TSMC سالهاست است که بزرگترین تولیدکننده تراشه در جهان است و این شرکت در سری دیگر از اخبار مربوط به احداث کارخانه قصد دارد مبلغ 120 میلیارد دلار را برای ساخت کارخانههای جدید هزینه کند. این غول تایوانی اخیراً ساخت 4 کارخانه جدید در پارک علمی در جنوب تایوان را به اتمام رساند و حالا طبق گزارش Nikkei Asia آنها در نظر دارند که 4 تأسیسات تولیدی دیگر در را نیز احداث کنند.
ساخت هر کارخانه جدید حدود 10 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و طبق برخی گزارشها TSMC مجموعاً در نظر دارد برای تثبیت برتری خود در این بازار مبلغ 120 میلیارد دلار را برای احداث مجتمعهای تولیدی جدید هزینه کند. بر اساس گزارش جدید، TSMC ساخت تراشههای 3 نانومتری را در تأسیسات تازه احداث شدهی خود تولید خواهد کرد. این شرکت اخیراً نقشه راه خود را برای تکنولوژی ساخت جدیدتر ارائه کرد و در آن مشخص شد که در اواخر 2022 ساخت چیپهای جدید 3 نانومتری آغاز میشود.
مسئله زنجیره تامین با دوام و انعطاف پذیر چیزی است که توجه اکثر شرکتها را پس از بحرانهای جهانی در سه سال اخیر به خود جلب کرده و مایکروسافت نیز در پست وبلاگی خود از اهمیت این موضوع سخن به میان آورده است.
یکی از اصلیترین رقیبهای TSMC یعنی سامسونگ نیز در زمینه تولید نیمههادی برنامههای مشابهای دارد، و شرکت کرهای قرار است در اواخر سال جاری میلادی و در نهایت در 2025 تولید تراشههای 2 و 3 نانومتری خود را آغاز کند. سامسونگ همچنان در زمینه نرخ بازدهی تولید از TSMC عقب است اما این شرکت امیدوار است که در آینده بتواند این اختلاف را کاهش دهد.
با این حال تفاوتی که وجود دارد این است که TSMC از ترانزیستورهای پیشرفتهی GAAFET در محصولات 2 نانومتری استفاده خواهد کرد در حالی که سامسونگ قرار است در چیپهای 3 نانومتری از این قطعات استفاده کند. در تئوری استفاده از این ترانزیستورها با فناوری GAAFET در مقایسه با تکنولوژی سابق یعنی FinFETs مزیتهایی دارد و و یکی از عمدهترین آنها استفاده از کانالهای افقی و عریض است که به وسیلهی گیتهای رسانای برق احاطه شدهاند.
کانالها با روش برآرایی و مواد مخصوص تولید میشوند و این به طراحان چیپ اجازه میدهد تا با تنظیم دقیق عرض کانال ترانزیستور، میزان انرژی و طبعاً قدرت آنها را افزایش دهند. چنین معماری نشتی جریان الکتریکی را کاهش میدهد و در همین راستا مصرف برق را نیاز کمتر خواهد داد.
با این حال این تکنولوژیها بسیار پیچیده است و تمام این گفتهها وقتی صدق میکند که در بهترین شرایط پیادهسازی و تولید شوند و فعلا تا عرضه رسمی تراشهها با ترانزیستورهای جدید و مشاهده عملکرد آنها نسبت به نسلهای قبل زمان باقی مانده است.
حیف کهاگر چین همله کند همه نابود میشوند یا برعکس چین اگربگیرهتایوان شاید بشه پردازنده