقیمی دارد که به این سادگی ها هم قابل دسترس نیست و به همین دلیل بوگاتی پیست مخصوص شرکت فولکس واگن در شهر ولفسبورگ و همینطور یک منطقه نظامی در کشور آلمان را به دارندگان شیرون پیشنهاد داده تا برای رکورد شکنی از آنها استفاده کنند.
خریداران خاص، خودروی خاص
برای خرید خودرویی خاص و کمیاب مانند بوگاتی شیرون باید شخص خیلی خاصی باشید. به عنوان مثال دارندگان بوگاتی تا کنون کسانی بودند که به طور میانگین در گاراژ خود 42 خودرو دارند. به گفته مدیر طراحی شرکت بوگاتی آقای آخیم آنشاید “بسیاری از این اشخاص حداقل 10 فراری، تمامی خودرو های مکلارن و بسیاری دیگر از خودرو های سوپر اسپورت را دارند و بوگاتی به عنوان گل سر سبد آنها خریداری می شود.” نکته جالب اینست که دارندگان بوگاتی به غیر از انبوهی از خودرو های گران قیمت به طور متوسط 1.4 قایق مسافرتی و 1.7 جت های شخصی به ازای هر صاحب بوگاتی به نام خود دارند. با این خجم ا وسایل نقلیه مسافرت با همه آنها هم باعث مصرف زیاد هرکدام نخواهد بود. به عنوان مثال بیش ترین کارکرد یک بوگاتی ویرون دست دوم نزدیک به 40000 کیلومتر بوده است در حالی که خودروی تست شرکت بوگاتی مسافتی نزدیک به 90000 کیلومتر را پیومده است.
بوگاتی شیرون بدون شک یکی از دوست داشتنی ترین خودرو های رکورد شکن زمان ما خواهد بود. برای مطالعه 5 مورد بعدی از 11 دانستی جالب درباره این خودرو مطالب سایت سخت افزار را دنبال کنید تا در بخش دوم از این مطلب در خدمت شما همراهان همیشگی باشیم.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
بوگاتی حتی اسمش هم حس خاصی به آدم میده
البته چیزی که از کامنت های دوستان میشه فهمید ، کلا تولیدات این کمپانی فقط مخصوص ایرانیان عزیز هستش… 😉 :smiley1
آقا من بین شیرون و ویرون موندم کدومو بگیرم:-D=))
کسی خواست بدم… 😀
قیمتش فکر کنم به پول ما یه ده دوازده میلیاردی می شه!
همرو گفتی غیر از قیمت
میخوام یکیشو بخرم (من تمام خودروهای مکلارن-10خودروی فراری-قابق شخصی و…….. دارم )B-)B-)B-)
واقعا فوقالعادس طراحیش خیلی خوبه بنظرم زیبا ترین ماشینیه که تا بحال ساخته شده موتورش که دیگه هیچی:smiley0 آقای شریعتی ممنون بخش جالبیه:-bd
ممنون مقاله دلچسپی بود :-bd:-bd بوگاتی شیرون توی طراحی از قسمت جلو به حدی زیبا شده که خودم سعی میکنم خیلی نگاهش نکنم چون برای قلب ضرر داره اما طراحی پشت به نظرم میتونست بهتر طراحی بشه البته خوشگله (طراحی پشت ) ولی نه اونقدر که به قلب آسیب بزنه :smiley1:-bd
واقعا شاهکاره :-bd