Alienware optx aw2310
یکی از ملزومات تماشای تصاوير سهبعدی، استفاده از صفحهنمايش مخصوص است، ویژگی مهم صفحهنمايشهای سهبعدی که آنها را از ديگر محصولات متمایز میکند، این است که دارای فرکانس بهروزرساني حداقل 120 هرتز در ثانيه باشند. خرید چنین صفحهنمايشهایی چندان در بازار ايران مرسوم نيست و به جزء تعدادی مدل معدود هنوز واردات این صفحهنمايشها به صورت گسترده انجام نشدهاست.
در نگاه اول، صفحهنمايش 23 اینچی ما تفاوت زیادی با صفحهنمايشهایLCD معمولی ندارد، فریم ساده به رنگ مشکی مات در قسمت جلو، زوایای عادی در قسمت پشت و پایه زیبا به رنگ مشکی براق، ظاهری ساده اما مدرن را به این صفحهنمايش داده اما در اين ميان وزن به نسبت زیاد و ضخامت بالا، آن را کمی متمایز ساخته است. تنها نکته منفی که در این صفحهنمايش وجود دارد، تعبیه نامناسب محل پورتهای USB است که برای استفاده از آن باید کلی انرژی مصرف کرد!
این صفحهنمايش به پنل 23 اینچی TN ده بيتي با حداکثر دقت تصوير 1080×1920 پیکسل مجهز است و براساس اطلاعات سايت رسمي شرکت DELL (مدتی است Alienware توسط Dell خريداري شدهاست) دارای نسبت کنتراست 80000:1، زمان پاسخگویی سه ميليثانيه و قابليت نمايش 16/7ميليون رنگ است. optx aw2310 به چهار پورت USB، پورتهای تصويری DVI و HDMI و جک 3/5 ميليمتری ورودی و خروجی صدا مجهز است (تصویر 1).
Nvidia 3D Vision kit
NVIDIA با عرضه این محصول، معنای تازهای به فناوری 3D در دنياي کامپيوتر بخشيد. این دستگاه داراي دو نسخه است، یک نسخه همراه با IR Emitter و دیگری بدون IR Emitter).IR Emitter یک فرستنده مادون قرمز برای برقراری ارتباط بین کامپیوتر و عینک سهبعدی است که در تصویر 2 مشاهده میکنید). قیمت مجموعه کامل آن که شامل عینک سهبعدی، فرستنده مادون قرمز و کابلهای موردنیاز است به دويست دلار ميرسد (نمونهای که در اختیار ما قرار گرفت، کاملترین نسخه آن بود) (تصوير 3).
باتری تعبيهشده در عینک سهبعدی NVIDIA میتواند با دو ساعت شارژ از طریق پورت Micro USB، چهل ساعت توان موردنياز اين عينک را برای انجام بازيهای سهبعدی تأمين کند. تنها نکته منفی که ممکن است در ابتدا کمی آزاردهنده باشد، نحوه قرارگیری آن روی صورت است که پس از گذشت زمان به آن عادت خواهيدکرد (کمي هم سختگيري بد نيست).
نصب و راهاندازی
برای استفاده از اين مبدل سهبعدی بايد از سيستمی مجهز به سيستمعامل ویندوز ویستا یا هفت با حداقل يک گیگابایت حافظه جانبی استفاده کنيد. البته این حداقل مشخصات، ضعیفتر از آن است که شما را بدون مشکل وارد دنیای سهبعدی کند. به همين دليل توصیه میشود، برای مشاهده روانتر و بدون افت فریم، بهتر است از سيستمی با مشخصات سختافزاری قویتر استفاده کنيد.
نخست فکر میکردیم، راهاندازی مجموعه سهبعدی، به اطلاعات فنی زيادی نياز دارد اما زماني که دفترچه همراه مبدل را مطالعه کرديم، به اين نتيجه رسيديم که با کمترين مشکلی ميتوانيم اين مبدل را نصب کنيم.
نخست فرستنده مادون قرمز عینک (IR Emitter) را به پورت USB وصل کردیم. از آنجا که نسخه درایور کارتگرافیک سیستم مورد تست بهروز بود (اگر نسخه کارتگرافیک انویدیا شما نسخه پايينتر از 180 باشد، آن را بهروزرسانی کنيد)، به دریافت آخرین نسخه درایور نیازی نداشتیم. در ادامه، درایور 3D vision را از سایت انویدیا دانلود و نصب کردیم، سپس وارد صفحه تنظیمات درايور NVIDIA شدیم و از گزینه تنظیمات پیشرفته، گزینهStereoscopic 3D را انتخاب کرده و براساس راهنمايی که در اين بخش وجود داشت، مراحل را انجام داديم.
اشاره: فاصله بین فرستنده مادون قرمز و عینک نباید بیشتر از چهل سانتیمتر باشد چون در برقراري ارتباط با مشکل روبهرو خواهيدشد.
درباره نصب صفحهنمايش هم مشکل خاصی وجود نداشت و تنها نکته، استفاده از پورت DVI بهجای HDMI بود. در پايان مراحل نصب نيز شرکت NVIDIA با پخش چند فیلم کوتاه، آمادگی سیستم را برای پخش تصاوير سهبعدی اعلام میکند.
دیدگاهتان را بنویسید